3503
Avagy dohányzásról általában
  • matolcsida
    #3503
    hát igen én primus cherrie vanilliát szívtam 4 évig és most kezdhetek keresgélni olyan dohányt amit könnyedén lehet sodorni és nem ilyen puffasztott apróra vágott szar....
  • sz4bolcs
    #3502
    És még semmit sem láttál. Én másfél éve váltottam e-cigire. Na az a durva, amit azzal művel a kormány és a WHO..
  • Calver
    #3500
    elképesztően ízléstelen amit a dohányokkal most műveltek...
  • bajgunar
    #3499
    A kishengeres LD is ilyen vékony szárú volt. Sokkal jobb volt, mint a többi vastagszálú agyonra szecskázott, meg extrudált (puffasztott) szar.
    Ez a kistasakos kék camel is, ha széthúzogatod egész korrektül lehet tömni. Én jobban szeretem mint a többi ilyen bazivastag szemesdohányt, ami tele van finánc lábbal. Na meg a nedvessége/nyirkossága is korrekt. Nem kiszáradt fűnyírótartályban visszamaradt gaz állagú.
    De hogy miért szüntetik meg, módosítják azt, ami "jó" egy szar minőséggé? /tudom, a dohányzás sehogy sem jó/.
    Jah, az az extrudált puffasztott dohány! Gyalázat. Itt áll a szekrényben pár épphogy bontott nagy tasak dohány. ld,pallmall,helikon,multifilter, meg egy nagyhengeres ld is. Kb ~2 szállal szívtunk belőlük (asszony + én), aztán félre is raktuk 'aranytartaléknak'. PFfejj de ótvarok.
  • Calver
    #3498
    kék camel fő gondja az, h kistasakos az tekerős dohány, nem töltésre való, dobozos 80g-os meg nincs belőle... barna 80g-os korrekt, ki is jön belőle 120-130 szál röhögve, de abból is a kicsi tekerős, nem lehet normálisan tömni. na meg ott is megjátszottak egy olyat, h régi, kisebb dobozos 90g-osat lecserélték nagyobb, 80g-os, "puffasztott" dohányra, árat meghagyva. nem tett túl boldoggá.

    #3496:
  • bajgunar
    #3497
    Mi is kék szofit szívunk, de tényleg, mióta "beújították", rövidebb lett ~2mm -el a szűrő! És nem ám a sima része, hanem a szénszűrős rész. Az íze meg rettenetes. Engem is érdekelne vmi normális hüvely. A marlboro is fos.
    Dohányból pedig a kék ld volt a legjobb, amielyik közepes méretű hengeres volt. A nagy henger, a nagy zacskó, de még a kis tasak íze is na meg a szaga is gyalázatos. Nem érzi rajta a gyártó???
    Jelenleg kék camel dohányt szívunk (ez a legjobb idáig), csak sajnos ez meg kis tasakos kiszerelésű, amiből meg nem jön ki 40 szál, hanem max 34-36, persze kék szofi hüvellyel.
    Hallotam, hogy van? lesz? Ilyen 'pattintós' hüvely is. De még sehol se kaptam. Erről mit tudtok?
    Am. fekete hüvelyt én ilyet szívtam:

  • vegicsek
    #3496
    Én kézzel tekerem, de egyik haverom ezt használja


    Egyrészt lehet parasztvakítani, mert olyan mint ha Djarum Black-et szívnál, másrészt milyen menő már hogy egy csontfekete filternek az a márkája hogy IMPERATOR
    :D
  • MR ME
    #3495
    én mondjuk elég igénytelen vagyok e téren, a kék club filterrel tolom 200Ft 200db :) de sztem az neked erős lenne, nincs szénszűrő meg semmi, de én már megszoktam :)
  • Calver
    #3494
    hölgyeim és uraim, akik esetleg töltik a cigijüket: milyen hüvelyt használtok? eddig kék szofi párti voltam, de utóbbi időben beújítottak, a minősége meg lement a béka segge alá, módszeresen kiesik töltésnél a filter, meg régihez képest gyalázatosan szar szerintem, szóval váltani szeretnék valami használhatóbbra. ötletek, tanácsok?
  • mac83
    #3493
    sziasztok! Budapesten lehet valahol kapni Parliament nevezetű cigarettát? :D Kék színű érdekelne, minden segítséget megköszönök :)
  • CamelX
    #3492
    Sziasztok! 5 doboz 28 db-os 1mg-os Champix-től megválnék, már nincs rá szükségem :)
    Dobozonként 7500ft-ért adnám, ha pedig mind az 5-öt elvinné valaki, darabonként 7000-ért.
    Budapesten, vagy környékén személyes találkozó megoldható, illetve előre utalásos ajánlott levéllel, vagy utánvételes levéllel bárhova Magyarországon belül.
    Érdeklődhettek itt privátba, vagy email: [email protected]
  • Narxis
    #3491
    Szerintem a mértékletesség a dolog titka. Napi pár szál cigi és/vagy 2 csésze kávé az emberek többségének nem árt, sőt a kávé növeli a szellemi teljesítőképességet. Persze a leszokásnál egészségesebb dolog nincs, ha csak az egészség számít akkor igaz, de oké, ne offoljunk többet. :)
  • Stockbauer33 #3490
    Jogos :) Csak a próba volt itt nekem a lényeg h sikerült.A másik.Tavaszal meghalt a fodrászom tüdő rákban.Az utolsó vágásoknál már megkapta a kemot.De az arca amikor mondta nekem h Zolikám egy csecsemőfej nagyságú daganat van a tüdömben,és ott volt az arcán a halál félelem.Sajnos 2 hétalatt el is ment.De volt az a csecsemőfej nagyságú borsó szem nagyságú is.Mindenképp muszály a tüdőszürő.Nemakartam elrettenteni senkit de ez így megtörtént és erre tettemle a cigit 27 év után.Mindenki a saját élete kovácsa

