Ötvös Tibor

"Szerencse, hogy nem készült el a Szárnyas fejvadász"

A Gearbox Software számos sikert készített karrierje során, de majdnem egy játékon múlt a cég sorsa.

"A 2008-as Aliens: Colonial Marines 'bejelentés' előtt a stúdió számos nagy projektet akart elkészíteni" - árulta el Randy Pitchford, a csapat vezetője. "A Szárnyas fejvadász is ezen a listán volt. Neki akartunk fogni, de végül beláttuk, hogy nem lenne értelme. Maga a játék 40 millió dollárt emésztett volna fel és maximum 600 ezer példányt tudtunk volna el belőle. És ez a csapat végét jelentette volna."



"Nem létezik racionális üzleti modell, amivel meg tudtuk volna indokolni a Szárnyas fejvadász elkészítését" - folytatta Pitchford. "Ha lett volna egy olyan üzleti modellünk, ami működött volna, az már nem az a Szárnyas fejvadász játék lett volna, amit mi el akartunk készíteni. A projekt miatt a társ-alapítónk, Brian Martell találkozott az Alien és a Szárnyas fejvadász rendezőjével, Ridley Scottal is Hollywoodban, akivel megvitatták az elképzeléseinket."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #3
    Volt már a témában játék, korának egyik legszebbje volt és természetesen nem volt sikeres ...
  • Ender Wiggin #2
    Azt senki sem tudja megjósolni, hogy miből mennyit lehet eladni. Olyan szörnyűségekből, mint a CoD Black Ops, vagy MW2 is sikerült nagyon nagy számokat produkálni.
    A jó játék pedig nagy reklámkampány nélkül is fogy. De persze a Gearbox rezüméja nem tartalmaz túl sok értékelhető kiadványt...
  • Loverman #1
    Na igen ez egy dilemma.