103
Tanácsot lécci mosógépvásárláshoz...
  • bajgunar
    #103
    Igen. Valszeg mágnesszelep. De lehet a vezérlőpanel is. ;)
  • Ford78
    #102
    Sziasztok! Van egy régebbi whirlpool mosógépünk ami egyszer csak elkezdte engedni a vizet magába üresen is , látom hogy a dobba telik a víz.
    Jól sejtem hogy a mágnesszeleppel lehet a baj?(egyébként tökéletesen mos)
    PLS help
  • bajgunar
    #101
    Annyit nem érnek. Jók! Tényleg jók, minőségi. De baromira túlárazott, mármint a Miele, az horror áron van. Ok, német minőség. De főként a brand, amit meg kell fizetni. Bosch ~100k kategória olyan is. Ami már "jó" az ~150k-től indul, minimum. Miele nem a mi pénztárcánkhoz van mérve.
    Ha meg bekaksiszik.... Feleannyi a javíttatás, mint az új ára. Persze HA kifogsz egy jót, s nem adja be a kulcsot, akkor 10+ évig is mosógép.
    Nah ezeket összevetve baromira NEM éri meg... Miért?
    Kiadsz rá ~300k-et, s ha jó, jó, lesed tizenplusz évig... PFf. ~5 év (áhh ~2-3) és olyan redvás, dzsuvás, trutyis a dob kívül, hogy hányinger. Rakhatsz te bele MrMuscle-t, meg mindenféle mosógép tisztító csodacuccot, meg ecetet. A dobról kívülről NEM mosod le a retket. Nah, az a retek mos neked tizenplusz évig (csak nem látod, mert a dobon kívül van).... A képszülék is koszolódik, karcolódik, gombok körül dzsuvásodik, te lesed 10++ évig? HA bekakssizik, megint ráköltöd a fél készülék árát.. Ha nem, ezt lesed tizenplusz évig, vagy burzsuj vagy, s kidobod ~6-8 év után, mert már nem lesz essztétikus a látványa?
    Míg veszel egy LG-t (samsungot) ha nem romlik el, akkor is elmegy ~8-10 évet. Ha bekaksizik, minimális összegből javítható. ~6-8-10 év után úgyis veszel egy újat. Mert ugyanúgy ronda lesz, koszolódik, dzsuvás lesz, s jön ki újabb technológia, design-osabb, stb.
    Akkor minek kiadni rá kétszer annyit? Ha van zseton, s megtehetik vegyenek. Aztán ha bekaksizik, tudják fizetni javítást is, vegyenek.
    Addig hót felesleges. Semmivel sem lesz azzal tisztább a ruha. S semmivel sem fogyaszt kevesebbet.
    Megmutathatod a szomszédnak, hogy neked olyan is van. Kb.
    Ilyeneket csak a sznob, milliomos, újgazdagoktól hoztunk javításra. Aki kicsit tehetősebb volt, de volt kis gógyija, nem ilyeneket vett.
    Sima ~150-200k közti Lg, Samsung a favorit. Az olcsóbb az olyan is. (mint olcsó húsnak....) Ami drágább, az meg már csak a Brand.
  • Tetsuo
    #100
    Mi a véleményedről a Gaggenauról (Bosch) meg a Mieléről?
  • bajgunar
    #99
    Csakis LG vagy Samsung. Elöltöltős, ha van hely, és DirectDrive -os !!!! 9kg min. Annál kisebb hülyeség.
    Miért? Eleve DD (DirectDrive- nincs motor,szénkefe,ékszíj,ékszíjtárcsa, 8csapágy, stb.... Ez mind nem lesz hibás! Ennyi hibaforrással kevesebb. Mágnes indukciós motor, örök élet +1 év). Nagyon kevés hibásodik meg. És irtózatosan halk!!!! Gyors, erős.
    A panelokat optikai kapcsolókkal látták el! Leválasztva a külön vezérlőegységeket, processort, miegymást, stb. Ha egyik elromlik, nem rántja magával ez egész panelt, elektronikát! Sokkal könnyebb, egyszerűbb, és olcsóbb (meg lehet is!!!!) javítani. És érdekes mód! (HA netán mégis meghal a panel) Olcsóbb ezekbe a készülékekbe egy vezérlő panel (samsung, lg), mint egy másikba (Electrolux, whirlpool). ~20-25k-től kezdődik. Azokba meg (eleve NEM vagy nagyon nehezen, drágán javíthatók) ~35-40k+ a panel.
    Nah akkor ezen is el lehet gondolkodni....
    Vesz az ember egy ékszíjast, ~3 év és szénkefecsere. Aztán ékszíjcsere, majd jön a szíjfeszítő tárcsa, csapágy csere. Megvette ~80k, aztán 3 év és rákölt még ~30-40k-et... Vagy ha panel fingik ki, akkor ~35-40k. Aztán kihúzza megint ~2-3 évig.
    Vagy vesz egy ilyet ~150-170k. És ha nem romlik el panel, akkor még ~8-10 év után sem kell hozzányúlni. Ha el is romlik a panel javítás ~15-20k, vagy befolyó víz kapcsoló ~5k. De még ha totál panelt is cserél, akkor is megvan max 25k-ből! És továbbra sincs szénkefe, motor, ékszíj + tárcsa....
  • Davajava
    #98
    Sziasztok!

