MTI

Amerika az ellenség a kínai hadsereg játékában

Milliók várják a májust Kínában, akkor kerülhet ugyanis a boltokba az eredetileg a hadsereg katonáinak kiképzésére készített számítógépes szimulációs játék, a Dicsőséges Küldetés.

A kínai Giant Network Technology cég által jegyzett és a Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) által támogatott program - a kínai mellett - a nemzetközi közösség figyelmét is felhívta magára. A játék tavaly nyár eleji bemutatóját látva a külföldi vélemények elsőként azt jegyezték meg, hogy a Dicsőséges Küldetés igen sokban hasonlít az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb PC-játékára, a 2002-ben debütált, eredetileg toborzást szolgáló America's Army-ra. A két játéknak hasonló a felépítése, grafikája és alkalmazásai is csupán kevés eltérést mutatnak, egy jelentős szempontból ugyanakkor biztosan különböznek.


Míg az amerikai kiképzés során ugyanis közel-keleti és kelet-ázsiai lázadók és terroristák ellen folyik a harc, az első személyben játszódó, lövöldözős kínai játékban az Egyesült Államok hadserege az ellenség. Amerikai vélemények szerint a Dicsőséges Küldetés romboló hatással lehet, hiszen könnyen azt a benyomást keltheti majd az azzal játszó fiatalok millióiban, hogy az Egyesült Államok nem barát nemzet, sokkal inkább veszélyforrás.

A hivatalos pártlap, a Zsenmin Zsipao (Renmin Ribao) úttörő alkotásnak nevezi a Dicsőséges Küldetést, az ugyanis az első, teljes egészében hazai fejlesztésű katonai játék, de számos kínai jellegzetességet is tartalmaz. A PLA illetékesei úgy fogalmaztak, egy, a kínai értékeket tükröző szimulációt akartak a már piacon lévő nemzetközi programok helyett. A hadi szimuláció értékesítésétől jelentős bevételt remélhet a fejlesztő cég. A kelet-ázsiai ország a világ egyik legnagyobb számítógépes játékpiaca. Az ebből származó bevételek tavaly a 43 milliárd jüant (1,6 ezer milliárd forint) közelítették, ami 34 százalékos növekedés 2010-hez képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • finizlik #26
    Jó buta vagy, de teljesen mind1.

    Mi a lófasz közünk van 2500 évvel ezelőtti dologhoz?! SEMMI. Mivel védekezik a kereszténység is mindig? HOgy a keresztes háború már rég volt...

    Amúgy meg hajrá Irán, hajrá Kelet! Dögöljön csak a "hős" usa katona a "hős" Izraeli katonákkal karoltve. Védezzék ki őket, kínozzák meg őket mivel az ottani földhöz az ég világon semmi közük.
    De te csak nzéd tovább a FoxNews-ot. (Mellesleg Irán az elmúlt 60 évben egyetlen háborúban vett részt, és az is az volt amikor Afganisztán MEGTÁMADTA őt)
  • finizlik #25
    Nagyon is jó!

    Végre ahol az USA nem a jófiú... De mint tudjuk USA-ban tiltva lesz merthát hős katonáikat kell lelőni, de persze az AA az teljesen más :D
  • nyuny01 #24
    Ne nézz ennyit TV-t...bár már látom késő!Nem kell ám mindent elhinni amit ott mondanak,sőt manapság már semmi!Látom veled már elérték a céljukat!Mégpedig azt hogy véletlenül se lásd tisztán dolgokat!Azért mert Skynet fórumozó még lehet véleménye nem gondolod?Nem kell ahhoz vezetőnek lenni,csak nem kell mindent elhinni amivel tele akarják tömni a fejed!De minek is töröm itt magam!Élj abban a tudatban hogy a nagy Amerika a jó és példamutató ország,hogy ők mindig a megmentők és hogy ők a "béke képviselői".... Üdv a való világban!
  • sad1976 #23
    ezt benéztem! eggyel feletted lévőnek írtam volna ezt.Svlad Cjelli .
  • sad1976 #22
    Öregem!Neked sem a helyesírás az erősséged. Rá ne fogd a billentyűzetre! Azt lehet venni.Vagy neked héber jelek virítanak rajta?Ez azért fórum,hogy mindenki elmondhassa amit gondol. nem igazán arról szól,hogy egymást kéne itt kritizálni.
  • RoyalPredator #21
    Tiiiisszta propaganda, ugyanakkor gyenge másolat :D
    Full China Made
  • Skynet #20
    Pont egy birka mondja hogy agymosott..:)
  • paraszgyerek #19
    Irán mögött ott áll Kína és az oroszok. Kína az USA egyik fő hitelezőjeként nem hinném hogy engedne odapörkölni az olajbeszállítójának.

    A tömegpusztító-fegyver birtoklósdi meg nagyon átlátszó dolog...
  • bvalek #18
    Kék-fehér? hümm hümm hümm... Tudom már, a görögök! Ez egy mocskos görög honlap, rohadt görögök, utálom őket, vááá!

    Most hogy nézem, gyanúsan sok narancs is van a honlap színvilágában. Görög fideszesek! Azok a legszemetebbek! Pusztuljanak!
  • Reparamorf #17
    Már nagyon vártam egy ilyen játékot.
    Mert a világ fő ellensége az USA.