41
Megéri ilyet venni?
  • Pheel
    #41
    A Hitachi legalább képcsövet gyárt akkor. A Compaq viszont semmit se.
  • Pheel
    #40
    :))))))
  • Feketekéz
    #39
    Nyugi van. Annyit nem ér ez a kiba monitor, hogy összevesszünk az SG-n miatta. Inkább kidobom az ablakon. Na jó azé mégse.. :))
  • Pheel
    #37
    Az nem egy Sony Trinitron képcső, az egy Sony monitor. Ha egy trabantra ráírják, hogy mercedesz, attól még trabant marad...
  • Pheel
    #32
    GABA-t egy lapon említeni ezekkel? Hol élsz te? Van még ugye a Smile is, meg a Lite-On :=PP
  • mainruler
    #31
    Mellesleg most se te kötözködsz, igaz? Azt csak én teszem, nemde? :((
  • mainruler
    #30
    Nem vagyok szakértő, csak mivel hallottam egysmást a MAG-ról, láttam őket lecserélni az ismerős stúdióban, tudom, hogy szenvednek tőle otthoni felhasználók s mivel ez egy MAG-topic, leírtam amit tudtam, semmi több. Nem volt szándékomban szakértőnek feltüntetni magam. Csak annyi biztos, hogy MAG-ot nem vennék.
  • mainruler
    #29

    Szerintem a GABA-t még meg lehetne említeni, azt kifelejtetted...
  • Pheel
    #28
    Iyama?
    Viewsonic?
    :=PP
  • mainruler
    #26
    1.: Nem én kezdtem kötözködni.

    2.: Lehet, hogy a garanciának fontos szerepe van, de a képminőséghez és az alkatrészekhez semmi köze szerény meglátásom szerint, nem értem, miért keverted bele akkor mégis? Csak eme tény feletti értetlenségemben jegyeztem meg a dolgot.

    3.: Egy szóval sem állítottam, hogy az utóbbi két évben gyártott MAG-ok 100%-a hibás, csak azt feszegettem, hogy sokkal, nagyon sokkal több köztük a gyenge minőségű alkatrészekből összepakolt, randa képű monitor, mint azelött volt. Ez természetesen nem zárja ki azt, hogy te kifogd a világ legszuperebb, legcsodásabb színeit produkáló monitorát. Örülj neki, hogy neked nem szar és sötét!
    Egyébként ha az a 2-3 év inkább 3 (vagy ne adj' Isten 4), mint kettő, nincs is miről beszélni, hisz akkor még rendben mentek a MAG dolgai.

    4.: Az, hogy neked milyen típusod van, még nem váloztat semmin, mert globalice szar szériákat adtak ki az elmúlt 2 évben.

    Hozzáteszem, a mostani, pár hónapos szériák fogalmam sincs milyen minőségűek, mert új infóm nincs a MAG jelenlegi helyzetéről, szóval lehet, hogy megint visszakerül az élbolyba (feltéve, ha nem zárták már be véglegesen).
    Ennyi.
  • mainruler
    #24
    Mi köze a garanciának az egészhez, mondd csak? Kicsit kezd zavarossá válni a dolog a részedről nem gondolod?
    "Egy ideje": Pontosan mennyi ideje?

