289
Csövesverő csereakció
  • ajem kisa
    #289
    Ez egy megoldás?
  • CattiBrie
    #288
    "Van egy fickó a kajáldáknál"

    Erre a legtöbb megsértődik.
  • cleric
    #287
    Én is észrevettem ezt a rövidebb láncot a szegedi Tescoban! Mondjuk fordítva odaparkoltam, úgy elég hosszú volt, cserébe viszont 3 kocsival tele is lett a bájzli, mert a többit már nem lehet kikötni...

    Én itt inkább a cigány kommandóra tippelnék, mert csak 1-2 csövi van az ojjektum körül. A negrók viszont gusztustalanul lejmolnak és csapatokban járőröznek.

    Van egy fickó a kajáldáknál. Nagyon tetszik ahogy csinálja a dolgát. Megvárja, amíg befejezzük az evést, odajöd, de nem tolakodóan, és megkérdezi, hogy a maradékot elviheti-e. Először azt mondtam neki, hogy elviheti, ha utána kidobja a szemetet. Persze kár volt mondani, mert még az asztalt is letörli szalvétával. Szoktam is neki hagyni finomabb falatokat, mert általában nem tudom megenni a teljes adagokat. Így mindenki jól jár.

    Egy másik manus a McDrive-nál áll. Mikor a fizetés után kihajtanak, egy csomóan nekiadják az aprót a visszajáróból. Egy autós egyszer megkínálta cigivel. Szóval én ezt a 2 csövit szoktam látni, de azt mondom, ha mindegyik ilyen kultúráltan csinálná, senkit sem zavarnának.
  • homokhat
    #286
    100% magánterület
  • CattiBrie
    #285
    biztos kevés az "elégedettlen vásárló"

    bár így belegondolva, elsőre egy információs, vagy bizt őr azt modaná, hogy közterület..


    de persze nem tom
  • homokhat
    #284
    mondjuk bárkinek aki így akar egy kis pénzt keresni (lopni)ha jól tudom a parkolók is bevannak kamerázva . Tehát ha megakarnák szüntetni akkor megtennék. mível a parkoló csakis a tesco tulajdona ha akarná elzavarná őket .
  • CattiBrie
    #283
    ja, hozzáteszem, hogy ennek a tettónak a parkolójában rendszeres csövihadjárat van a szekerekért
  • CattiBrie
    #282
    szerinted mégis kimásnak áll érdekében?
  • homokhat
    #281
    miért pont a "csövik " ?
  • homokhat
    #280
    Ez mind igaz de nem kell pénzt adnod minden egyes alkalommal ha csövessel találkozzol. Csak megértőnek és toleránsnak kell lenni .
  • CattiBrie
    #279
    Most egyik nap mesélte valaki, hogy volt vásárolni a teckóba. Kb minden héten odajár ám most eddig nem tapasztalt dolgoz vett észre. A szekérparkolókban a bedugó madzag, hogy kivegye a bedobott pénzt, most sokkal rövidebb volt, mint eddig, magyarán használhatatlan. Megnézett egy másikat, az is...

    Namost szerintetek mégis mitől?