    Írtam egy cikket ebben a témában. Konkrét üzleti ajánlat nincs benne, csak Tippek, amik segítenek az ideális készülék kiválasztásában. Remélem találtok benne számotokra hasznosat.

    Mosógép választás:Mosógép választás - 5 tipp az okos vásárláshoz - Shopping Vektor
  • chhaya #97
    Egy több órás program jóval több vizet meg energiát fogyaszt, mint a félórás, nem?

    Kevés a fehér ruhánk, azt akarom rövid programon, de magasabb hőfokon mosni, hogy ne szürküljenek el, a 30-40 fok kevés nekik. Hosszú programra ezért nem raknám, félig sem telne meg velük a dob, felesleges pocsékolásnak érzem.
  • Tetsuo
    #96
    Dehogy árt a mosógépnek. Azért vannak a paraméterek, hogy állítgasd a ruhához illően.
    A 30 fokon fél órás program hosszabodhat, ha magasabb hőfokra kell melegítenie (vagyis tovább) a vízet.

    A legjobb (mosó-) hatást úgy lehet elérni, ha hosszú, több órás programot csinálsz, így lesz áztatás és sokáig hat a mosópor is.
  • chhaya #95
    Segítség. :) A mi mosógépünkön külön lehet szabályozni a programot és a hőfokot, viszont a kezelési útmutatójában minden programhoz meg van adva egy hőfok. A kérdés, hogy árt a mosógépnek, ha én mással használom, mint amit javasolnak? Pl. egy fél órás programhoz, amit 30 fokkal írnak, állíthatok be 60-at? Vagy inkább ne játsszak ezzel?
  • Was
    #94
    Nálad ez megoldódott? Pontosan ugyanez a problémánk egy Whirlpool-lal. Az első kb. 1 hónapban nem csinálta, utána jött elő.
    Természetesen a dobrögzítő csavarokat üzembe helyezés előtt kivettem.
  • Apa27
    #93
    Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet az, hogy kattog a mosógép mikor elkezd centrizni? De csak a centrizésnél...és akkor is csak akkor, mikor el kezd forogni és felgyorsul. Mikor már felgyorsult nem kattog. Először arra gondoltunk, hogy a dobban maradt valami, de nem. Mindíg csinálja. De mi lehet ez? És csak a centrizésnél. Mikor mos és forog (mégha lassan is!) nem csinál ilyet.
    Valaki tudna segíteni?
  • pumecedli
    #92
    Segítséget szeretnék kérni.MIELE NOVOTRONIC W877 tipusú mosógépet vásároltam német kezelőfelülettel.Magyar nyelvű használatit keresnék hozzá,ha valaki tudna segíteni,előre is köszönöm.
  • Smithie
    #91
    Sziasztok!

