Hunter

A Marsra is elvisz a Google Föld

A NASA és a Google Inc. legújabb Google Earth 5.0 szoftverükben a Mars rajongók számára tartogat meglepetést.

Az új béta verzióban számítógépünk közreműködésével már három dimenzióban barangolhatunk a vörös bolygón, ehhez pedig nem kell mást tennünk, mint a földi nézetből átváltani marsira. Ez a mód elsősorban a NASA adatain és felvételein alapul, főként a Mars Reconnaissance Orbiter által összegyűjtött információkból építették fel, de számos más űrszonda és a marsjárók adatai is hozzájárultak a virtuális Mars-utazás megvalósításához. A szoftver felhasználói "végigrepülhetnek" a bolygó kanyonjai és hatalmas hegységei fölött, ugyanakkor a madártávlaton túl megszemlélhetik a felszínt a Spirit és az Opportunity szemszögéből is.


"Elrepülhetünk a Naprendszer legmagasabb vulkánja, az Olympos Mons tetejére, geológiai szemelvényeket olvashatunk a bolygó különböző helyszíneiről a 'Mars Útikalauzból', megvizsgálhatjuk a különböző marsjárók és leszállóegységek leszálló helyeit, és még sorolhatnánk" - sorolja a Mars mód jellemzőit a Google hivatalos bejelentése.

A Google a NASA Ames Kutató Központjával közösen készítette el a Google Mars 3D-t, de több más szervezet kutatói is hozzájárultak adataikkal a szoftver tudásához, köztük a Carnegie Mellon Egyetem és a SETI Intézet szakemberei. Ezt a "tradíciót" folytatandó az új Mars üzemmódban a felhasználók lehetőséget kapnak saját három dimenziós tartalmaik hozzáadásához a Mars térképekhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #39
    Geforce GTX 295. De ez a minimum.
  • frecc #38
    Sziasztok!
    Tud valaki tippet adni ahhoz, hogyha a google earth-nek az óceános feature-jeit normálisan használni akarom, akkor ehhez min. milyen videokártya szükséges? Nem a legújabb cuccokra gondolok, hanem valami régebbire, amivel már mindez működik és használtan is hozzá lehet jutni.
    Üdv: frecc
  • Tsol #37
    "nem vagyunk hülyék!"
    Mért bízzak benned?
  • bender93 #36
    Értyük Tsol!Mer' nem vagyunk hülyék!
    Ha kobminálnák az Ebay-jel akkor lehetne telket venni a marson is.
  • Tsol #35
    na csak arra akartam kilyukadni hogy ha a marsot nézzük akkor ne legyen föld a neve......szerintem
  • Tsol #34
    Mit akarsz te olvasni?
    NEM TUDSZ!
  • KM #33
    Mit akarsz te földelni?
  • Tsol #32
    A Google FÖLDEL a Marsot nézzük?
    Akkor a Google MARSAL meg a Földet skubizzuk majd?
  • GregSB #31
    Aha persze. Kb a tizedét nem tudja ez. Earthben több tucat layer van, olyanok is amiket a földről készítettek teleszkópokkal, + végig lehet nézni az összes Landernek az útvonalát és panoráma képeit (ala street view) amiket készítettek.
  • toto66 #30
    Ahhoz valós időben kellene működnie, persze lehet pénzért azt is, már most, csak nem olcsó, és nem mindenkinek, és nem mindenhol. Később elkélpzelhető, hogy egyre frissebb képek kerülnek fel, és 20 év múlva, megnézheted kivel csalt meg a nejed a parkerdőben előzőnap. C: