Ötvös Tibor

7 milliós siker a Skyrim

A jelek szerint a Bethesda Softworks jól tette, hogy nem változtatott megjelenési dátumot a Modern Warfare 3 miatt.

A The Elder Scrolls V: Skyrim ugyanis már az első napokban remekül teljesített (legalábbis a Steam kimutatásai szerint) és az első öt napi kimutatás szerint világszinten kicsit több mint 7 milliós eladásokat produkált. Ez azt is jelenti, hogy a Bethesda a játék megjelenése utáni első héten 450 millió dolláros bevételt könyvelhetett el, ami rekord a sorozat történetében.



Ráadásul az RPG számos médiában (köztük nálunk is) eséllyel indul az Év játéka díjért és eddig egyetlen kritika sem adott rá negatív vagy közepes értékelést (jelenleg a Metacriticen 69 kritikából 96 százalékos átlagot könyvelhet el. Ez egyébként az idei év legmagasabb átlaga is, hiszen a második helyen álló Portal 2 95 pontos átlagot kapott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Molnibalage #41
    Leszarom a konzol exl. játékokat. Az elmúlt 5 évben gyak. PC-re sem adtak ki semmit ami érdekelne pár RPG-t leszámítva...
  • Molnibalage #40
    De éppen erről beszélek. Nem akkor veszed meg, hanem a PC estén mindig 2 évvel később és fillérekért és folyamatosan lehet frissíteni. A konzol meg statikus. Ott kezdődok, hogy vagy lesz újabb, vagy nem...
  • Molnibalage #39
    Ne röhögtess. A Skyrim majdem fullra húzva max este riceg, mikor a sok fényforrás miatt megfekszik. Milyen gépen? E8500, ATI4850, 4GB RAM. Ez 3 éve sem volt erőmű...
  • Skynet #38
    "Talán vennék konzolt ha nem kéne szopni a warezjátékok rajtuk való futtatásával, VAGY ha lenne rá steam, vagy hasonló olyan akciókkal mint a steamen vannak."

    Warez no komment,így értelme nincs a konzolokról bármit nyilatkoznod...Egyébiránt a LIVE és a PSN is ugyan úgy működik és ugyan úgy hemzseg az akcióktól mint a nagybecsű STEAM-ed...Csak kicsit összetettebben és jobban..:)
  • Skynet #37
    vagy inkább csak azért választják mert JÁTSZANI akarnak és nem képet szerkesztgetni meg egyéb szarságokkal tölteni az időt. Berakni a lemezt és indítani a játékot semmi pillanat alatt. Meg nem akarnak lemaradni számtalan exkluzív címről amiknek a minőségéhez képest a pc évek óta nyomokban sem ér fel bizonyos játék kategóriákban (horror,fps,rpg,stbstbstb)...
    Pc mellett pedig boxot tartani amikor évente 1-2 exkluzív ha jön rá,a többi mint multiplatform..Nos magadra vess,a konkurenciánál éves szinten tucatszám jönnek a jobbnál jobb exklu címek :)
  • Skynet #36
    Ne gyere már a képszerkesztéssel és az egyéb hülyeségekkel. JÁTÉK szempontról volt szó. Abban pedig a konzol messze a legjobb ár/érték kategóriát képviseli.
    Megvehetted 2005-ben a csúcskategóriás akkor vadonatújonnan megjelent konzol árával vetekedő gépet...manapság kb feldughatod a seggedbe. És oké új vga esetleg új proci. De akkor megint ott tartunk hogy + pénz. Míg a konzolos valszeg forintot nem költött (ja de játékot vett). És még mai szemmel is jobban kijössz ha veszel boltból egy vadonat új konzolt 50k-ért...50k-ért használt pc-ből is csak fost raksz össze ami bizony a konzollal igencsak nincs partiban...
  • Skynet #35
    "Pl én 4 év alatt összesen 80k-t költöttem a pcmre"

    Tehát adott az alapgéped + 80k...Ezt bárhonnan nézed sokkal többe fáj mint a konzolgép,és aki 4 éve vett konzolt valszeg nem költött rá semmit,míg ha te a 4 éves gépedre nem költöttél volna semmit akkor ma bizony a konzol látványához képest egy marék fost kapnál a pc-től.:)
  • Molnibalage #34
    Ja. És egy konzol semmivel sem olcsóbb, mint venni 3-4 évenként egy új VGA-t és procit.
  • Brati #33
    Ok, de lassan jönnek az újgenerációs konzolok (és az azokra írt játékok), akkor mi lesz majd, mindenki lecseréli az XBOX360-at, PS3-at, stb. hogy tudja majd az új játékokat futtatni?
  • Brati #32
    Valószínűleg a MorroHUN Team készít majd magyarítást, mivel a 3. ill. 4. részhez is ők csináltak, csak rájuk kell írni (gondolom), itt megtaláljátok az elérhetőségeiket:
    Magyarítások