    Kénytelen vagyok arra következtetni, hogy a csövik kiszedtek a láncból pár szemet, hogy meglegyen az alkalmankénti 100 forintjuk.
  • justin
    #278
    Lehet, hogy sokmindent nem láttam, de elég sok mindent igen: hogy nem lehet leülni egy köztéri padra, mert ott alszik valaki, hogy nem lehet úgy végigautózni a városon hogy 5 kéregető ne jöjjön oda, hogy nem lehet egy téren úgy várakozni, hogy ne jöjjön oda valaki tarhálni, stb. De például az is elég zavaró, hogy ha elmegyek kirándulni, és a csövi beköltözött a kilátóba. Engem ezek zavarnak. Tényleg sajnálom őket, de ha minden nap adnék nekik az sem lenne elég. A megoldás máshol van.
  • homokhat
    #277
    Ezek szerint te még nagyon sok mindent nem láttál at életben ! Úgy érzem értelmetlen lenne veled bármiféle vitába is keveredni.
  • justin
    #276
    Hát én még nem nagyon láttam olyan csövest aki nem volt teljesen alkoholista, arra persze van pénzük...
  • homokhat
    #275
    Szerintem nem létezhet me olyan , hogy frekventált és nem frekventált . Mindenkinek joga van ott lenni ahol csak akar hacsak ezzel nem sérti a magántulajdont.Az meg , hogy nem dolgoznak és nem is akarnak - lehet- de korántsem biztos . Próbálj meg eltölteni egyy-két napot a jó kis ágyikód és valódi fedél nélkül .lehet annyi erő sem lenne benned , hogy felkelj a kőről és koldulj .A szállón pedig még nagyobb a rossz és a bűnözés mint gondolnád. Inkább segíteni kell őket hanem is pénzzel akkor lelkileg és átgondolva ki és miért jutott oda . Nem mindenki saját híbából. Ez egy elég összetett dolog .
  • justin
    #274
    Én nem azt írtam, hogy le lehet szarni, csak azt hogy nem tesz jó benyomást például a külföldről érkezőknek, de a helyieknek sem, ha frekventált helyen fetrengenek a hajléktalanok.
    Nekem az a legnagyobb bajom velük, hogy meg sem próbálnak munka után nézni, csak koldulnak. Ja és azért nem mennek be a hajléktalanszállóra mert ott ugye nem tudnak inni...
  • Voltan
    #273
    De igen, csak akkor le lehet sz*rni.
  • homokhat
    #272
    Akkor szerintettek amit nem látunk az nem is létezik ?
  • justin
    #271
    Hát igen, itthon sem ártana. Például a Nyugati téri aluljáróból, hiszen ha külföldről jönnek emberek akkor akaratlanul is átmennek ott, és az ottnai állapotok (főleg télen) elég áldatlanok.
  • CattiBrie
    #270
    azt hallottam, hogy külföldiában a nagy városok olyan részein, ahol egy csomó turista jár, onnan ki vannak tiltva a csövik
  • justin
    #269
    Én nem nagyon bírom a csöveseket. Monhatni utálom őket (de ez így persze nagyon radikális a mai érzékeny szemlélethez). És főleg a tömegközlekedésen utálom őket, hogy nekem, aki kifizeti a jegy/bérlet árát, nekem kell átszállni másik szerelvényre/buszra, ha fennt van egy csövi. Ja és a lámpánák kéregetők is baromi zavaróak, és túl sokan vannak. Ez is azt mutatja hogy ebből egész jól elvannak páran.
  • CattiBrie
    #268
    Hümm...

    azon elmélkedtem h nyitok egy csövi topikot...

    de úgy látom nem teszem
    úgy is valaki nyakamba sózné ezt, hogy már van ilyen

    valami ilyesmit mint ez, de mégsem..

    a "hajlék" és a "csöv" szavakra kerestem

    de én olyan topikot szeretnék, ahol a hajléktalanokról van szó, de nem feltétlen verekedésről, csak amolyan vélemények, tapasztalatok

    a BKV topikban már volt róluk szó, de ugye nem csak buszokon, metrókon vannak csövik...

    monnyuk igazából topikcímet is változtatnék...

    namindegy...
  • sweech
    #267
    gondolom fővárosi vagy ugye?
  • sweech
    #266
    Mikor nyáron fent voltunk pesten és utaztunk egy buszon feljött egy ellenőr, és leállt szarakodni 2 londoni csajjal akik megvették a jegyet de fingjuk nem volt róla hogy nálunk lyukasztani is kell ez a hülye ellenőr meg nem hogy megmutatta volna nekik hogy ki kell lyukasztani a jegyet hanem levitte őket a következő buszmegállóba deh alig tudott valamit angolul a hülyéje...deh szerintem a csajok nem is egyedül voltak hanem volt fent a buszon több társuk is csak szét voltak egy kicsit szóródva gondolom mijen kellemes lehetett egymást keresgélniük
  • homokhat
    #265
    mindanyian nagyon-nagyon kemények vagytok
  • homokhat
    #264
    te is elég szarul látod a világot majd ha te odakerülsz akkor mi lesz a véleményed?
  • homokhat
    #263
    elég csunya amire gondolsz talán ha én feküdnék ott emberedre találnál
  • Elmör
    #262
    Ehhhh
    csak megláttam és érdekelt, hát elolvastam aztán véleményt nyilvánítottam vagy ezt nem szabad?

    Akkor miért nem törlik?