    Elnézést mertnemakartam offolni.Nemirok ide többet
  • Calver
    #3489
    no offense, de ez a "szeretünk dohányozni, mert az jó" téma.
    a dobd a cigit erre van, ha érdekel, az sokkal inkább témába vágó topic.
  • Narxis
    #3488
    Egyszer élünk és az nem élet, hogy lemondasz minden luxusról, de a te döntésed...
  • Stockbauer33 #3487
    Májusban 27 év után leraktam a cigit.Így 5 hónap után elmondhatom h leszoktam.Nehéz volt és néha azért oda oda nyúlok ahol volt mellettem de többet nem.Soha.Elég erősen dohányoztam a vége felé és elrágtam 2 dobozzal naponta.A másik a kávé volt mert bizony egy kv mellé elment lazán 3-4 száll cigi.Leszoktam a kávézásról is.Napi 4-5 mokány kávé.Mintha be szpinyoztam vna minden nap.Ahogy elhagytam már másnap álomkor kapott el és egész nap aludtam kb 1,5-2 hétig.Szerencsére lementem a konditerembe és igy komoly edzéssel letudtam vezetni az elvonással járó depit.Kényszert.Tudom h nehéz srácok de jobb így.Marad az edzés és a sport.Sok sikert és erőt,kitartást a leszokáshoz
  • Calver
    #3486
    na ez engem is érdekelne, akár kicsit mélyebben is, vatera-n újabban látok 3500-4000 körül (pl ezt), és határozottan szimpatikusnak tűnik, főleg mert ahogy elnézem, "filternél" kezdi el tölteni, és nagyon unom már "lekoptatni" a saját töltésű cigarettákat...

    valami konkrétat tud róluk mondani valaki? megéri az árát, vagy jobban jár a kétlábú, ha "manuálisnál" marad?
  • Matthew Baker
    #3485
    Nálam volt egy kölcsönbe és nekem semmi bajom nem volt vele :)
  • aujanos44
    #3484
    Sziasztok! valakinek van már tapasztalata a un. elektromos cigaretta töltővel? Nem a cigaretta elektromos, hanem a töltő:) Ismerőseim azt mondják, hogy sokszor kiesik a parázs. Most 6000 huf-ért hozzájuthatnék, de nem akarom valamit felgyújtani:) Szóval tapasztalat? köszi!
  • JoinR
    #3483
    Sziasztok!
    Tud valaki helyet Budapesten, ahol lehet kapni slim szűrőhőz (tehát 6 mm-es szűrőhöz) való papírt? Ami direkt keskenyebb, hogy ne kelljen túlhajtani...nyáron Debrecenben találtam Mascotte márkában, de itt Budán akárhol kérdezem, még csak nem is hallottak róla.
    Köszi!
  • Tarajos Sül
    #3482
    Én úgy gondolom, hogy a probléma oka meg lett szüntetve.
    Azaz a dohányzás..
    Biztos van abban valami, hogy más is dohányzik mégse fáj a gyomra, meg szédül, de nem mindenki ugyanolyan, én így bírom a cigit, más meg úgy..
    Senkinem nem szándéka tovább füstölni, csak nehéz róla leszokni, úgy, mint nekem.. Arról a heti 1 dobozról is.
  • Calver
    #3481
    te dolgod, de az ilyen apró gyomorgondok szoktak pár év/évtized múlva nagy mosollyal az arcukon visszaköszönni. szédülés megint lehet pl vérnyomásprobléma - magas vérnyomás dohányzással (érszűkítő hatású ugyebár) kombinálva könnyen vezethet vicces dolgokhoz, ismerőssel pár éve közölték h talán abba kellene hagyni füstölést, miután finoman megvágta magát és igen gyorsan egy horror film díszlétévé változtatta a helyszínt. persze alternatívaként az agyvérzést is felajánlották.
  • Tarajos Sül
    #3480
    nem gyújtasz rá.

