62
Megeri e a tobbletpenzt az Audigy
  • Newyorker
    #62
    Üdv mindenkinek!


    Olyan hangkártyát szeretnék vásárolni, melyet optikai kábelen keresztül összetudnék kötni az erősítőmmel.

    Ajánljatok nekem, hogy melyik jó, annak örülnék a legjobban, ha tapasztalaitokat is megosztanátok, illetve ha valaki használ ilyet az milyen kártáyt ajánl.

    Köszönöm!
  • KáZé
    #61
    akinek AUDIGY2 Zs hangkártyája van és használja a DIGITAL OUT kimenetét pls írjon nekem privátot!
  • DJ.
    #59
    Recsegnek a hangfalak és emiatt akadozik a játék!
    Nem a hangfalak a rosszak mert akkor még nem akadoznak a hangfalek. SB Audigy Player a hangkártya,Logitech 640
  • Orgi
    #58
    A Sky az már igen, de a Fun...akkor már inkább a Fortissimo3.
  • Benyo
    #55
    hello!Én vettem egy dts dekódert de beszoptam mert nincs rca coaxális kimenet a hangkártyámon.Ezért akarok az Audigy playeremhez venni egy panelt ami a platinához van.Ez a dolog lehetséges?Ha tudtok helyet ahol lehet venni vagy nektek van eladó akkor jelezzétek már léci.
    kösz.
  • Waix
    #53
    Köszi Eichler!Az van, hogy én már letöltöttem minden szart a netről hozzá, de azt a Liveware-t még nem próbáltam. Nekem tulajdonképpen annak a cd-nek az anyaga kéne, amit a dobozos SBLive!-hoz adnak. Driverrel, extrákkal, cakkumpakk, mert már baromira elegem van, hogy nem működik normálisan. A Driver.hu-t próbáltam, letöltöttem pár driver-t, de abból 2 nem az volt, 1 meg nem működött, szóval f***a:) A legnevetségesebb azonban még mindig a creative.com, ahol a gyártó által kiadott drivert (!) letöltve annyi történik, hogy fölismeri, mint SBLive hangkártya, de SEMMI opció, még saját pultot sem rak föl hozzá, SEMMIT!Egyszerűen nevetséges. Mi van, ha valaki doboz nélkül veszi meg a kártyájukat a boltban?! Az elmehet haza és nézheti? Egyszerűen nem értem.
    Na mind1.Köszi a tippet, ha tudtok még valamit, akkor tényleg nagyon örülök neki.
    Mindenesetre megpróbálom még azt a liveware3-at.
    Üdv!
  • Zozo76
    #52
    Legjobb az SB16 meg a Gravis UltraSound VÓT!
  • Lammer
    #51
    Najó nincs akkora DB értéke a kimeneten mint egy Livenak dehát akkor is kira vót... :)
  • Lammer
    #50
    bárkibármimondd az SB128 frankó kis kártyesz volt.
    Nem'tom én fogtam ki frankó példányt, de le voltam bénulva, mert akármeddig tekertem a wines csúszkát, nem volt zaj!!
    A Live5.1emet meg nem merem felénél főjjebb tóni, mert "sssshh" jön a hangyahimnusz :))
  • Zozo76
    #49
    Uj gepet szandekozom venni a jovoben. Na most ha lessz is valami integralt hangchip az alaplapon akkor is inkabb egy hangkartyat akarok bele. Viszont nem erdekel a 3D-s hang ugyhogy csak egy SB128PCI-re gondoltam. Tehat az lenne a lenyeg hogy kulso erositon HI-FI hangfalakon azert jol szoljon sztereoban. Ez mennyire felel meg? Aranylag jo? Zajszint? stb? Driverek kiforrottak? Es Linux alatt is fog menni modjuk az OSS-sel?
  • Waix
    #47
    Gyerekek!Légyszíves írjatok nekem tippeket, ha tudtok!Bármilyen infó jöhet!
    Please, mert fontos lenne!
    THX!
  • Mike
    #46
    Gondolkozz el a Philips Accustic Edge-n is
  • Waix
    #45
    Sziasztok!
    Elöljáróban annyit, hogy ultraláma vagyok a témához, de azért annyira mégsem, sz'al van egy kis gondom:)
    Tehát kaptam a munkahelyemről ingyér (NEM LOPOTTAN!) egy Soundblaster Live! hangkártyát, amiről - mivel már semmi papír, cd nem volt meg hozzá - fingom nincs, hogy mikori, milyen típusú, stb. Letöltöttem hozzá a legfrissebb drivert a netről (www.creative.com), de nevetségesen ez is kb. '99-es évjáratú. Sz'al letöltöttem, látszólag minden frankón működik, de EAX-ot alapban nem használ sehol (Half-life;U2, stb.). Arra gondoltam, hogy esetleg beállítási problémák lehetnek, de ez még annyira nem is lenne nagy baj, mivel spanom azt mondta, hogy a régebbi sblive-oknál talán nincs is EAX támogatás. VISZONT!
    Beszereztem egy Creatív 4.1-es hangszettet, és a kártya nem hajlandó működtetni a két rear-hangfalat, pedig minden jó helyen van, stb.
    Jelzem, hogy tényleg nem vágom annyira a témát, úgyhogy ne tessék kiröhögni:)
    Azt kérdezném én, hogy SZERINTETEK mi a gáz, ill. hogy mit lehet tenni, Ti mit csinálnátok a szituban.
    Honnan tölthetnék le frissebb drivert a kártyához, lehet-e az, hogy a kártyának van valami baja, vagy szimplán régi csak?!
