53
Rossz az DVD iro vagy a lemez?
  • azurrio
    #53
    Hát nekem is volt ilyen DVD íróm és azt kell, hogy mondjam sajnos, hogy az egész széria hibás! :S Szinte 1ik sem bírja 1-1,5 évnél tovább és hasonló írófej gondokkal halnak be! Újat kell venni!
  • katakpult
    #52
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy PLextor PX-716A DVD íróm van, és egy ideje rendszeresen megáll az írás elején és lézer beállítási hibára hivatkozik! Mi lehet a baj?
  • p3rzs4
    #51
    Hali!
    Olyan mitől lehet, hogy ha az lg dvd írómba (gsa h12n) belerakok egy rw-t és meg akarom írni azt írja nem írható, kidobja majd viszatólván elkezdi írni? Ilyenkor agyhalál vagy mi? :D
    Sima dvd-nél meg kidob, hogy egymenetesen (dao) nem tudta felírni
    Valaki help mee!
  • Mikilaci
    #50
    Sziasztok !

    Én rózsaszin Aritára írtam nagyon sokáig és még másfél év után is tökéletesen olvassa a asus dvd-m és a philips dvd lejátszóm. Most kék Rdisc-re írogatok. Ja és csak filmet írok rá.

    Kb 20ből 1 dvd kidobok mert valami hiba van írásnál de amit sikerült felírni azt tudom olvasni.. ez úgy történik hogy mostanában a dvd író úgy ír hogy nagyon felpörög és írja, néha megál a pörgés nem hallok semmi és kicsit lassabban ír.. Mikor érdemes új írót venni ?
  • DaemoonHunter
    #49
    Hello!
    A haverom adadta a fifa06-ot. Felraktam gépre(akkor épp nem volt dvd-m.) .Onnan + kíírtam pár 1 héttel később. Csak egy gond van: amikor elindítom csak pörgeti a dvd-t de nem indul a game. Tudnátok segíteni?
  • kuks
    #48
    Hali!!
    Nekem van egy Samsung 16x-es dvd írom, amivel nem tudok se dvd-t se cd-t írni!!!Nero 6.6-ossal ,és lcohol 120%-kal is próbálkoztam de egyikkel sem tudok ítni.nem aktív az írás.(A nNero 6.6-osba ahol ki lehet választani hogy cd, vagy dvd-t akarok írni,az a rész nem aktív!!!Ez miért van és mit lehet ellene tenni?
    Előre is köszi a válszt!!!

  • Brankley
    #47
    Hali!
    Biztos már volt ilyen problémája valakinek, de nem fogok visszaolvasni, inkább megkérdezem...
    Samsung 16x-os DVD íróm van, a DVD-t normálisan írom, a Philips CD-r/RW-t pedig nem ír, más cd-m meg nemvolt itthon, lehet egyáltalán nem is ír már cd-t... De régen tudtam vele. Mi lehet a baja? valaki segítsen pls!
  • kovarika
    #46
    Sziasztok.
    Én a következő problémára keresek orvoslatot, van egy LG 4163B DvD íróm Alcohol 120% -al írtam múltkor lemezeket (film,Dvd shrink használva)(Lemez Tdk 8X Max)4x-es sebességgel, a negyedik lemez után hibázott a két utolsó lemez kuka. A hiba :6-7 chapter-nél lefagy nem lehet tovább játszani ez vonatkozik asztali lejátszóra és a saját gépemben lévő írómra egyaránt. Mi a gond? Segítsen valaki aki tud. Köszi.Firmware verzió frissítve van a legújabbra.Sajnos az alcohol120 előtt a Néróval is akadtak gondjaim:Fuji lemezre 4X max írási sebességnél a PS2 nem játszotta le a filmet,és asztali lejátszóknál is csak némelyik.Köszi a segítséget előre is.
  • Mayday
    #45
    Sziasztok,
    Az en problemam az alabbi: van egy NEC 3520 irom, eleg uj, augusztus vegen vettem. A lemezek ITmedias TDK 8x-ak. A lemezekkel gond nem igen van, mert nagyon sok ilyet irtam mar a munkahelyemen. De otthon az iro gyakran ront. Alcohol legujabb verziojaval, filmek irasanal, iras 4x-es, 0%, ameddig eljut, de mar megcsinalja a "lemezszerkezetet" vagy mifenet, es iras hiba. Megfagy a gep is tole teljesen, semmire nem reagal.
    Van valakinek BARMILYEN 5lete, hogy hol a hiba? Rendszer, vagy az iro a gazos?
  • Banyapapa
    #44
    Innen rendeltem lemezt

    De körbe lehet még nézni ezen a bolharészen,meg gondolom prohardveren is árulnak,de én csak ettöl rendeltem és jot küldöt.

