Ötvös Tibor

DRM-mentes lesz a The Witcher 3

A CD Projekt RED elárulta, hogy a nagyon sokak által várt The Witcher 3: Wild Hunt nem tartalmaz majd semmilyen másolásvédelmi rendszert.

Manapság egyre nagyobb gondot okoznak a különböző másolásvédelmi rendszerek, de nem a kalózoknak, hanem a teljesen jóhiszemű vásárlóknak. A legújabb eset ugye a SimCity emlékezetes fiaskója, mely milliós tábornak okozott kellemetlen perceket.

Mindenesetre a CD Projekt RED nevében Maciej Szczesnik nyilatkozott, hogy ha felakarják törni a programot, akkor fel is fogják. "Próbálunk megszabadulni a DRM-től. Ha valaki fel akarja törni akkor fel is fogja. Ami egy rossz dolog természetesen. De ez ellen nem lehet tenni semmit. Annyit csinálhatunk, hogy megkérjük a játékosokat, hogy ne töltsék le a játékot, mert nincs rajta DMR."

A játék 2014-ben jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Józsibácsi #3
    Nincs jelentősége irreleváns technikailag; bár forradalmi gesztus is lehet akár filozófiailag, etikailag.... A warezelők úgyis törik a játékokat, ha van DRM, ha nincs és törttel játszanak, letöltik torrentről, és még akkor sem néznek be hivatalos helyekre (mint Steam stb), ha valami ingyen van, elvből... A gazdagék meg úgyis megveszik kicsi szemük fényének röhögve...
  • Narxis #2
  • richard45 #1
    Na végre ráeszmélnek arra, hogy ez a drm-es baromság csak a rendes vásárlókat szívatja meg, aki meg letorrenteli az meg vígan játszik minden fajta szívatások nélkül. Egyedül a Steam az ami számomra ér valamit, a többi csak egy feleslegesen erőltetett szar (origin, uplay és társai).