    Mert az rendben van, hogy az EAX-ot nem használja, de a driver letöltésekor a web-en azt írták, hogy ez a live!-sorozathoz készült és a felinstallálás után megengedi a 4, ill. 5 hangfal beállítását is. Akkor viszont miért nem kezeli őket?!
    Előre is THX minden használható infóért!
    ÜDV!
  • fohenye
    #42
    Dettó ugyanez a problem. Asus A7V333-X (KT333)+ Audigy Player + XP hun = SUCK. Van a gépen egy 98-as is. Azzal gyönyörüen megy, tehát a kártya valószinüleg jó. Tetézi a bajt, hogy a szoftver Spanyol vagy Brazil-portugál nyelvü. A telepités után kiirja hogy ok. aztán levágja a gépet. CHKDISK lemegy némi hibaüzenettel, majdan az Eszközkezelőben -> ismeretlen multimédia eszköz + a tropára ment CD meghajtó (sérült v. hiányzó illesztő progi).
    HELP!!!!
  • Czibu
    #36
    Nállam nincsenek ilyen problémák, még az old scool Starcraft -nál is nagyon jók a hangok. csupán azt utálom, mikor jön be a windows, egy csomó ideig tölti a Creative Taskbar -t. És a mellett található rajta egy Creative 1394-es FireWire port is (400Mps)!
  • mozesapo
    #35
    Én pl Mohaa alatt azt használom. Néha meghülyül és egy két hang elmegy, de egy kis idő után megjavul.
  • Mas-Thief
    #34
    Ja, bots! Az Audigy. Ezt kihagytam.
  • Mas-Thief
    #33
    Azon kívül úgy tom, hogy a DTS-t is kezeli. Nekem legalábbis műxik.
  • Tumor
    #32
    Az fasza, én konkrétan arra a SysPack 5.1+ -ra gondoltam ( asszem ez a tipusa, de biztos vágod ), na szóval ennek a hangminősége valyon jobb mint az Audigy-é ? És ha igen, akkor valyon az Audigy 2-nél ? Jó tudom hülye kérdések ezek most, de azért mégis. :)
  • DJ.
    #31
    Nagyon széles választék, az ocskától a kurva drágáig!!!Pl. 5000-90000-ig elégjó! És az 5000-esen már van digitális kimenet! na meg a csúcs na arról ne beszéljünk!
  • Tumor
    #30
    A Terratec cuccosról senkinek semmi tapasztalata ?????????????????????
  • szasza_1
    #28
    Most vettem észre, hogy az EAX control panelen is huzogatom az efektek csuszkáit, akkor néha egy-egy pillantra megáll az egész gép. Ezért akadnak a játékok is. De ez csak akkor van, ha az efektek beállításai változnak, különben meg megy rendessen. Már mindent fölraktam, ami volt a www.soundblaster.com-on, meg a hu.europe.creative.com -on. Ez szerintem szoftveres hiba lehet.
  • Pheel
    #27
    Nem jellemző. Bár alig játszok, akkor is oldschool gémekkel :)
  • szasza_1
    #26
    Más ötlet? Különben szokta valaki használni az EAX-ot?
  • szasza_1
    #25
    De win alatt hogyan tudom állítani, mert az alaplapom szerint nem egy IRQ-n van a videókártya meg a hangkártya.
    Meg szerintem a proci nem lehet lassu, hisz azért hardveres EAX van a kártyán.
  • Cat #24
    ha a win szerint azonos az irq, akkor állítani kell
    másrészt prociterheltséget is megnézném, lehet hogy lassu
  • szasza_1
    #23
    Az OP rendszer: WinXP + a legfisebb Audigy driver
  • szasza_1
    #22
    Hali mindenkinek! Én most vettem egy Audigy-t, és ha a játékok alatt bekapcsolom az EAX-ot, akkor nagyobb hangeffektekkor elég rendessen nekiáll szaggatni a játék. Szinte majdhogynem megáll, de a hang megy tovább, azzal nincsen semmi gond. Az alaplap szerint nincs egy IRQ-n a videókártya+a hangkártya. De a Windows szerint minden a 11-es IRQ-n van.
    Abit VL6+800@960proci + GF3Ti200-as kártya. Nem hiszem hogy a 40MHz-es PCI clock miatt lenne, mert alapon is kiprobáltam. A Creative Diagnostics szerint a kártyával minden rendben. EAX nélkül minden rendben megy. Remélem, hogy az EAX-nak nem ekkora a gépigénye, meg különben is hardveres EAX van ezen a kártyán, nem?
    Ja, meg irok egy-két példát, amikor előfordul:
    PL.: NFS5 HP2-ben ha közel megyek egy kocsihoz, vagy nekiütközök a falnak, vagy ha alagutban megyek.
    De még Creativ demojában is ez van. Vagy ha a Drome Racers -ben bemegyek az alagutba, akkor szaggat, ha már bent vagyok, akkor megint megy rendessen és lehet is hallani, hogy viszhangzik, meg ha kiérek az algutból, akkor is megakad.
    Fent van a via 4in1 driver, kiprobáltam a via latency peccset, és semmi sem segített.
    A kártyák elhelyezkedése az alplapon:
    1- AGP-s videókártya
    2- AMR, üres
    3- PCI modem
    4- PCI hálókártya
    5- PCI Audigy
    6- PCI üres
    7- PCI TVtuner