    Lenne egy AEG ÖKO_LAVAMAT 6525 típusú automata mosógépem ami 20 perce két pattogó-csattogó kattanást követően leállt, semmi led nem jelez vissza, ruhákat sem tudom kivenni mivel nem kap áramot... Kérdésem az lenne, hogy ez mitől lehet? Javítható? Legalább a ruhákat ki kéne venni... :/
  • Tetsuo
    #90
    Nyisd meg hátul a csapot. ;)
  • robagp
    #89
    Hello!
    Van egy mosógépem /teljesen új, Essentials c510wm13/.
    A gondom az lenne, hogy kevés vízzel mos.
    A régi is ezért lett lecserélve /bár az még kevesebbel mosott, a régi kb 5 l vizet engedett csak be/
    Onnan veszem, hogy kevés vizet használ, hogy nem mossa ki a ruhákat, ha viszont feltöltöm vízzel /az öblítő ajtaján/ , akkor tökéletesen kimos.
    Mit tehetnék, hogy több vizet használjon?
    Válaszokat leőre is köszönöm!
  • tazóka1
    #88
    Sziasztok! 1001 éves fagor mosógépünk még üzemel,de az utóbbi időben már nem tudja tartani a vizeletét :),úgyhogy mosás után áll a víz a fürdőben.milyen tömitések vannak benne,és én ki tudom -e cserélni,otthon?
  • milos620
    #87
    Sziasztok!

