Ötvös Tibor

Gigantikus csatákkal jön a Total War: Rome 2

A Creative Assembly szeret visszanyúlni a régebbi sikereihez. A Medieval és a Shogun után most a Rome kapja meg a maga második részét, mely minden eddiginél gigantikusabb csatákat kínál.

A Total War sorozat a PC-s stratégiai rajongóknak már számos kellemes, éjszakába nyúló órát kínált és a jelek szerint a fejlesztők továbbra sem állnak le a szériával. Bár legutóbb arról volt szó, hogy a franxhise átlép a modern korba, de valószínű a fejlesztőknek felrémlett a valóban pocsék Stormregion sikertelensége és inkább úgy döntöttek, hogy maradnak a megszokott világban.



A Total War: Rome II folytatja azt a vonulatot, amit a Shogun 2 és a Fall of the Samurai című kiegészítővel már megmutattak a készítők. Ezúttal azonban dobnak még mindenre egy lapáttal. A grafika még szebb, az animációk még finomabbak és a csaták minden eddiginél hatalmasabbak lesznek.

A játékban az összes, a térképen szereplő nációt irányíthatjuk, de természetesen a fő sztori a Római Birodalom köré épül. A térképeken mindig csak annyi területet látunk, amennyit épp meghódítottunk és ennek fontos szerepe lesz a játékmenetben. A választásaink, a hódításaink ugyanis hatással lesznek a történelemre és a körülöttünk élő népek viselkedésére, sorsára is.



A térkép is részletesebb és hatalmasabb lesz, mint eddig bármikor. Szóval nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Total War: Rome II egy újabb remekmű lesz, de reméljük, hogy legközelebb már egy új világot ismerhetünk meg és nem mondjuk az Empire 2-ről kell beszámolnunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • H3nG #3
    Már nagyon vártam a RTW folytatását. Egyáltalán nem értek egyet a szerzővel. Miért kezdtek volna új ötletbe ha van egy működő hatalmas rajongó táborral rendelkező játékuk ami már elég csúnyácska a mai lehetőségekhez képest. Remélem nagy hangsúly lesz a játékélményen és kevesebb a csilli villin. :)
  • kiralytigris #2
    Én csak annak örülök, hogy ezután legalább a Medieval Total War 3 jön.
  • Voronyezs #1
    "A választásaink, a hódításaink ugyanis hatással lesznek a történelemre és a körülöttünk élő népek viselkedésére, sorsára is."

    Szvsz ezzel semmi újat nem mondtak, ez eddig is így volt, ahová beházasodok/szövit kötök azt később igázom le, ha meg egyik szomszédomat megtámadom akinek van egy szöv-e, az meg nyilván besegít neki...viszont a térképnek örülök, nem bánnám, ha legalább akkora térkép lenne mint anno az SS modban