Németh Szabolcs

Witches: konkurenciát kap Lara Croft

Reszkess Tomb Raider! Nyugodt szívvel kezdhetnénk így a Witchest bemutató cikkünket. A Revistronic által fejlesztett játék komoly fejtörést okozhat a hosszú hajú szépségnek.

2007 az FPS-ek éve lesz, ez már most kijelenthetjük, a Crysis, az Unreal 3, és az Enemy Territory gondoskodni fog erről. Ám mit csináljanak azok, akik nem rajonganak az efféle játékokért, de azért szeretik az akciót, és etalonnak tartják a Tomb Raidert? Számukra nagyon jó hírrel szolgálhatunk, hiszen a Witches tökéletesen megfelel az elvárásaiknak. Képzeljünk magunk elé egy olyan világot, ahol mindent a sötétség, a reszketés, a pánik és félelem ural. Az emberiségen mutáns szörnyek uralkodnak, akik rabszolgasorsba taszították őket. A Szörnyek Hordája igen változó összetételű, a háromfejű sárkányfajzattól kezdve az aránylag emberien kinéző zombiig mindent megtalálunk.

A középkori környezetbe helyezett történet főhőse Gwen, egy csinos, ám annál veszélyesebb harcos, aki a maroknyi ellenálló élére áll, és felveszi a harcot a velejéig romlott kreatúrákkal. A sátáni erővel megáldott ellenséget azonban csak akkor tudja térdre kényszeríteni a szemrevaló teremtés, ha maga is kissé azzá válik. A történet folyamán különféle képességek birtokába jut, ám személyisége is egyre közelebb kerül a legyőzendő ellfenfelekhez

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Witches bár hasonló nézetből követi az eseményeket, mint a Tomb Raider, teljesen más műfaj. A pályák, a környezet egy az egyben kooperatív játékmódra lettek optimalizálva. Ebben a programban a magányos farkasok felejtsék el a kiteljesedést, ugyanis a végső győzelem egyedül a kiváló mesterséges intelligenciával megáldott "barátokkal" lehetséges.

Gwen története már most sikerre van ítélve. A Revistronic nagyon jól megfogta a lényeget, amikor a Witches fejlesztésébe kezdett. Nincs fantázia ország, de még világháborús környezet se. A középkori, komor, ijesztő és félelemtől terhes atmoszféra tökéletes keveréke még a finnyásabb felhasználókat is könnyen órákig a gép elé szegezheti majd, és akkor a hölgy jól láthatóan kerekedő idomairól még nem is ejtettünk szót.

Egyetlenegy dolog rondíthat bele a fejlesztők levesébe, a késői megjelenés. A programot 2008-ra ígérik, ami azért veszélyes, mert addig könnyedén megelőzhetik őket egy hasonló stílusú "lopással."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • peba #22
    Akit esetleg érdekel, egy kis TR Anniversary gameplay: likk ide
  • cousin333 #21
    "ám személyisége is egyre közelebb kerül a legyőzendő ellfenfelekhez"
    Mondom én... :)

    Elég egyértelmű, mire mentek rá a készítők. Biztos emiatt nem tanulmányozták, hogy általában miért visel valaki páncélt...

    Amúgy lesz "hasonló" játék, legalábbis az időszakot tekintve: Assassin's Creed
  • cousin333 #20
    Elírták a címét... Helyesen: Bitches
  • Psichopat #19
    3. képen tisztára mintha a műkörmöstől jött volna Biztos azis benne lesz a játékban, ha letörik a körme eldobja a kardot és sipítozni kezd :D
  • Rise Against #18
    nah ez már játék. Tomb Raider hokiság :/
  • alien47 #17
    És mi tart vissza?

    Verd rá a monitorra. Esetleg tudom ajánlani a forró pitét.

    Nem semmi mennyi ingerszegény környezetben felnövekvő ember irogat ide.


    hahahahahahahahahahahahahahahaha

    Sok sikert Lara kurogatásához.

  • Kurosora #16
    Ha tényleg sikerül a kész játékban is megvalósítani ezeket az -- egyébként ínycsiklandozó -- ötleteket, akkor nekem speciel tökmindegy, hogy fém fürdőruhában hentelek, vagy sem.
  • ColdFire #15
    dugnál egy adag pixelt?
    beteges :C
  • Divergencia #14
    larát dugnám inkább.
  • Rage47 #13
    megtéveszt a 4. kép?:D