Ötvös Tibor

Leépítések az id Software berkeiben

Az id Software számtalan kultikus alkotást készített - őszintén szólva csak kettőt, majd ezeket folytatta.

Azt azonban nem lehet elvitatni, hogy a Doom és a Quake sorozatok örökre megváltoztatták a játékvilágot és megkerülhetetlen klasszikusokká váltak. Ez sajnos nem lesz elmondható a Rage címet kapott programról, mely alaposan megosztotta a cég saját táborát is.

Ráadásul az eladások sem mentek úgy, ahogy azt egy id alkotástól a Bethesda elvárta volna. Ennek ellenére meglepő, hogy a mai napon arról jelentek meg hírek, hogy az id Software berkeiben komoly "leépítések várhatók, de ezek nem befolyásolják a készülőben lévő projekteket". Hogy itt most pontosan mire gondoltak, azt csak tippelni tudjuk (Doom 4? Quake 4?).

Mondjuk állítólag a Doom 4 fejlesztését leállították épp a Rage gyenge szereplése miatt, szóval most már az sem lenne meglepő, ha az id végleg eltűnne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RoyalPredator #10
    "Ráadásul az eladások sem mentek úgy, ahogy azt egy id alkotástól a Bethesda elvárta volna."

    Ne azt várják el, hogy a szart megvegyük, hanem hogy a kis csipetcsapata (akiknek fele sem dolgozott Doom-on vagy Quake-n) TARTALMAS játékot készítsen. Mindenki boldogabb lenne...
  • kanduhr #9
    RtCW a kor egyik legjobb FPS-e volt, és technikaliag a Doom 3 is, 2004-ben. Sajnos az ID csapata túl kevés emberből áll, és mire elkészülnek egy új motorral, és hozzá a játékkal.. nos mindenki láthatta. Anno Carmack-ék jó időben voltak, jó helyen, megfelelő szakértelemmel (és kis csapattal), olyan címekhez, mint a Quake vagy a Doom. Ma már ez nem elég. Viszont a Rage rövid játékidejére ez akkor sem ad felmentést. Nem hallani sehol, hogy tülekednének a fejlesztők és a kiadók az új motorjukért, szóval érthető ha náluk is meghúzzák a nadrágszíjat.
  • Szefmester #8
    Akkor nem is mondanák az emberek hogy tűnjön el ha az lenne amit te írsz. Csakhogy az id jóformán a Q3 óta nem tudott nagyot alkotni, pedig azóta jelent meg saját játékuk is nem csak a ravenes pajtiké.
  • Bulics #7
    Bírom ezt hogy valaki, valamilyen cég egyvalamit nem szerepeltet kiválóan 2 évtized után, akkor tünjön is el. Fura mentalitásuk van az embereknek, de most ez a "divat"...
  • tibisan #6
    a doom 4 -nek állítólag semmi köze a rage eladásaihoz , tehát állítólag készül.
    de ez nem lerágott csont már ? .. vagy állítólag.
  • zidder #5
    Mivan??? Quake 4? réges rég megjelent, vagy remake-re gonldolnak? 5ik rész lenne a soron következő nem?
  • Szefmester #4
    A Q4-et már én is nagyon várom hogy elkészüljön végleges verzióra. Mert az 7 éve kiadott próbaverzió elég harmatosra sikerült.

    Új Doom-ot nem várok, Quake-ből is jobb lenne egy visszafogott q1-q2 szerű játék amibe belecsapatják a q3 multik hangulatát. Bár nekem a q2-é jobban tetszett.

    A Rage féle vonalat meg felejtsék el. Technológiailag lehet hogy jó volt, de messze nem tökéletes kivitelezést láthattunk.
  • Lack #3
    Nyomhatnának egy fasza Quake 5-öt, na nem olyan "jót" mint a Rage. Visszahozhatnák a q1 és a q2 mindent verő hangulatát.
  • Gulyu84 #2
    Uhhh Quake 4! De várós! Állítólag már készül az Enemy Territory Quake Wars is
  • Pretorian #1
    Eh...Quake 4 év végén lesz 7 éve, hogy megjelent...