    Nos, hogy a garanciával nincs semmi gond, azt lehet, hogy nem tudom jobban (az igazat megvallva valahogy nem is érdekel...;) ), viszont nyomdatechnikai stúdióban már láttam 19"-os iszonyú szar MAG-okat (fél éve vették), de mostanra le is cserélték mind, mert ott munkaeszköz kellett és nem valami zöld homály...
    Másrészt otthoni géphez adott MAG-ot is látok (elég gyakran), s az is ugyanezt produkálja: Sötét, zöldes alapszínű és elég vacak minőségű. Lehet, hogy a mittudomén hány éves MAG-od még szuper (merthogy az volt a MAG, egyike a legjobbaknak), de a nemrégiben kiadott szériái csapnivalóak, ez tény. Nem (csak) azért, mert olvastam, hanem mert látom is!
  • Feketekéz
    #23
    Én nem azt mondtam, hogy én vagy a "MAG elnök-vezérigazgatója" , de már használok egy ideje ilyen monitort és semmilyen probléma nem volt vele. A színek megfelelőek a kép is pengeéles. A garanciával sincs semmi baj. De te ezt biztos jobban tudod...
  • mainruler
    #22
    Örülök.
    Egyébként ki kérdezett? Tudtommal nem ez a téma. Ha nem értesz egyet, légy te is "okos" és írd le szépen a bácsiknak, hogy te mit tudsz erről, ok?
    Én mindenesetre hiszek a saját szememnek, no meg a nálam jóval jártasabb emberek véleményének az alkatrészeket illetőleg, de te biztos még ennél is jobban tudod, hisz természetesen te vagy a MAG elnök-vezérigazgatója, nemde?
  • Feketekéz
    #21
    de okos vagy mainruler, úgy irigyellek
  • Breki33
    #20
    valoszinu ugysem tudok venni mert a regi moncsim nem szamoljak be :(
  • Pheel
    #19
    Nekem egy több, mint 2 éves 15 colos XJ500T-m van, de szerintem szép, a színei is jók, talán kicsit sötét. Ez minden.
  • mainruler
    #18
    Én a helyedben nem vennék MAG-ot!!
    Először is konkrét tapasztalatok alapján monhatom, hogy iszonyú színképlete van, az egész egy mosott, zöldessárga színben úszik, a többi szín pedig rémesen halvány, az egész tisztára antik hatást mutat (mint a régi, megfakult újságok) másrészt egyetértek abban, hogy a multik a selejtet részesítik előnyben.
    A MAG régen nagyon ott volt a toppon, de a legutolsó két évben piacra kerülő termékei kritikán aluli minőségűek voltak, hisz a gyár fölött a felszámolás véres kardja lebegett, így az utolsó szériáknál már senki sem törődött a minőséggel és a gyár a raktárában lévő, "nem egészen kifogástalan" minőségű alkatrészekből állította össze az új monitorokat, úgyhogy a MAG-ot kerülje el mindeki olyan nagy ívben, amilyenben csak tudja!
  • Breki33
    #17
    ugy ertettem ezek jo ertekek....
  • netrunner
    #16
    majd megnézem mégyegyszer...
  • Breki33
    #15
    emlekezz jol :-)
  • netrunner
    #14
    Nekem:
    1024 -en: 120Hz
    1280 -en: 90Hz
    1600 -en: 75Hz
    ha jól emlékszem!

    Ezt onnan, tudom, hogy ATI RADEON-om van hozzá, és az autómatikusan illeszti a felbontáshoz az optimális frissítést, és automatikusan ennyiket állít be. Így nem kell minden felbontás-váltáskor manuálisan a frissítést is átállítani.
  • Breki33
    #13
    es feljebb mennyi?

    vagy ott nem hasznalod?

    tenyleg kb mekkora helyet foglal el szelteben? :--)
  • Feketekéz
    #12
    Én 1280x1024ben használom 100 Hzen.
  • netrunner
    #10
    Nekem pontosan ilyen monitirom van (ha jól tudom a típusszáma MAG XJ810) és nagyon király. Már egy jóideje (kb.2-3 éve) működik minden baj nélkül (kopp-kopp ). Csak ajánlani tudom.
  • Pheel
    #8
    Ugyanerről a monitorról volt szó a "monitorok" topicban 2 napja...
  • Feketekéz
    #6
    Vedd meg nekem is ez van, de én boltból vettem. A monitor minőségére nem lehet panasz. Gyönyörő képe van és nagyon jól bírja a felbontásokat, frissítési frekiket. Tényleg csak jót tudok róla mondani.
  • Laalee
    #5
    nemtom mennyi ennek a monitornak a bolti ara, de ha telleg 95-110 akor elgondolkodtato hogy miert ilyen olcso... az ilyen nagyaruhazak szeretik a selejtet is megvenni...
  • Breki33
    #1
    Errol a moncsirol van valakinek tapasztalata?
    Igaz hogy 19-es de a METRO-ban Brutto 87.487 csak
    Szerintetek megeri?


    MAG XJ810
    Gyártó: MAG
    A termék honlapja: www.maginnovision.com/Products/crt.asp?pn=XJ810
    Képcsõ 19col (18.0col látható) Super High-contrast FST, 90'deflection, Anti-glare, Anti-static, Anti-reflection
    Pixel méret 0.26 mm
    Szinkron jel Horizontal: 30-110 kHz
    Vertical: 50-160 Hz
    Maximum Felbontás 1600x1200 Non-interlaced
    Standard Kép Méret 355x265 mm
    Kompatibilitás PnP, Windows system, IBM PC AT/XT, Macintosh PC, Power PC
    Plug&Play DDC1/2B
    Sávszélesség 200 MHz
    Áramellátás 100-240 VAC, 50/60 Hz
    Tanusítványok FCC-B, MPRII, TCO95, TCO99 (optional)