    Ha van valami ötletetek, akkor ne folytsátok magatokba.
  • DJ.
    #21
    usb=Dj.
  • Tumor
    #18
    ok, akkor én meg kérdezem, hogy van-e valakinek -ha más nem tapasztalata- hogy milyen ez a Terratec SysPack 5.1+ . Elsősorban arra lennék kiváncsi, hogy hangminőségben mennyivel jobb az Audigy-nél.
  • trunks666
    #17
    Na úgy döntöttem Audigy lesz a dologból.Elvileg holnap már ott figyel a gépemben.Addig is lecserélem a magyar XP-met az angolra mert mindenhonnan azt hallom ,hogy valamiért a magyar XP fel sem ismeri.
  • cypher
    #16
    Asszem pl.a Neverwinter tudja.
    Valamelyik régebbi gémsztárban írtak gámacímeket.
  • magyar ember 2
    #11
    Az adudigynek vagy az audigy2nek?
  • Spenser
    #8
    Nyugottan megveheted mert néztem más árlistát ott pl 29000......
  • magyar ember 2
    #6
    Addigran meg mar lesz jobb is, vagy az audigy lesz olcsobb, kar most olyanba olni a penzt amit ugyse tudsz kihasznalni. Ha nem tudod hova tenni a millioidat, mondok egy bankszamlaszamot. :-)
  • trunks666
    #5
    Kössz mindenkinek,de az a helyzet hogy azt én is tudom hogy egyertelműen jobb az Audigy,csakhogy amire igazán kiváncsi vagyok hogy ez a gyakorlatban miben mutatkozik meg ,és hogy mennyire vannak ezek támogatva az egyes filmekben és játékokban.
  • Spenser
    #4
    Hi
    Szerintem is vedd az Audigy-t Hangkártyát ritkán szokott venni az ember a gépbe ezért szerintem vedd a jobbat az 2év múlva is eleget fog tudni....
  • CSOCSO
    #3
    az audigy a legjobb tud az mindent
  • RelakS
    #2
    Ár alapján 5.1live!, nekem OK a cucc. Nemtom, hogy az audigy tud-e A3D-t, de ha igen, akkor quakkhoz aztat vedd!
  • trunks666
    #1
    Hi!

    Ez itt most számomra a dilemma úgyhogy aki tud 1-2 pro kontra érvet mondani nekem azt kérem segítsen.Mégis mennyivel/mivel jobb az Audigy?Kihasználják a mai játékok,filmek?A hangfalszett amúgy egy Creative Inspire 5300 lesz hozzá.