    Bár ilyen könnyű lenne mindenkinek..
    Az alábbi panaszokat nem tartom kivizsgálásra alkalmasnak, mert ha nem cigizek, akkor nem állnak fent a problémák.
    Csak azt mondom, ha bárki más olvassa azt a cikket, szerintem hülyeség azt követni, mert lehet használ a dohányzás, de melette sok hátrány szól..
    És tényleg, egyedül a 1600Ft Djarum-tól nem leszek sz@rul, bár mást még nem próbáltam.. Vizipipára, szivarra stb.-re gondolok itt..
  • Calver
    #3479
    igen egyszerű a napi bagózás csökkentése: nem gyújtasz rá. ennél bölcsebb és egyszerűbb technikát még senkitől sem hallottam. vagy itt nézelődsz.
    és ha ég a gyomrod dohányzástól, akkor annak meglepő módon valami már meglévő betegség az oka - reflux, gyomorfekély, stb? vizsgáltasd ki mindenesetre. szédülés dettó.
  • Tarajos Sül
    #3478
    Lekakilom az összes ilyet..
    Azért nem fogok direktben cigizni, hogy menjen a pénzem, és szinte minden nap égjen a gyomrom, meg kissé szédüljek is..
    Bár ez lehet azért van, mert nincs úgy hozzászokva a szervezetem..
    Tegnap félig kibírtam úgy a dohányzást, hogy buliba indultam, ráadásul egy üveg somersby után..
    Ott voltam az egyik boltnál 2 szál cigivel(20:30 körül, és este, 0:43-ig maradtunk, eddig is akartunk), és mivel még nem volt olyan, hogy ne cigiztem volna buliban, de már alkoholos ital fogyasztása közben is rám jön a hiánya.. :), ráadásul ilyen időközre egy doboz cigit szoktam elszívni.. Én mégis tisztában voltam vele, hogy eljövök egy olyan boltból, ahol még tudok cigit venni, mert nem biztos, hogy ahova megyek, ott lesz..és 2-3 szálam volt.
    Nah mind1, a lényeg, hogy csak nem bírtam ki, vettem, mire láttam, hogy minden jó néni a közelemben cigit szív.. :D(Morrisons 2)
    A lényeg, hogy ma reggel is úgy, mint általában égett a gyomrom, és szar közérzetem volt..
    De már jó után járok, ahogy fentebb is írtam.
    Hogy-hogy tudtam lecsökkenteni a minden napos adagomat(napi 1 doboz)(suliban) heti 1 doboz cigire?(heti 2 doboz nagyon ritka, szinte még nem is volt olyan 2011 kb. második fele óta)
    Itthon lakom szüleimmel, de ők etetnek, itatnak stb. ruhákat, élvezeti cikkeket én veszek magamnak, és inkább én adok nekik pénzt(most egy 20-ast)minthogy én kérjek tőlük..
    Mikor nem volt melóm a suli miatt, ösztöndíj 15eFt, akkor kelett takarékoskodnom, és sokkal könnyebb volt a költekezés, hogy enyém volt a pénz, minthogy anyámhoz mindig odamenjek, és várni, hogy mikor ad..
    Szóval nem mindig tellette(2006-2007) az amugy 520 forintos multi-re..
    Akkoriban láttam elöször a kék viceroyt is, nagy fav volt.. induló árként 470 pénzzel.
    Amiért írtam, csak hozzátettem pár :D dolgot, hogy nem fogok a betegségek elkerüléséért cigizni, amik amugyse biztosak, és a cigarettának több káros hatása van.
    Hozzáteszem pl. a mai áron kapható 1600Ft-os Djarum családtagjaitól nincs ilyen gondom, hogy gyomorégés, stb, csak az ilyen gyorsan összedobott bond, multi stb-től..
    De kinek van heti pénze heti 1600Ft-os cigire? :D
  • Calver
    #3477
    van még pár ilyen
    sőt, egy régi ismerősöm asztmája is szép gyorsan eltűnt amikor elkezdett bagózni, saját bevallása szerint a füstölgéstől - amit én egy ideig elég nagy baromságnak tartottam, aztán most látom, h tényleg van ilyen
  • Narxis
    #3476
    Ismeretlen érv a dohányzás mellett
  • Fidolorous
    #3475
    filterből a slim, papírnál meg sima dohányra szerintem alkalmatlan a rizspapír, leginkább a domingo és a primus papírt preferálom (meg a mascotte (?)
  • vegicsek
    #3474
    Sziasztok.
    Elsősorban azokhoz szól a kérdés, akik saját tekerésű cigit szívnak.
    Ti mekkora és milyen márkájú papírt / filtert ajánlotok?
    Illetve rollie-val van tapasztalata valakinek? : )
  • gosumofo
    #3473
    Átbaszott a büfés :)

