SG.hu

Hollandiában harcol az árvízekkel az IBM

Az IBM Globális Vízügyi Kiválósági Központot hoz létre Hollandiában. A új együttműködés célja a tengerparti vízügyi kérdések kezelése.

Válaszként az éghajlatváltozással és az alacsonyan fekvő tengerparti területekre várhatóan kifejtett hatásával kapcsolatos növekvő aggodalmakra az IBM mai napon bejelentette, hogy létrehoz egy IBM Globális Vízügyi Kiválósági Központot Amszterdamban, Hollandiában. Az IBM tanácsadói, technológiai és kutatási tapasztalatára alapozva a Központ segítséget fog nyújtani az IBM állami szektorba tartozó ügyfeleinek a világ minden részén az alacsonyan fekvő tengerparti területek és folyó deltatorkolatok továbbfejlesztett előrejelzési és védelmi rendszereinek kidolgozásában.

A kezdődő éghajlatváltozással járó tengerszint emelkedések és a szélsőséges időjárási események miatt bekövetkező áradás nagyobb mértékben fenyegeti a tengerparti területeket. "Mivel a világ lakosságának több mint 60%-a él tengerparti és alacsonyan fekvő deltatorkolati területeken, a jobb vízügyi rendszerek iránti igény növekvő prioritást kap" - közölte Sharon Nunes, az IBM Big Green Innovations alelnöke. "A holland kormánnyal és más helyi hivatalokkal együttműködve az IBM tehetsége és tapasztalata alapján fog szembenézni ezzel az összetett kihívással olyan intelligens technológiák és innovatív koncepciók alkalmazásával, mint a 3-D Internet és serious gaming.

"Hollandia rendelkezik a legnagyobb tapasztalattal a világon a tengerparti védelemben. Az amszterdami központ létrehozásával az IBM nem csak saját tehetségünket és újításainkat tudja hasznosítani, hanem a helyi szakértők és mérnökök magas szintű képzettségére is támaszkodhat. Ez összhangban van az IBM globálisan integrált vállalkozási stratégiájával - a helyi szakértők képzettségére és tudására alapoz, hogy kiszolgálhassa ügyfeleinket a világ minden részén," - közölte a helyi CGM. A Központ vezető szerepet fog játszani a holland kormány mai napon bejelentett 2015-ös árvédelmi vízügyi innovációs programjának megvalósításában. A program keretében holland vállalkozások, oktatási és kormányzati hivatalok képviselői fognak együttműködni az alacsonyan fekvő deltaterületek áradással szembeni védelmében.

Első lépésben az IBM Központ fő célja az lesz, hogy továbbfejlesztett árvíz előrejelző és prognosztizáló modellezéssel lássa el a holland kormányt és a katasztrófamegelőző hivatalokat. Az IBM intelligens érzékelők terén szerzett tapasztalatára fog támaszkodni, illetve a serious gaming technológiát és 3D internet ismereteit fog hasznosítani, hogy valós modellezést és szimulációkat érjen el. Idővel a Központ további vízügyi kínálatokat fog kidolgozni, amelyek az IBM ügyfelei számára a világ minden részén elérhetők lesznek.

"A hollandoknak több mint 400 éves tapasztalatuk és hagyományuk van a vízzel szembeni küzdelmünkben. Hollandia több, mint 55%-a a tengerszint alatt van, és a GDP kb. 70%-a ezen az alacsonyan fekvő területen termelődik. Mindig megvolt az igényünk, a tapasztalatunk és a nemzeti elkötelezettségünk, hogy ezzel a problémával foglalkozzunk. Most mozgósítanunk kell a vállalkozásokat, tanácsadókat és kutatókat, hogy ismereteiket és tapasztalatukat a világ rendelkezésére bocsássák. Az IBM-nek az a döntése, hogy CoE központot hoz létre Amszterdamban, nagymértékben segíteni fogja ezt az együttműködési célt", - közölte Arie Kraaijenveld, az NWP elnöke (tbc)

Az IBM vízügyben játszott szerepe a "Big Green Innovations" kezdeményezésének részét képezi. Az InnovationJam által létrehozott 10 új vállalkozásba befektetett 100 millió dolláros IBM beruházás részeként 2006. októberben bejelentett Big Green Innovations az együttműködési innovációban eddig még soha nem látott tapasztalat gyümölcse. A Big Green Innovations erőfeszítéseit a vízügyre, az alternatív energiára és a széngazdálkodásra összpontosította. Egyike az energiával és környezetvédelmi problémákkal kapcsolatos több IBM kezdeményezésnek. Ide tartoznak az energiatakarékos technológia és szolgáltatások, intelligens közművek és intelligens szállítás.

A Big Green Innovations csapat többek között olyan projektekben vesz rész, mint a Beacon Institute-tal kötött ügyfél megállapodás, amelynek célja egy technológia alapú figyelő rendszer létrehozása, hogy New York Hudson folyója percenként figyelhető legyen érzékelők és robotika integrált hálózatán keresztül. Emellett humánus erőfeszítést tesz a The Nature Concervancy Great Rivers Parthership szervezetével együtt, hogy egy olyan új számítógépes modellező keretrendszert hozzon létre, amelynek révén a felhasználók szimulálni tudják a folyómedrek viselkedését a világ minden részén, elősegítve a tájékoztatási irányelvvel és irányítással kapcsolatos döntéseket, amelyek megőrzik a természetes környezetet, és azoknak az embereknek a hasznára válnak, akik ezekre az erőforrásokra támaszkodnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!