93
videó digitalizálás
  • barbie66
    #93
    Sziasztok !

    Azt szeretném kérdezni melyik digitalizáló progiban van zoom lehetőség. Azt szeretném, hogy a filmen kijelölt részt közel hozva mutassa egy időhosszon utána pedig az "eredeti nagy totál" képpel folytatódjon. Köszi előre is.
  • honti
    #92
    Sziasztok! Van egy Leadtek Winfast 2000 XP Deluxe tunerkártyám, és ha rf kábellel összekötöm a videóval (Panasonic), akkor a videoba bedugott koax kábelen érkező tv adásokat megtalálja, de a lejátszott videot nem. Próbáltam a scartból jövő jelet RCA video (sárga) kábellel csatlakoztatni a kártyához, de semmi. Van ötletetek, hogyan tudnám összehangolni őket?
    Előre is köszönöm.
    Sziasztok.
    Honti György
  • Lenosky
    #91
    Hali!

    A következő a problémám: van egy humax sd-box-om a digi-től, illetve van egy easycap digitalizálóm. Milyen programmal tudom normális minőségbe nézni a tv adást?
    Egy-két programmal értem el eredményt, de általában akadozik a kép.
  • Emlékmentő
    #90
    Kedves Fórumozók!

    Digitalizálásban segítséget kaptok itt: http://www.emlekmento.com

    Üdv, Balázs
  • Willenbrock
    #89
    Kösz
  • Dj Faustus #88
    "VHS kazettáról digitalizálni úgy lehet tehát hogy a videómagnót TV tuner kártyával összekötöm?"
    Lehet úgy is csinálni, hogy a videómagnó tunerkimenetét összekötöd a TV-tunerkártya antennabemenetével, összehangolod a két eszközt, elindítod a kártya felvevőprogramját és elindítod a videót.

    A másik megoldás, ha a tunerkártyán van video és audio bemenet, akkor a videómagnó videó és audio kimenetét (például a Scart csatlakozóról) kötöd össze a kártyával. Ilyenkor nem kell hangolni, nem jelenik meg a tuner által összeszedett zaj sem.

    "A minőség akkor a VHS magnó lejátszófejétől is függ,tehát hogy milyen képet ad a VHS?"
    Mivel a VHS rendszer mágnesszalagos, analóg rögzítési forma, igen fontos a lejátszófej minősége is.
  • Willenbrock
    #87
    Helló!

    VHS kazettáról digitalizálni úgy lehet tehát hogy a videómagnót TV tuner kártyával összekötöm? A minőség akkor a VHS magnó lejátszófejétől is függ,tehát hogy milyen képet ad a VHS?
  • Balazs15
    #86
    hello

    császtok

    Nagyon fontos kérdésem van nagyon sürgösen mert 500 ember elött kel levetitenem a videot...nah tehát van egy 7 perces videom mpeg formátumban..1.32 giga...ez ki lett probálva de amin le lesz játszva szerencsétlen laptopon akad a video elcsuszik midne baja van...gonolom ncisn is kodek a laptopon és vmien oknál fogva nem tudnak kodeket tenni a gépre..avi video fájloakt semmi baja sincs..át is konvertáltam avi ba de 70% megált a konvertálás hogy nicsn több hely a meghajton 6 PERCES VIDEO 70 gigás lett..^^ hogy tudnám tökéletes minöségbe átkonvertálni minimum 4.7 gigára...hogy szaros laptopnak ne legyen kodek problémája..avin kivül??mi az amivel lehetne konvertálni...sürget az idö...
    kösz a válaszokat
  • kulabácsi
    #85
    sziasztok

    kérdésem az lenne h milyen külső usb-s digitalizálót tudtok nekem ajánlani? olyan 10 körül szánnék rá, videókameráról akarok digizni felvételeket...
    előre is köszi
  • Digitall
    #84
    Bár jó régi topik, szívesen felajánlom a segítségemet.
    Videó digitalizálással foglalkozok nap mint nap.

