Ötvös Tibor

A Blizzard perli a StarCraft 2 csalókat

A jelek szerint a Blizzard példát akar statuálni és ezzel elvenni a csalók illetve illegálisan csatlakozók kedvét a Battle.net-es játéktól.

Korábban már megírtuk, hogy a csapat közel 5 ezer felhasználót tiltott ki a hálózatáról, mert a StarCraft 2: Wings of Liberty multis játékmódjaiban csaltak. Akkor sokan azt hihették, hogy ennyi, ezzel lezárulta a dolog, de a Blizzard nem hagyta ennyiben a dolgot. Kiderítették, hogy kik készítették a csalást lehetővé tevő programokat és ma bejelentették, hogy ezt a három ex-felhasználót (Permaphrost, Cranix és Linuxawesome) beperlik.



"Mindössze pár nappal a StarCraft 2 megjelenése után a vádlottak már el is készítettek és terjesztettek számos törést és csalást, mellyel a StarCraft 2 online élményét lehetett módosítani. Ráadásul egy internetes oldalon azt is meghirdették, hogy 'hamarosan újabb verziók is elérhetővé válnak a játékhoz'."

A három úriembert (ketten kanadaiak, a harmadik Peruban él) "a szerzői jogok számos ponton való megsértésével" továbbá a többi felhasználó "csalásra való buzdításával" vádolják. És ha ez még nem lenne elég, a fejlesztők indítványozták, hogy a bíróság foglalja le a csalásokból származó bevételt és annak bizonyos részére is igényt tartanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morden #40
    Neharagudj, de ha lenne egy programozási munkám, biztos nem bíznám rád, főleg ha az ügyfelekről is ez a véleményed, hogy "csíra " és "tök" aki nincs egy véleményen veled. Nemtudom,hogy megy nálad, de ha leülsz egy projekt keretében, ott álltalában megoldásokat javasolnak, nem azt hogy sry ez lehetetlen ( persze más cégek meg tudják csinálni még ha nem is tökéletes ). Szóval elnézést a személyeskedésért, de véleményem szerint rendkívül kártékony az a programozói szellemiség, amit te képviselsz.
  • Komolytalan #39
    15 éve programozok, szóval te vagy a csíra, nem én a palánta. Már DOS alá is írtam rezidens cuccot, aminél követelmény volt, hogy ha egyszer elindítom ne lehessen se látni, se kilőni sehogy sem. Tudom miről beszélek, amikor arról van szó, hogy egy program megvédje/álcázza magát. A vírusirtó meg a tűzfal az operációs rendszer indításakor töltődik be, így ha már fel van telepítve, és felismeri a vírust, akkor meg tudja magát védeni az ellen. Az SC2 meg akkor indul, amikor rákattintasz az ikonjára, így mód van rá, hogy előtte indítsd el a trainert, így a trainer indul előnnyel, meg tudja magát védeni az SC2 detektálása ellen. Minden ilyen alkalmazásnál az a nyerő, amelyik először elindul. De gondolom egy tök ezt fel nem foghatja.