    Ehhhh
  • CSOCSO
    #261
    egyszer talalkoztam egy hontalannal.. itt amcsiban.. csaj volt. .ertelmesen fel volt oltozve, nem volt koszos, napszemcsi meg minden.. mikor odajott hozzank megkerdeztunk honnan jott es hogy miert van itt...
    elmeselte par szoban hogy mizujs vele mi meg adtunk par dolcsit neki.. tok normalis volt a csaj.. nem volt se budos se koszos.
  • Mike at home
    #260
    ezt minek kellett elokaparni?
  • hmhm
    #259
    de.
    sajnos a cigányokat már beengedik a plázákba :C
  • Elmör
    #258
    Helló Minden Kedves Arcnak!

    Nem egyszerű ez a topic!

    Nem pártolom a csöveseket, mert hallottam már egy-két olyan történetet, ami miatt nem hagynám életben az biztos az illetőt. Nálunk eddig lekopogom nincsenek, de ha lenne, akkor biztosan összefogna a lakóközösség.

    Az a baj, hogy tényleg a 95%-uk nem akar egyszerűen dolgozni, de kéregetni van pofája meg hazudozni, hogy gyógyszerre kell a lé, hát persze és a patika meg a kocsmában van nem? Szóval a pénzt azt elfelejthetik tőlem, rendes csövessel még nem találkoztam, talán a legnormálisabb amelyik nem szól hozzám és nem büdös, felőlem lehet részeg, legfeljebb rövidül az élete. A kalauzok vs csövesek nagyon durva!!! Utálom mindkettőt! De igazi megoldás szerintem sincs. Ha nem akarnak változtatni az életünkön, akkor nem is fognak. Ha tök részeg akkor hiába verik meg, nem érzi annyira (tapasztalat rulez) és nem is emlékszik hogy hol verték meg és ki.

    Freak! Tényleg együttérzek veled, azt a visszafojtott dühöt nem egyszerű benttartani és a szarszagot elviselni. Ha más megoldás nem lesz, akkor sajnos tényleg a legdurvább eszközöket kell bevetned, csak ne tudják rád bizonyítani.

    Lacipapát is sajnálom, olvastam a történetet, nem tudok rá mit mondani, bár ha nálunk megjelenne a lépcsőházban egy csöves, aki nem is büdös, nem is gusztustalan, lehet, hogy akkor is hasonlóan járna, mert sokan bele sem gondolnak, hogy mit tesznek, persze nem én lennék az, mert hozzá nem nyúlnék semmi pénzért!

    Csáó!
  • FREAK
    #257
    azóta nem láttam, majd valamelyik este végignézem a lépcsőházat
  • fluga
    #256
    na visszajött?
  • Borcsa
    #255
    csóringer sztori egy nem annyra zavaro csövivel, Matchel és velem.

    zsombat este. Stivie Ray vaughan emlékkoncert az uj Randevuban. belepo nincs. pénz nincs.

    Matchel elinulunk. jön a csövi, a fedél nélkül agressziv marketingese. eltanácsoltuk, hogy NoPénz, nem tudunk adni.

    odaérünk az Uj Randiba. 20:00. Sörárak: ötszáztol az égig. koNCI KEZDÉS: 22:00. Sör kéne. na jo. arrébb megyünk két sarokkal: áhhh, csövikocsma.

    150ért megvesszük a Köbányait.
    kilenckor ki jön be? hát a mi csövesünk. és mit vesz? Drehert.

    ...
  • Metwork
    #254
    Célszerű vegyvédelmi ruhában akciózni.:)
  • CoolStuff
    #253
    Nekem életemben 1 bérletem volt, azt se használtam...
    Jagyet talán 2x vettem, amikor muterékkal együtt utaztam!:D

    Szal szard le az egészet, és ugasd le az ellenőre...

    Igazad van, ha a csöves megteheti, neked is jogod van!:P
  • FREAK
    #252
    "Aztán fölszáltak az ellenörök is és pont azt a szerencsétlent bírságolták meg"

    Nagyon helyes. Én mindig azt látom, hogy ülnek a büdös csövesek a busz hátsó részében, és az ellenőrök átnéznek rajtuk, tőlem meg kérik a jegyet. PONTOSAN EZÉRT nem veszek jegyet már két éve, mert amíg a csöves gecik ingyen utazhatnak, addig én is.
  • CoolStuff
    #251
    Ott semmi nincs, max kecske!:P
  • Ottto
    #250
    Ilyenkor örülök hogy kertvárosban lakom. Itt nincsennek csövesek