    Elérhetőségek: http://www.digitall.video.hu
  • turoczy
    #83
    Sziasztok!

    Most kezdem a digitalizálást, ezért néhány alapvető dologban kérnék tanácsot.
    Egy 45 perces filmet akarok DVD-re vinni, egy az egyben, vágni nem akarom. (VHS-C kamerám van, azt kötöm össze a digikártyával).
    Ebben az esetben egyből mpeg2-be digizzem? Mekkora felbontásban (768X576?) és mekkora bitrátával?
    A másik kérdésem: ha vágni szeretném, akkor az avi-formátumban milyen beállításokat kell alkalmazni, hogy jó legyen a minőség?

    Előre is köszönöm a segítséget.
    T.
  • IRON STORM
    #82
    Gspot
  • Yulcsa
    #81
    sziasztok! egy kérdésem lenne. tudnátok ajánlani valami progit, amivel megnézhetem egy video tényleges felbontását? tisztán látszik a videomon, hogy nem 480x480, mint ahogy azt 1 progi kidobta nekem :(
    előre is köszi!
  • petyeka
    #80
    Hali!

    Az a kérdésem lenne, hogy találtam két digi karit a vaterán és nem tudom eldönteni, hogy a kettő közül melyik lenne a jobb. Nekem arra kellene, hogy tömöritve tudjak felvenni vhs-röl. itt a cucc:
    http://www.vatera.hu/miro_dc_30d_digitalizalo_kartya_31460218.html
    http://www.vatera.hu/digitalizalo_kartya_pci_os_a_d_pc_be_30574367.html
    Lécci irjatok sürgős!!!
  • Fülüke
    #79
    hűűű. Ha én azt elmondanám hogy hogy DIGITALIZÁLOM be az anyagot a gépembe akkor égnek állna a hajatok! :D
  • viktor744
    #78
    Sziasztok!

    Nekem Pinnacle PCTV Stereo kártyám van, és a gond az, hogy a PCTV Vision-nel elég gáz a felvétel minősége. Letöltöttem a DScaler v4.1.11-et, aminek nagyon jó képminősége van, viszont csak sistergést hallani. Biztosan nem a progival van a gond, mert 1 ismerősöm is onnan töltötte le, és neki jó. A másik érdekesség, hogy a PCTV Vision programmal nem tudom a hangerőt szabályozni, csak a Volume Control-ban, és ott is a CD Player-nél. Ez biztos hogy egészséges???

    Légyszi segítsetek!!!
  • sd54321
    #77
    ok máris rohanok megvenni.... IDIOTA!
    vagy csak a cannopus termékit akarod reklámozni????
    mi a f***nak méregdrága cucc????
    nekem egy mondhatni noname Mercury TV kártyám van hardweres mpg kodoló nélkül, és így is gyönyörűen tok rögzíteni az álom 768X576-os méretben is, de kérdem én minek????
    mindem haza cuccos Pal szabványú, ráadásul az analog video jel felbontása ennek töredéke... nagyot nézhet szerncsétlen, ha egy ntsc anyagot kiir dvd-re majd igen csak fora módon fog megjelenni egy átlagon aluli tv-n....
    akkor most fölvázolom az én verziómat:
    a lényeg, mint írtam a hely és a tárolóeszköz
    aki digitális videozásra adja a fejét annak muszáj vennie még egy winyot amire csak a video anyag fog menni (onnan semmilyen progi ne induljon ela gép betöltésekor!)
    jelenleg 18-19ez-ért lehet már 160Gb-s gyors winyokat kapni vagy még olcsobban....
    ezt mindenmképp ajánlatos NEM egy kábelre tenni azzal amin a win winyoja is van!
    mindegy milyen képrögzítő progit használsz a lényeg hogy MPG2-be tudjon rögzíteni.
    én a tv karihoz a FLY2000Tv és/vagy ai intervideo windvr vagy dvd-r progit használom (mindkettő lehuzható a netről FULL-ban, csak egy picit keresni kell...)
    az intervideo mpg2 encodere nagyon jól skálázható és pokoli gyors!!!!
    azzal számolni kell, hogy 1 percnyi pal dvd anyag kb 40-50 mb-t tesz ki, de ha kiengedjüka minöség gyeplőjét akkor ez akár 80-90 Mb is lehet...
    az mpg2 remekül vágható anyag!!! lefet kockánként (frame) és kulcsonként (GOP) vagy simán századmásodperc alapon is vágni/szerkeszteni
    vágáshoz jelelnleg a cannpopus procoderét használom, de remekül használhatóak olyan kis progik is mint pl a Tmpgenc és társai...
    mpg2-nél nekek m sosem volt szinkroncsúszásom!!!!
    mjpg és más avi alapú kodekkeknél viszont igen gyakran megesett, h kb 40 perc után már érezhetően lemaradt az egyik sáv... az avi egy nagy xar! prezentáciora, film archiválsra ok, de rögzítésre és editálásra nem!
    és aki azt hiszi, hogy mindehez bizti vmi izomgép kell téved:
    p4 celeron(!) 2.4Ghz + 5000mb DDr
    ez minden csak nem izomgép....
    de ugyanezt használja egy haverom is, neki 1,8 ghz-b p4-se van, és simán müxik!

