Gyurkity Péter

A Nintendo Wii is megkapta saját letöltőjét

A Nintendo - követve a Microsoft és a Sony példáját - elkészítette saját letöltőszolgáltatását, amely egyelőre hat játékkal fogadja a látogatókat. A cég a független filmstúdiókhoz hasonlítja online boltját.

A WiiWare névre keresztelt internetes portál elsődleges feladata a Wii konzolra megjelenő játékok terjesztése és népszerűsítése. A cég állítása szerint itt nemcsak a nagy fejlesztőknek, hanem a kisebb, önálló társulatoknak is helyet biztosítanak, ezzel is támogatva a piac bővülését és demokratizálódását. Nem véletlen, hogy a szolgáltatást a hollywoodi óriásoktól független filmstúdiókhoz hasonlítják, igaz a párhuzam egy kissé sántít.

A WiiWare tehát az Xbox Live Arcade, illetve a PlayStation Store szerepét tölti be a Wii konzolon, amelynek internetre történő csatlakoztatását egy külön oldalon elhelyezett részletes útmutató könnyíti meg a laikusok számára. A játékok letöltése igen egyszerű: A Wii Shop online üzletben elhelyezett hivatkozásokon keresztül jutunk el az új részleghez, itt pedig Wii Pontok segítségével szerezhetjük be a kívánt alkotásokat. A cég ígérete szerint minden héten új játékokat tesznek majd elérhetővé, az egyes címekről pedig videókat is megtekinthetünk a Nintendo Channel révén.

Első körben hat játék elérhető az oldalon, ezek sorrendben: Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King, LostWinds, Defend Your Castle, Pop, V.I.P. Casino: Blackjack, illetve TV Show King. Az ár 5 és 15 dollár között mozog, ami kedvezőnek mondható, ám egyes szakértők szerint nem kell máris bevásárolnunk. Mike Goodman, a Yankee Group munkatársa például kiemelte, hogy bár a kezdeményezés lehetőséget ad a kicsiknek a megjelenésre, az igazi választék kialakulása előtt minden bizonnyal számos olyan alkotással találkozunk majd, amelynek minősége kívánnivalót hagy majd maga után - tekintettel arra, hogy több ilyen címet gyorsan összedobnak, csak hogy meglegyen az kezdeti lendület.

A kezdeti nehézségek után azonban beindulhat a bolt - meglátjuk, mennyiben kopírozza majd le a riválisok hasonló megoldásainak sikerét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vax #7
    ezekután el kellne egy hdd a tárolásra. :)
  • vax #6
    azt esetleg nem tudja valaki megmondani, ha a belső memória tele van akkor az SD kártyára lehet e úgy menteni, hogy onnan is elinduljon és ne kelljen a channelek között másolgatni?
  • trsi #5
    belso flash v. sd
  • trsi #4
    nem, ez a heten indult (elmeletileg uj fejlesztesekkel), virtual console ami mar regi (regi NES, SNES, N64, NEOGEO, Sega Genesis and TurboGrafx 16 gamekkal).Lost Winds es Final Fantasy CC, eleg szepek lettek a 40mb limit ellenere :)
  • TrIp #3
    amire te gondolsz az a virtual console... a régi emu-s játékokkal.
    a wiiware-ról lehet szedni demokat, videokat, meg ezeket a kis "alkotásoka" is. asszem hogy eu-ban még nem jelent meg
  • OMax #2
    Mire menti? sd-re?
  • sirpalee #1
    Kicsit nem régi dolog a WiiWare?