    Lenne nekem egy indesit witp102 (felültöltős) mosógépem amin szeretnék karbantartást végezni trisóval illetve ecettel e szeint: http://www.fogyasztok.hu/cikk/20090123/fogyasztovedelem_mosogep_valasztas_vasarlas_minoseg_garancia_es_ar
    csak, hogy nincs a vezérlőpanelen hőfokkijelző ami alapján megtudnám határozni a víz hőmérsékletét.Valakinek valami ötlete?
  • fishsticks
    #86
    Mázlista vagyok :D Akkor lehet ma be is ruházunk, ha a találunk megfelelő árkategóriát. Mert 100ezres árkategóriában gondolkodtunk. A 20e ft spórolás pedig nem elhanyagolható....
  • printsreen
    #85
    Köszönöm a tanácsot. Pedig pont azt nézegettem.. lehet hogy csak azért mert mindenhonnan hallani.
    Na.. nem is hallottam erről az 20%os dologról. Bár bevallom karácsonyra terveztem a vásárlást.. meglepem magam egy mosógéppel :)
  • SauronK
    #84
    Szerintem whirlpoolt semmiképp. A Bosch az elég megbízható. A Metroban pénteken minden minden mosógépre 20% kedvezmén lesz!
  • printsreen
    #83
    Meg szeretném kérdezni hogy milyen mosógépet tudnátok ajánlani 70-80e között?
  • nephentesful
    #82
    Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni,hogy lehet levenni a Candy felültöltős mosógép fedelét?
  • medix
    #81
    úgy hogy az alantabb leírt témák mosógépről szólnak...
  • mezarius
    #80
    Oké oké de ez hogy jön ide a hardwere témakörhöz?
  • medix
    #79
  • medix
    #78
  • medix
    #77
  • medix
    #76
  • medix
    #75
  • medix
    #74
    Tisztelettel jelentem hogy a CANDY CTY 1246 típusú 6 kg-os 1200-as fordulatú felültöltős mosógépem dobcsapágy cserélyét sikerült elvégezni.A gép szétszerelése nem veszélyes,a hajtás oldalon van egy levehető fedél.ezt két torx csavar fogja,alatta találjuk a szíjtárcsás meghajtást.ezen az oldalon még tudunk szerelni de atámasztóoldali csapágyhoz csak a gép szétszerelése után férünk hozzá.("olasz barátaink" megoldása!?) A hátfal leszerelése után meglátjuk a további irányt. A vézérlőpult két csavarját kivesszük,felemelve alatta még négy csavar fogja a tetőt.vigyázzunk mert a tetőkarimát "patent" körmök tartják.ezét hátrafele húzzuk meg az egészet és csak így tudjuk felbillenteni.A gép fedelét felnyitjuk és a gumitömítés alatt találunk hat db csavart. Ezeket kivéve függetleníteni tudjuk a dob gumiköpenyét és így már levehető az egész tetőrész.De még mindezek előtt szét kell kötnünk az elektromos csatlakozokat.Ezek egyszerű kihúzhato dugaszok. Ha gondoljuk jelöljünk össze mindent.A programkacsoló,a vizbeeresztő szelep, a motor,és a kijelző a vezérlőpulton.A vezérlőpanelt is lekellszerelnünk,ezt csak két csavar fogja.Itt találunk egy vékony kis víztömlőt ennek rugós bilicsét oldjuk és lehúzzuk ezt a csövet is. A kábelköteg patentbilincseit kinyomjuk a burkolatból és kifordithatjuk az egészet.A földelés vezetékeit is húzzuk szét ahol szükséges.Rugós bilincsek tartják a szívattyú és a vizbeeresztő szelep tömlőit.Ezeket fogóval összenyomva tudjuk hátrahúzni,és a csövek lehúzhatóak lesznek.A gépet el kell döntenünk úgy hogy a hajtás oldal legyen felül.Kicsavarjuk az alsó teleszkópok tartóit,majd felül kiakasztjuk a két függesztő rugót.Tulajdonképpen ezek tartják az egész dobszerkezetet a házban.A dob két oldalán betonsúlyok vannak,kicsit nehézkesen de ki tudjuk húzni a házból az egész szerkezetet.Az én esetemben a támasztóoldali csapágy ment tönkre a szimmering kopása miatt.(a csapágy vizett kapott és zajossá vált) A csapágyház kiszerelése innentől már egyszerű,középen van egy csavar és körbe hat db,ezeket kiszedjük.A földelővezetéket is levesszük. Belenyúlunk a dob belsejébe majd annak közepet erőteljesen megütjük.Így a csapágyház egy kissé kiugrik és kivethetjük.Gyakorlatilag ez egy műanyag alkatrész amely tatalmazza a"6203"-as kétoldalú porvédős csapágyat és a 22*40*7-es duplaélű szimmeringet. A szimmeringet csavarhúzóval óvatosan feszegetve kiemelhetjük.Ám ezután megakadunk ugyanis "olasz barátaink" úgy oldották meg a dolgot hogy az egészet egyben kelljen cserélni,vagyis a csapágy a műanyag házból nem kiszerelhető,egybe van fröccsöntve.Ekkor kell alkatrészkereskedőhöz fordulnunk,vagy a garanciapapíron megadott szervízzel kapcsolatba lépni.A másik lehetőség,ha van esztergályos ismerősünk akkor a szimmering felőli oldalon a csapágy előtt van egy váll amit a csapágyig ki kell esztergálni.(kicsit a csapágyba is belekotorhat az esztergakés)Ezután könnyedén kiüthetjük a csapágyat.Az új csapágy behelyezése előtt szúrassunk egy zégergyűrűhelyet a csapágy élé,és egy belső zégergyűrű behelyezésével biztosítsuk a csapágy elmozdulását oldalirányban. Mielőtt kiesztergáltatjuk a vállat méressük azt meg mert lehet hogy a zégergyűrű után kell egy néhány milliméter vastagságú távtartót is csináltatni hogy a szimering pontosan oda kerüljön vissza ahol volt.Egyébként a szimering egy bronzgyűrün fut ami a tengelyre van zsugorítva.Talán ez a gyorsabb megoldás ugyanis ha rendelni kell az alkatrészt az több hétbe is beletelhet,és hát a mosatlan gyűlik ugye.Na így járhatunk túl az "olasz barátaink" eszén. A visszaszerelés a fordított sorrendben történik.Egy tanács még a szekezet oldalán vannak szivacshasábok az ütődés ellen ezek a szereléskor a szűkös hely miatt leszakadoznak.Célszerű ezeket leszedni és a végén duplaoldalu ragasztóval visszatenni.a másik tanács, a gépet mindig az oldalára és ne az elejére döntsük mert a nehéz szerkezet megnyomhatja a lemezburkolatot ami kívülröl meglátszódhat.Remélem tudtam segíteni annak aki ilyenre vállalkozik. jó birkózást.
  • lifesgood
    #73
    Kekünk LG van Direct drives és nagyon elégedettek vagyunk vele..Csendes rezgésmentes és 10 év garanciát adtak a motorra és a dobra....A legtöbb áruházba már az LG-t ajánlják...
    Az előző Whirpool már 3 év után javitásra szorult és 7 évig birta,többször szervizelve....
  • zord
    #72
    Hát a bajodban sajnos nem tudok segíteni, de lentebb említik az Index-es mosógépes fórumot, oda szakemberek is járnak... hátha.