    ez meg a másik: itmedia
  • SoDI---
    #43
    mahaszt leszarom, csak legyen valódi a cucc
  • Banyapapa
    #42
    netet probáltad már?
    HWSW forumrol rendeltem 1 sráctol, igaz elöre kellet perkálni,de jo minöségü TDK és Verbatim dvd jöttek.
    Vagy ismeröseim szoktak itmedia.sk-rol rendelni, ott is jok vannak ( bár onnan is verba és elötte datawrite jött nekem)

    Bár ha fontos hogy lejjen rajta az a mahasz-jel akkor passz:o
  • SoDI---
    #41
    A hétvégén vettem a Bluefish-ben 11 darab 4.7 Gb-os 8x-osan írható TDK DVD-t.
    11-ből csak hármat tudtam megírni, a többi nyolc hibás volt a visszaolvasásnál.
    Hiába írom 4x-esen ugyanúgy hibás.
    ITEM CODE: DVD-R47EC

    Előző héten 16*-osat vettem ugyanebből 10-et.
    Mind a 10 TELJESEN HIBÁTLAN VOLT.
    Még 16x-os írásnál se volt hiba egyiknél se.
    ITEM CODE: DVD-R47ED

    Rohadjanak meg, miért kellett a jó alapanyag helyett ezt a szart árulni másik héten...

    Segítsetek már? Hol lehet garantáltan normális minőségű írható DVD-t venni?
    Nem baj, ha drága, ha cserébe nem lesz szar :(
  • duwy
    #40
    igen, avi-ról beszélek, csak azért volt furcsa, mert másnál nem jelentkezett a probléma. a segítséget amúgy köszönöm.
  • NeoMaN
    #39
    miazhogy 2 filmet egy DVD-re?? Te AVI-ról beszélsz ember??? :)))
    Valószínűleg nem mindegyik AVI kódolást tudja a lejátszód normálisan dekódolni.
    ennyi.
  • duwy
    #38
    Az íróm TEAC. Eddig még semmi gond nem volt vele. Az a furcsa, hogy amelyik film akadozik, az akármilyen lemezen akadozik, amelyik meg nem, az rezzenéstelenül fut a noname lemezen is. Pl. a Batman Begins mindig szaggat, a 28 days later meg mindig tökéletes, akármilyen szarra írom. Ha a két filmet egy dvd-re írom fel, akkor is ugyanez a helyzet, ha a batman-t indítom, szaggat, ha átváltok a 28 days laterre, az simán fut.
  • NeoMaN
    #37
    Milyen íróval írod? Lehet, hogy az a szar már. Egy PC-s olvasó nem annyira kényes mint az asztalik, ezért mehet még jól a gépeden attól függetlenül, hogy szarul van megírva.

    Bár ha a TDK lemez akadozik akkor az is simán szar a Magnavoxod.....
  • duwy
    #36
    Sziasztok

    A problémám a következő: vettem egy Magnavox típusú asztali DVD lejátszót, és némelyik film akadozik (a számítógépen pedig simán megy). Hiába írom leglassabb sebességgel, hiába próbáltam már több típusú CD-t (Sony, TDK), nem segít. Kb. a felírt filmek fele így akadozik. Van valami megoldás a problémára, vagy elkerülhetetlen a DVD-lejátszó cseréje.

    A segítséget előre is köszi

    duwy
  • raziel.
    #35
    mitől lehet az hogy egyszer cask elrotja a dvdket folyamatosan az iró és a tipusa lg gsa 4081b
    és minden falytát elront szoftveres vagy hw-s gondja lehet?
  • steweee
    #34
    nem említettem sehol princot, csak tesóm írt rá még talán utoljára márciusban, de az is tavalyi lemez volt. akkor még jó volt a minősége, mostmár még ezt a gagyit is hamisítják(az újak írhatatlanok, vagy ront vagy 1-2hét és nem olvassa, de a régiek jók, nekünk az összes működik tökéletesen, pedig már van másfél éves is)ami manapság jó az a ridata vagy ritek, mindkettő lila, és olcsók.az arita is jó volt, bár most befutott nagytételben egy gyenge széria, de később érdemes vele újra próbálkozni
  • Danecay
    #33
    Továbbá, töltöttem le egy újabb FIRMWARE-t az 1.33-ast az íróhoz, ha minden igaz jelenleg az 1.30-as van rajta. Elindítottam, de csak annyit láttam belőle, hogy feltűnik CMD ablak majd eltűnik. ezek után próbáltam a CMD alól futtani de azt íja, hog nincs elég memória a futtatáshoz :(
    Mi tévő legyek?
  • Danecay
    #32
    Feltételezem a lila színű Princo-ra gondolsz a gyengébbcszéria alatt mert nekem is mondták haverok akik ezt kipróbálták, hogy sokat ront ebből de én egyszerre vettem vagy elég sokat é már egycsomót megírtam belőlük de a hiba csak most jelentkezett. Szóval, ha valami új tipusú lemezre írnék akkor annak tudnám be a hibát de mivel mint írtam má egy csomót megírtam ebből a fajtából és csak most van gondom vele ezért nem tudom hová tenni a dolgot. Azt hiszem lentebb is megírtam már ,hogy nem is az írásnál van gond, mert megírja végig normálisan, hanem inkább a visszaolvasásnál, mígy az asztali lejátszóba akadás mentesen emgy és a haver LG írója is olvassa normálisan.
  • steweee
    #31
    sztem elromlott az író, vidd vissza, még garos
  • ricky
    #30
    Sziasztok

