Ötvös Tibor

Mass Effect 3: Omega

A BioWare elég kétes módon zárta le a Mass Effect trilógia Shepard-fejezetét, mely alapvetően osztotta meg a rajongókat. Azóta már kiadtak egy javítást, melyhez járt egy új befejezés, de még ez sem elégített ki mindenkit teljesen.

A héten azonban megjelent az Omega nevet kapott DLC, melyre már egyetlen rajongónak sem lehet komoly panasza. A kiegészítő ugyanis közel 4 órás szóló kampányt tudhat maga mögött, ami közel annyi, mint a Call of Duty sorozat aktuális részének teljes játékideje.

Az Omega főhőse egy dühös asari, Aria T'loak, aki a Cerberus puccs után próbál igazságot szolgáltatni. Akit bővebben érdekel, hogy pontosan mi is zajlott le a háttérben, annak érdemes elolvasni a Mass Effect képregényt. Abból minden kiderül majd.



Mindenesetre a sztori a harmadik résszel párhuzamosan zajlik, így igazából új távlatok nem nyílnak meg számunkra, hiszen így is úgy is a már ismert befejezések közül választhatunk majd. Ugyanakkor ezúttal végig Ariat irányíthatjuk majd, Shepard és a Normandy inkább mellékalakok lesznek a történetben.

Az Omega DLC két új ellenfelet is behoz a történetbe. A Rampart Mech sokban hasonlít a második részben látott LOKI-khoz. Képesek egy limitált ideig pajzsukkal szinte minden támadásnak ellenállni és így igen megnehezítik a dolgunkat majd. A másik pedig az Adjutant, aki egy dühöngő Reaper faj és többnyire felöklelnek minket.

A sztori során a Mass Effect 2 emlékezetes helyszíneire jutunk majd vissza, ami érdekes csavart ad az egész dolognak. A grafika hozza a harmadik részben látott színvonalat és a hangulat is jelesre vizsgázott. A közel 4 órás játékidő azonban tartogat jó pár mellékküldetést is, melyek egy idő után unalmasakká válhatnak, de szerencsére nem kötelező végigvinni.

A morális döntéseink pedig a DLC végeredményét is csupán kis mértékben befolyásolják, de ettől még érdemes figyelni, mikor mit válaszolunk és cselekszünk. A Mass Effect 3: Omega a rajongók számára kötelező vétel és várjuk a következő csomagot, mely a BioWare fórumain olvasható pletykák szerint a Citadelen játszódik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #9
    bővel elég lenne, ha kiadnának egy dlc-t, ami a 3-as közepén egy jó döntéssel megváltozthatja a végkimenetelt azok számára, akik hánytak a végjátéktól...
  • SgtMathias #8
    Szerintem a Lair of the Shadow Broker-re gondolt.
  • halkofa #7
    Igazad van, mérnök vagyok, következésképp nem tudok számológép nélkül számolni. :)
  • Hoz_Hun #6
    Pontosabban: három mellék küldetés van benne. :)
  • halkofa #5
    Ha az irányított karaktert, a játékidőt, a LOKI és Rampart mech közötti hasonlóságot, a történet időbeli elhelyezését és a Leviathan DLC eredetét nem is, legalább azt eltalálta jó pár mellékküldetés van a csomagban. Pontosan egy jó pár. Kettő.
  • blessyou #4
    "The amount of inaccuracy in Tibor Ötvös's articles is too damn high!"
  • Radi #3
    "ám a második részhez megjelent Leviathan szintjét nem éri el"
    "második"

  • Evoluti0N #2
    Ezzel se játszott a tisztelt cikkíró.
  • WoodrowWilson #1
    "Ugyanakkor ezúttal végig Ariat irányíthatjuk majd, Shepard és a Normandy inkább mellékalakok lesznek a történetben."
    Ez kissé félrevezető, Aria természetesen csak csapattag, őt konkrétan nem irányítjuk. A Normandy meg még mellékalakként sem jelenik meg.


    "A közel 4 órás játékidő azonban tartogat jó pár mellékküldetést is, melyek egy idő után unalmasakká válhatnak, de szerencsére nem kötelező végigvinni."
    Lehet, én voltam a vak, de kb. három mellékküldetés van a sztoriban, amiket út közben ígyis-úgyis megcsinál az ember.