    Másrész 2002-ben, amikor indítottam a topikot, végülis burzsuj módon egy elég drága AEG Lavamat 41380 mellett döntöttünk (a feleségem), mivel kevés vizet iszik (a mosógép), meg sok A-s minősítése is volt...
    Ha jól emlékszem, valami ElektroPont-ban vettük Csepelen és valami beszámításos kedvezmény is volt. Tehát leadtunk egy régi gépet és 10.xxx Ft-tal olcsóbban vehettük meg az újat, ami - és ez a lényeg - mind a mai napig kifogástalanul működik. Vagyis lassan 9 éve működik rendesen. Lekopogás. Üdv.
  • medix
    #71
    sziasztok.egy majdnem 3 éves Candy cty 1246 6 kilós felültöltős gép tulaja vagyok a gép ötfős családra mos gyakorlatilag mindennap megy.az utóbbi hetekben vettem észre hogy "hangja" van a gépnek,gondolom csapágyprobléma lesz.műszaki emberként azonnal nekiállnék kicserélni,de ehhez segítség kellene hogy otthon el tudom e végezni a műveletet,ill hogy milyen csapágyakat és szimeringeket tartalmaz a gép.
  • cmsworld
    #70
    Mosógép vásárlásban kérném a segítségeteket.Egy Zanussi ZWG685 mosógépet szeretnék vásárolni, de az üzletekben, ahol jelenleg ez a gép le van árazva folyamatosan eltántorítanak tőle. Akinek esetleg ilyen van milyen tapasztalatai vannak vele kapcsolatban? Megéri megvenni?
  • Danus16
    #69
    hello!

    megdöglött a mosógépünk!

    Meg szeretném tudakolni, ha nem teljesen kihalt a topik, hogy milyen márkák közül lenne érdemes választanom, illetve mire figyeljek?
    Olvastam a 4. kommentet ami igencsak hasznosan ír a dolgokról csak mivel az már 7éves, nem biztos hogy ma is ugyanígy áll a piac.
    Tudtok segíteni?

    Illetve az örök kérdés: Elöl vagy felültöltőset?
  • Mike at home
    #68
    bna, azt olvastam, hogy nézzem meg a motor csapágyat
    majd hétfőn felhívon a szervizt
  • Mike at home
    #67
    behalok, hogy még egy ilyen topik is van
    Mint egy Candy G04 106 DF újdonsült tulajdonosa arra keresem a választ, normális-e hogy 1000-es fordulaton a motor elég magas frekvencián sivít
    800-on nem csinálja
    szerintem ez nem normális, bár lehet, hogy igen
    hol tudnék én ennek utánanézni, kérdezni
  • rottekj
    #66
    sziasztok!

    Lett egy Hajdú Elektromat mosógépem. Működik, csak nem tudom pontosan, hogy kell használni, mivel a programbeállító(amin számok vannak) tekerőjéről lekoptak a számok, ill. a hőmérsékeletek sem tiszták.
    Ezért kérném a segítségeteket abban, ha esetleg tudok vmiféle leírásról, netalántán digitális formában, az merre lehet; ill. egy fotó is jól jönne arról a tekerőről.
    Kivágnám, aztán ráragasztanám. :)

    Köszi szépen! :)

    Johny
  • Kerekes Judit
    #65
    Sziasztok!

    Nem tud véletlenül valaki egy eladó candy ty104 típusú használt mosógépet? Elég sürgős lenne.

    Előre is köszi.
  • examinee
    #64
    Sziasztok!

    Vásároltunk egy Ariston AMD 129-es típusú mosó-szárító gépet.

    Elinditottuk a mosást és megy szuperül.
    Aztán elinditottuk a szárítást és megy, de.... nem áll le a gép, ha nem kapcsolom ki 4 órán keresztül szárít és a ruhákat se hűti le.
    Szval elvileg ennek magától le kéne állnia, nehogy már én figyeljem hogy mikor kéne leállítani.
    1 perhez ér a számláló és még menne tovább évekig ha nem állitom le.

    Mi lehet a gond? mit rontok el?

    ui: ez a 3. gép ami ezt csinálja, 2szer már csere volt...