Ötvös Tibor

Warlock: Master of the Arcane


A nagy alkotások mellett mindig érdemes figyelemmel kísérni az "apróbb" alkotások alakulását is. A Warlock: Master of the Arcane is egy ilyen program, mely azonban nagyon jónak tűnik.

Őszintén be kell vallanom, hogy mostanáig nem is hallottam a játékról, de - ahogy a mondás is tartja - jobb később mint soha. A Warlock: Master of the Arcane egy fantasy stratégiai alkotás, mely két klasszikus program, a Civilization és a Master of Magic legszebb pillanatait idézi.

Adott egy fantasztikusan kidolgozott és hangulatos fantasy világ, mely a Civilization V-ben látott grafikai szinten van kidolgozva. A játékmenet is szinte azonos: adott egy hatszögekre felosztott világ, melyben a saját egységeinkkel lépkedhetünk. Ezúttal nem grandiózus történelmi csatákat vívunk majd meg, hanem képzeletbeli lényekkel kell megküzdenünk a trónért és a hatalomért a három frakció egyikének élén.


A kezelőfelület jóval egyszerűbb, mint Sid Meier klasszikusában volt, de ez csak jó. Igaz, hogy nem tudunk olyan mélységekben beleszólni az egységeink mindennapi életébe, de cserébe jóval "játékosbarátibb" az egész megoldás. Egységeinket fejleszthetjük is, kikísérletezhetünk új varázsokat és hasonló, a Master of Magic játékban megszokott dolgot tehetünk.

A harcok azonban egy az egyben a Civilizationból lett átemelve, szóval aki ismeri a sorozatot, az itt is rögtön feltalálja magát. A harcmező is hatszögekre van osztva, melyen irányíthatjuk az egységeinket. A Paradox Software alkotása érdekesnek tűnik és ha minden jól megy, akkor Valentin-napon megjelenhet a Warlock: Master of the Arcane. A rajongóknak érdemes lesz tenni egy kört az alkotással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Archenemy #10
    ma van a kiadás, megvan valakinek? milyen?
  • Jakuza001 #9
    Majus 8-ra csuszott a kiadasi datum ???
    Eleg vakmero par nappal korabban kidobni mint a Diablo 3, meg ha mas stilus is.
  • Nos #8
    tölthető a demó
  • Szefmester #7
    Én azt nem értem hogy lehet valaki ilyen trehány cikkíró, ennek a játéknak a Master of Magichez csak annyi köze van hogy ez is körökre osztott fantasy stratégia. Erre inkább mondanám azt hogy egy zseniális CIV5 mod. Nem rosz, biztos tetszeni fog, de a taktikai harcok nagyon hiányoznának. Az Elemental:War of magic-ból csak a varázstárgyak készítését hiányoltam. De nagyon, viszont ha az is lett volna akkor már erősebben hasonlított volna a masterre. Sztem fel is rakom inkább azt.. :(
  • thsanyi5 #6
    Csak egy dolgot nem értek. Miért warlock és arcane. A warlockok tudtommal fekete mágiát vagy ahhoz hasonlót használnak. A játék mindenesetre nagyon jól néz ki. Civilizationt szeretem és a fantasyt is. Ha kb Civ. szintű a játékmenet akkor mindenképp érdekel.
  • Molnibalage #5
    Lesz demo?
  • zorrobomber #4
    ja és itt egy normális trailer:
    http://www.youtube.com/watch?v=Ym6VuKikiBk
  • zorrobomber #3
    "A kezelőfelület jóval egyszerűbb, mint Sid Meier klasszikusában volt, de ez csak jó."
    Minden bonyolult a Civ-ben, csak a kezelőfelület nem.
  • narumon #2
    Ezt a Majesty-s srácok csinálják? Egy biztos akkor bazi nehéz lesz...
  • lamer the true #1
    király