    ugyhogy aki ezek után bedől a jó minőséghez sok lové kell tipusu dumának az magára vessen!

    még csak annyit.... 5 éve digizek, szinte minden nap....
  • sd54321
    #76
    a jó minőség alapfeltétel, az hogy jóóóóó sok helyed legyena winyon!
    használhatsz akármit de a digizéshez sok Gb kell...
    ulead, pinnacle, sony ... stb
  • sd54321
    #75
    ha nincs a gépedban video in akkor egyszerű a válasz:
    nem kevés pénzzel:)))
  • izb
    #74
    Kicsit késve de nekem normális eszközöm volt és van,és szoftveresen hála istennek 720x576 mpeg2-ben megy fel a felvétel fölösleges után kezelés nélkül.
    Hangcsúszásom soha nem volt az elmúlt 1 évben és valszeg nem is lesz.
  • DJviolin
    #73
    Sziasztok!

    Videókazit a videómagnóba, és ezt kellene valahogy összekötni a számgéppel. A kérdés márcsak az: Hogyan? Please help!
  • IMEVIL
    #72
    Hello mindenkinek! A probléma a következő: Adott egy Sony DCR-TRV25E digital8-as videókamera és egy Pyro BasicDV digitalizáló kártya. A kérdésem az lenne, hogy milyen programmal, és hogyan tudom a kamerával felvett anyagot DVDre kiírni a lehető legjobb minőségben?
  • Ambro
    #71
    Kevered a képméretet a tömörítéssel. Nem nagyobb. Ez ugyanakkora, csak a 768X576 az egy 4:3-as formárum, míg a Pal DVD 720X576-os képmérete egy PAL-NTSC közötti kompromisszum eredménye...

    Csak ha a kártyácskáddal digitalizálsz, akkor legfeljebb ebben a 768X576-os méretben tudsz MJPEG tömörítéssel a jó minőségű vágható anyaghoz jutni. Abból aztán egy vágószoftver képes lesz neked 720X576-os MPEG2-es anyagot készíteni. Ez adja a számodra a jelenlegi eszközkéddel a legszebb eredményt. Természetesen hangcsúszásod még így is lehet...