    Ez viszont WTF??
  • Ekos
    #3472
    Tényleg az volt,most néztem meg többféle is van.
    Melyik lehetett, ez már nem fog kiderülni.
  • vegicsek
    #3471
    szerintem Moods volt
  • Ekos
    #3470
    Üdv!
    ismertek M- betűvel kezdődő szivarka márkát?
    egy buliban szívta valaki jó illata volt a füstnek, mondta nevét de részeg voltam és csak a kezdőbetűre emlékszem.
  • Tarajos Sül
    #3469
    Fogadni mernék, ennek a buzi kormánynak nem az a fő célja, hogy letedd a cigit, hanem, hogy nem tudod letenni, és dől majd a pénz nekik, de remélem sok ember keresztbe húzza a számításaikat.. :D
  • Tarajos Sül
    #3468
    Nagyon helyes.
    Ma csak egy szálat szívtam el egész nap, de tudom, ha veszek egy új doboz cigit, akkor lehet, hogy gyorsabban fogy el, és akkor megint visszaszokok a napi egy doboz cigire, így fogy a pénzem, de legalább ez az 1000ft/doboz ár kellően el fog majd tántorítani..
  • bakkerman
    #3467
    megvannak számlálva a napjaink srácok,egyre több helyre kerülnek be az új zárjegyes cigaretták(értsd 1 doboz 900-1000 Ft),itt a nyiregyi fősulin a kisbüfében már csak új zárjegyesek kaphatók,kék pall mall 950 Ft...én amíg még lehet kapni a régi zárjegyes 560 Ft-os kék bondot,addig szívom,de amint eltűnnek,leteszem. engem nem az egészség része érdekel,azon ráérek gondolkodni,de az anyagiak...:S
  • Sóschips
    #3466
    Nekem erős volt,de krva jó:)...bár engem egy idő után kirázott a hideg az íze végett,meg az ereje végett,de emellett nagyon jó:)
    Én a Cherryset nem mertem még venni,félek,hogy annak nagyon rossz az íze:S
  • elektor
    #3465
    Ha beleszólhatok, 17 éves 2. éves ipari tanuló korom óta dohányzom mondjuk nem vagyok rá büszke de kaptam már érte elég bántást az tény. Talán jogos is de le van füttyentve lassan mindenhonnan kiszorulunk mint a leprások. Végigbagóztam fővesztés terhe mellett a határőrséget éjjel,megaláztak a fogdában egy hónapra becsuktak szintén ott bagó nélkül gatyára vetkőztetve. Most a saját pénzemen a saját nappalimban kinek tartozok beszámolni hogy belefáradtam a rossz dumába ami a vízcsapból is folyik? Kétszínü volt mindig is az állam a bevétel is jó lenne de mutatni is illik valamit. Most augusztusban töltöttem a 68. évemet be,ha nem a bagótól majd mástól feldobom a talpam csak idő kérdése. A botnak is két vége van.
  • lolSL
    #3464
    mégis miért szűnnek meg a 20 grammos tasakok?!
  • Tarajos Sül
    #3463
    "Nem érdekel az ára".. :)
    Akinek van pénze. :)
    Természetesen semmi közöm hozzá, hogy mennyit keresel, mire költöd, csak annyit, ha minden dohányosnak lenne rá pénze, akkor szerintem mindenki minőségit venne.. :)
    Ha iszunk a haverokkal, akkor persze, hogy én is multi, bond és társaikat szívom, egy este alatt(22:00- kb másnak 4-5 óra közötti időtartam) elszívok egy dobozzal, és van olyan másnap, amikor olyan gyomorégés kínoz, hogy tök mind1, mit iszok,eszek, úgysem lesz jobb, csak 1-2 nap múlva múlik el.(és úgy, hogy nem is hánytam)
    Tudom, káros a dohányzás, de nem vagyok "erős dohányos", ha megkívánom akkor, de ezen a héten nem több, mint 10 szál cigit szívtam el összesen.
    A lényeg, hogy kipróbálnám az estét ugyanúgy ivászattal, :D és cigizéssel, de /minőségi/ Djarum Cherry-vel.
    Csak kíváncsiságból, hogy ezek a "jobb" fajták mennyire kímélik az emberi szervezetet..
    Meg amugyis rég szívtam (kedden :D de az elött 1-2 éve) már Djarum-ot, de nagyon bejön az édeskés-szegfűszeges íz.
    Eddig még csak a cherryt kóstoltam, és keveset a vanilliásból is, a Black az milyen? :)