    A Bliz ahol védekezni tud, az a szerver oldal. Elemezheti a felhasználói oldalról jövő inputot, de ha ez belül van az emberi határokon (pl nem mindig az ikon közepére kattint, hibázik akár csak 0.1%-ot is), a sebesség a legjobb játékosok sebessége alatt marad akár csak 1%-al is - akkor nincs alapja arra, hogy az illetőt kitiltsa. Jelenleg már vannak ilyen programok, és ha nem indít támadást azok ellen az oldalak ellen, ahol ezeket árulják, akkor garantált, hogy a játékosok egy jelentős százaléka rövid időn belül csalással fog játszani.
  • morden #38
    A lenti kis szösszenetből, az jött le , hogy programozó palánta vagy, még az első elméleti órákon tanítják, hogy egy programot ezerféleképpen lehet megírni ugyan olyan outputot kiadva, az már a programozó brigádra van bízva, hogy összeteszi a kezét és hangosan mondja, hogy lehetetlen és perelget, vagy megpróbál tenni ellene valamit. A lenti példád alapján, feleseleges minden vírusírtó,tűzfal stb. védekezés, mert egyszerűen semmit nem lehet tenni a kártékony programok ellen. Sajnos ezt a gondolatod, ha a valósággal összeeresztjük, a te gondolatod szublimál el.
    Szóval két programozáshoz nem értő "tök" vitatkozik ahogy látom :D
  • Komolytalan #37
    Milyen érvekről beszélsz? Tök sötét vagy a témához, életedben nem írtál még egyetlen sor programot se (ha igen ne reklámozd), de azért megmondod a frankót, hogy ha a fejlesztési idő 10%-át arra fordították volna, akkor biztosan nem lehetne csalni a játékban. Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy ha a BMW mérnökei nem volnának idióta dilettáns f.szok gyülekezete, és azt az időt fejlesztésre fordították volna ami alatt a mancikákat döngették az íróasztalon, akkor 10 literrel kevesebbet fogyasztana 100-on az M5-ös, és 50%-al nőtt volna a kanyarsebessége az előző szériához képest.
    Neked nem érveid vannak, hanem álmaid. Egy trainer program - amiről az SC2 kapcsán szó volt - olyan mint egy jól megírt vírus. Ha 1x elindult, a büdös életben meg nem találod semmivel sem a memóriában, sem a disken, sem sehol. Egyetlen védekezés ellene, ha a játék a trainer előtt indul el (lásd pl vírusirtók boot idejű scanje), de ez operációs rendszer alatt kb kivitelezhetetlen (vagy akkor mindenki azért picsogna, hogy rákattintott az SC2 ikonra, az meg élből újraindította a gépet). Ráadásul kb 1 nap alatt ki lehetne az újraindítást haxolni a játékból, és onnan kezdve az 1 évi fejlesztés megint csak a nagy pofont a sz.rnak színvonalán van hatékonyságilag. Gyakorlatilag a védelemre egyetlen megoldás egy saját, zárt oprendszer fejlesztése volna, vagyis boot dvd, és ismeretlen, nem dokumentált, zárt oprendszerfüggvények. De ezt megírni lehet hogy több annyi idő mint a teljes SC2-t.

    Ehhez hogy ezt belássuk nem kell a Blizzard programozói idejének 10%-a, elég 5 perc is, meg hogy az ember ne legyen totál tök a programozáshoz. Ami persze nem bűn ha valaki hülye hozzá, de akkor ne "szakértsen" már a témában, illetve ha elküldik a p.csába a tudatlansága miatt akkor legalább húzza meg magát a sarokban.
  • morden #36
    Bevallom,hogy nem olvastam el töviről-hegyire a EULAt de kétlem ,hogy az "illegális cheat programokból származó bevételt kérnénk a bilizzard számlájára" paragrafus benne lenne, de ha mégis benne van akkor megkövetem a blizzardot :P
  • morden #35
    Valóban az Activision kérne pénzt, de mivel a blizzard készít olyan minöségű animációkat amiért pénzt kérne, a többit ki lehet következtetnié.
    Sajnálom, hogy egy olyan nagy multú cég, mint a blizzard összeállt az activisionnal, bár ha belegondolunk, hogy a blizzard is a folytatásokból, spinoffokból él már vagy 1 évtizede megérdemli a kényszerházasságot.
  • morden #34
    OFF:Miért bannoltak volna? Próbálom kerülni a személyeskedést, próbálok érveket, ellenérveket felsorakoztatni (sikeresen vagy sikertelenül az most mindegy), viatatkozni kultúráltan a többi felhasználóval, ha nekik van igazuk elfogadom. Ellemben Te a témához nem vágó alaptalan személyeskedéssel rontod a fórum légkörét... Lovermannal egyetemben, bár elismerem kétség kívül nagyon jó ventillációs hely az sg fórum.
  • shandix #33
    A Blizzard eddig is nagy volt a szemembe és most még nőt is én helyeslem amit tettek, agyf*szt tudok kapni a cheat-erektől úgy kell nekik.

    Azért tegyük hozzá hogy a WoW -al kapocsaltba pedig igen elnézőek...de lehet ez is csak azt bizonyítja mekkora sóherek.
  • Merces #32
    ..blizzardot azért baszogatjuk mert kicsinyes , agyament reklámmal nyomja le a középszerű ,meg középszerü alá játékait a milliók torkán......(persze hogy megeszik a moslékot ha nem tudják milyen a kaviár ....)
  • Frosty01 #31
    nem igazán értelek titeket...

    1.mordent minek baszogatjátok.
    2.blizzardot minek baszogatjátok.

    kurvára igazuk van, igenis basszák csak meg a hack hegesztőket, rohadjanak meg ahol vannak. én is játszottam / játszok online játékokkal, és az agyvelőm négybe tépem amikor valami köcsög netbéla benyomja az általuk készített szarját, amit pénzért neaggyisten ingyen letöltött a netről, és keménynek hiszi tőle magát. és tönkreteszi a normális playerek játékát akik FIZETNEK a kib@szott játékért.

    a többi okos majomnak pedig ajánlom figyelmébe az EULA nevezetü dolgokat.