    Persze vásárolhatnál helyette egy normális eszközt, amivel egyből 720X576os DV-AVI-ba tudnál tömöríteni. Gondolom nem fogsz. Drágállni fogod a dolgot és igazd is lesz. Pedig azokkal nem kell kinlódni. Például választhatod éppen ezt a terméket is. Most ajándékba adnak hozzá két nagyon hatékony szoftvert. Egy vágóprogramot és egy DVD-tervezőt. OK?
  • izb
    #70
    Ez lenne a kis tömörítésü???
    "768X576"
    vazze ez nagyobb felbontás mint a dvd video szabvány.....
  • Ambro
    #69
    Talán kukkants bele az előző beírásba.
  • szala
    #68
    Sziasztok
    Van egy Haupauge WinTv PVR 350 es tuner és hardware es digitalizálo kártyám, mivel nem volt még ilyenem, igy lenne pár kérdésem, problémám :) Honnan látom, hogy hardwaresen tömörit? Gyorsabbnak kéne lennie a tömöritésnek, vagy már az elég, hogy kevésbé terheli a gépet ilyenkor? Létezik-e , hogy csak a hozzá adott Ulead dvd movie factory 3 se vel lehet videot digitalizálni, mással, pl a ulead movie f 4 fullal kiakad , vagy pl a pinnacle studio val is. Eszköz kezelöben marad egy ismeretlen eszköz, amit nem telepit a cd röl, amugy egyedül egy wintv pvr encoder-decodert telepit fel. Probáltam másik pci slot ba rakni, akkor sem változott a helyzet, amugy egy nforce 4 es gigabyte alaplapom van. Mivel tudok egy avi -t és egyhozzá tartozo .srt kiterjesztésü feliratot összefüzni, hogy dvd re ki irhassam?
    Nagyon köszi a segitséget elöre is.
  • Ambro
    #67
    "Nem tudom hardveres dekódolású-e, szerintem nem valószínű, mert nem volt valami drága."

    Akkor inkább csak kis tömörítetlenbe, vagy legalább is kis tömörítésűbe digizz. Például 768X576-os képméretben, egy MJPEG kodekkel. Majd vágás után tömörítsd be a végső formátumba. Ez lehet MPEG2, ha DVD-kompatibilis végterméket szeretnél.

    A legegyszerűbben ezzel.

    A legbonyolultabban, de egyben a legtöbb lehetőséget rejtő módon pedig ezzel, vagy ezekkel.
  • Duby
    #66
    Nem tudom hardveres dekódolású-e, szerintem nem valószínű, mert nem volt valami drága.
    Végülis nem annyira lényeg a 640x480. Kisebb felbontásban is elég.

    A kérdés legnagyobb lényege tulajdonképpen az, hogy hogyan. Első lépésben tehát bedigizem az anyagot, a tunerkártyával mpeg-be. (Ehhez mpeg-1 2 v 4 a jó, vagy mindegy?) Ez lesz egy nem kicsi mpeg file. Na és ezután jön a fő problémám. Mivel és hogyan csinálok ebből kisebb avi-t?

    Köszi a segítséget!
  • izb
    #65
    capture kátyád hardweres dekódolásu?
    ha csak szoftveres,akkor erősen kétlem hogy valaha is ezzel a konfiggal fogsz 640x480 ban anyagot bevinni a gépedbe.
    1ghz proci az nem túl erős ehez pedig erőmü kell.
    a másik meg hogyha ne adj isten mégis megy,akkor mindenképp elöször mpg-be vidd fel a cuccost,és utána kódoldt át aviba.
  • Duby
    #64
    Üdv!