    nekem már jó pár hónapja van dvd íróm, de az utobbi pár napban mikor dvd-t akarok írni, állandóan azt írja ki hogy egymenetes írás/lezárás nem lehetséges és CD írás hiba. És nem tudok semmit sem kiírni. Már a Windows-t is újra telepítettem (format c: után) de még mindig ezt csinálja. Ezt a hibaüzenetet a Nero írja ki, de a másik programokkal sem emgy az írás. (Ott is hibát ír ki.)

    Segítsetek légyszi, hogy mi lehet a baj. Előre is köszönöm

    Ricky
  • steweee
    #29
    eddig egészen jó minőség volt, mind írás, mind adattárolás szempontjából, legalábbis több embertől hallottam akik komolyan foglalkoznak "adattárolással", de mostanában kijött egy gyenge széria, sokat ront íráskor. de amit megír, az már úgy is marad. kb 10ből 2-őt. 100ft/db ért még így is megéri, bár ha van akkor jobb 130 ért ridata, illetve én tudok most olcsóbban is, de lehet ez csak helyi, de 130ért biztosan kapsz bárhol
  • Danecay
    #28
    Honnan tudom meg, hogy jelen pillanatban hanyas verziójú a DVD íróm firmwareje?

  • Danecay
    #27
    Ja és az ARITA DVD lemez márkáról mit tudnátok mondani?
  • steweee
    #26
    istenem, ti ilyen drágán vesztek lemezeket? eszem megáll. netes is van egy csomó hirdetés LEGÁLISan beszerezhető, jóminőségű, olcsó lemezekből, csak egyszerre legalább 100at kell venni, és 25ös a kiszerelése. BOLTBÓL 100ft/db zöld arita (közepes minőség, ritkán ront, de hosszabb idő után is visszaolvasható), vagy a legújabb favorit 85ft!/db lila ridata, bár a srác szerzi ennyiért nagytételben, boltos, nekem 95ért adja, amúgy 110 ft/db. viszont az tényleg jó minőség, és nem 400-500 ft/db vagy még több!!!
  • Danecay
    #25
    Na pont ide illő az én problémám is. Van egy TEAC DV-W50E írom és a gondom az lenne, hogy mostanában egyra több lemezemet nem tudom normálisan visszaolvasni a fent említett íróval. Érdekes módon ha az asztali lejátszóval játsom le, vagy próbáltam a haver LG írójával is mind 2 helyen ment normálisan. Az igazsághoz hozzátartozik az is hogy Princo lemezre írtam a dolgokat, de szinte amióta íróm van (több mint 1 éve) ilyen lemezre írok és eddig nem volt vele gond.
    kezdene elhasználódni az íróm? Lehet az írón tuningolni valahogy (a lézer intenzitásán vagy mittom én)
  • Roll
    #24
    Ismerős a dolog én is ezzel szívok. Ezen kívül én még tovább másolni se tudom, mert olvasási hibát ír ki.
  • LittleL
    #23
    A Princo lemez egy-két hét múlva akadozik a lejátszón, másnál is előfordult ez ?
  • MECHAKRISZ
    #22
    Csá.Power Dvd 4.0 van nálam és NO prbléma ,NO hibaüzenet.
  • NeoMaN
    #21
    Tegyél fel intervideo windvd-t. a poerdvd nem szereti a másolt lemezt legalábbis a 4-es az tutti)
  • Marcus_
    #20
    Sziasztok!

    Az lenne a kérdésem h a DVD Combo-m nem játsza le a DVD filmeket.Probáltam a Power DVD 5.0 és 4.0-ez utobbinál hibaüzenettel elszáll.Codec v4.30 van fenn talán ez a tul régi és ez nem jo?

    Ha van valakinek ötlete szivesen várom!
  • Gerry
    #19
    Tegyed fel hozzá a legfrissebb FirmWare-t, az A301-est, és valószínűleg megoldódik a probléma. Nekem is LG GSA-4040B íróm van, és eddig mindent megírt, és beolvasott, beleértve a fehér 4X-es Princo-t is.
  • NeoMaN
    #18
    Amúgy 100asával vettük eddig, 450/db-ért. Ez egy új forrás.
  • NeoMaN
    #17
    5db-tól
    :)
  • NeoMaN
    #15
    Ritek G04--> 410 BRUTTÓ
    :))
  • Taranov
    #13
    Honnan szerzel olyat ennyiért? Ha megkérdezhetem?

    Köszi.
    Taranov
  • Kou
    #12
    Sony 450 bruttóért:PPP