    Sima avi, vagy mpg videofájlokat szeretnék készíteni, 640x480-as felbontásban, élvezhető minőségben, amit nyugodt szívvel, ha tv-re is kirakja a képet az ember, nagyjából olyan, mintha rendes tv adás lenne. Ez eddig nem is lett volna nekem se túl nagy feladat, de ott állt meg a tudományom, hogy olyan méretűre nem sikerült sehogy sem megalkotni amilyenre szerettem volna. Kb 1ó 10-20 perces ilyen múvit szeretnék 650 Megában látni. Fontos lehet még, hogy ezeket utána még szerkeszteni is szeretném, jeleneteket kivágni, meg ilyenek.
    Lehetséges ilyet készíteni?
    Milyen szoftver, milyen kodek, milyen beállítások stb kell ehhez?
    (Amúgy nem egy erőgép amim van, egy sima 1G-s amd, radeon 9200 128M videókártya, ulead-es capture kártya ilyen winfast-os szoftverrel - már ha ez kell a válaszhoz)
    Előre is köszönöm...
  • izb
    #63
    Semmilyent........ilyen árban nincs
  • gery2
    #62
    Szerintetek milyen külső USB-re csatlakoztatható, hangbemenettel ellátott szoftveres digitalizáló kártyát érdemes venni max. 15-20e ért.
    Előre is köszi.
  • izb
    #61
    Én is ezt a progit használom,viszont csak a dekodolásra!
    Nekem 36fps el nyomja,és az írást mással csinálom!
    Egyébként egy jó kis progi!!
  • satanka
    #60
    sziasztok
    nem akarok okos lenni de mindenkinek azt tanácsolom, hogyha bármilyen eljárással a digitalizálandó filmet felvittétek a számitógépre akkor onnan
    a VSO DivxToDVD programmal irjátok ki. ez a program a szoftverbázisról letölthető magyar nyelvü és egy lépésben megcsinálja az egész filmet, még a dvd.ét is megirja ha kell. amikor elinditod elöször lellenörzi a filmet majd utánns irja. egy hibája van mind ezt 4 óra alatt irja meg ezt ki is irja az elkészitési időt.ezért lecélszerübb éjszaka iratni vele reggelre minden kész.
  • satanka
    #59
    nekem is van ads dvd ixpress digitalizálom, ha ezzel felvitted a gépedre a filmet és már kiirtad lemezre akkor amikor a dvd lejátszóba lejátszod a csikot nem fogod látni. a csik csa a kép határvonalát jelzi a számitógép monitorján
  • gery2
    #58
    Lehet azonos minőséget digitalizálni egy hardveres és egy szoftveres kártyával. Azt tudom hogy a szoftveres digitalizálás processzorfüggő és lassab mivel nem real time-os, mint a hardveres digizés. Mi az előnye/hátránya ezeknek a kártyáknak?

    Köszönettel....
  • izb
    #57
    Ennyi pénzért nem fogsz normális hardveres mpeg2 kártyát kapni.
    Szerintem ez erősen felejtős,viszont ha van egy jó erős géped akkor egy
    sima szoftveres capture kártya is megfelelő neked.
    Nyomni fogja a cuccost dvd felbontásban..
  • gery2
    #56
    Általában milyen felbontással dolgoznak ezek a hardveres digitalizáló kártyák, és a kedvező működéshez lényeges-e az órajelük (mármintha eltér kártyánként!) értéke? (mint pl. ha egy "alaplap 400 Mhz-es akkor a memóriának is illik anyinak lennie" analógiára építve).
  • gery2
    #55
    A segítségeteket szeretném kérni. Szerintettek kb. mennyi memórát tartalmazzon egy jó hardweres digitalizáló kártya
    amely még bele fér a keretbe (kb.20000-25000ft) és jól lehet vele boldogulni.
    pl. egy DC10 mennyi memóriát tartalmaz?
  • phredon
    #54
    Sziasztok

    A segítségetek kérném, már annyi mindent hallottam, hogy teljesen összezavarodtam. Analóg videokamerán készített felvételt szeretnék digitalizálni és vágni. Kérdésem az, hogy alapszinten elegendő-e ehhez egy sima ADS Technologies (USA) Instant Video PCI (PTV-390) digitalizáló kártya? Hallottam olyanokat h pl csúszhat a hang, de nem világos ez mitől függ?? Ha rövid részletekben húzom be az anyagot akkor nem csúszik?
    2 gépem van és ami ebből összevariálható, 2.66 D celeron/Amd Athlon XP 2500, 2x512mb ram, 80gb+200gb sata vinyó, ati r9600pro.
    Szerintetek ennyiből megoldható a dolog? Nem szeretnék sokat költeni, és még ha időigényesebb is de működik a dolog beérném egy ilyen egyszerű kártyával. Előre is köszi az infót!