Hörcsöki Szabolcs

Ghost Wars, az újabb magyar háborús stratégia

Szerencsére a Digital Reality sem ismeri a pihenés, unalom, nyári szabadság fogalmát (persze ennek ők nem biztos, hogy örülnek), ugyanakkor a honlapjuk az átlagnál is igénytelenebb.

A D-Day, az Afrika Korps vs. Desert Rats és az Imperium Galactica II (persze ennél jóval nagyobb a referenciájuk) alkotói ezúttal a globális terrorizmus ellen veszik fel a harcot, nyilván virtuálisan. A fejlesztés ténye azért is érdekes, mert állítólag közben egy új II. Világháborús stratégiát is készítenek, War Front címmel. Hogy a fejlesztések milyen stádiumban vannak, hogy mikorra várható a megjelenés (azontúl, hogy 2006), nos, ezt mind NEM tudhatjuk meg a Digital Reality honlapjáról, ahol csak egy arcpirítóan szánalmas "gyere vissza később, most dolgozunk"-szerű oldal fogadja az esetleg érdeklődő játékost, újságírót, szakmabelit. Érdemes megtekinteni, nagyon tanulságos. Igaz, a CDV látva az áldatlan helyzetet, legalább a War Frontnak készített egy német/angol nyelvű oldalt.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Mindig vicces dolognak tartottam, amikor egy rakás tehetséges programozót foglalkoztató cégnél arra sem veszik a fáradtságot, hogy a létező legegyszerűbb programnyelven (azaz html-ben) valami kézzelfoghatót, használhatót, esetleg figyelemfelkeltőt összeüssenek. Pedig biztos hever náluk annyi felhasználatlan grafika, amiből simán lehetne akár tucatnyi flash alapú honlapot is készíteni.

Ellenpéldának hadd emlegessem fel a Maxist (persze tudom, azért ott jóval több a zseton, pláne az Electronic Arts szárnyai alatt). Még azt sem tudjuk, mi is az a Spore, de honlapja már van. Vagy ott van a Remedy zseniálisnak látszó Alan Wake című munkája. Kevés információ, néhány fájl mindösszesen, de felkelti a figyelmet és legalább a szándék látszik, hogy a munkálatok előrehaladtával kézzelfogható információkat is kapunk.

Azt már nem is merem emlegetni, hogy egy magyar cégtől a magyar nyelvű honlap milyen meglepő lenne. (Igaz, Alan Wake-nek sincs finn nyelvő honlapja.) Ugyanakkor felvetődik a kérdés, ha az informatikusok ennyire nem veszik komolyan az internet adta lehetőségeket, akkor mit várunk egy önkormányzattól, egy állami hivataltól vagy bármely hazai vállalkozástól? És ebből a szemszögből szintén nagy a Digital Realityhez hasonló cégek felelőssége: amíg ők nem állnak az internet mögé, addig csak beszélni lehet a digitális társadalomról. Benne élni aligha.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jefferson83 #30
    A kedves cikkíró biztos körülnézett milyen témák vannak azt a kollágának odabökte: -Te erről a Ghost Wars-ról semmit nem találtam....Írok belőle egy cikket
  • jointeer #29
    ez egy milyen szar cikk.
  • Rincewind #28
    Vajon mikor fog az sg.hu rendes cikkirokat alkalmazni, akik mondjuk megfelelo felkeszultseggel bizrnak azzal a temaval kapcsolatban, amirol cikket kellene irniuk. Vagy, mint sok esetben mar visszakoszont ez a problema, legalabb angolul rendesen ertenenek.
  • Lemming #27
    Mellesleg a marketing, a játék honlap gyártása mind mind a kiadó dolga...

    Az, hogy agának a cégnek van vagy nincs, az fakultatív, mondhatni bonus dolog...
    Aki infót akar a játékról az bepötyögi google-be és olvashat rendesen.

    A cikknek kb 5%-a foglalkozott amúgy a progival, és nem ez az első olyan cikk ezen írótól ami 0 konkrét információt takar az adott témáról.
  • noss #26
    Ghost Wars - újabb magyar háborús stratégia helyett jobb cím lett volna a Digital Reality új játékot készít, de én a honlapjukat hiányolom
  • noss #25
    látom nem csak nekem tünt fel, hogy ismét kamucikket olvashatunk itt az sg.hu-n... :(

    azonkívül meg nem tudom, hogy a programozóknak vagy inkább a kiadónak feladata egy játék honlapjának elkészítése. a fleses baromságoktól egyébként is írtózom.

    arra senki nem gondol, hogy esetleg nincs finanszírozva a honlapozgatás? mer' még a html piszkálgatása is erőforrásokat vonhat el a játék programozásától.

    pl ott a várva várt (lassan érdektelenségbe fulladó) Stalker problémája: mit érsz a csili-vili videókkal, jól mexerkesztett dizájnos honlappal, ha nem játékot, hanem webet programoznak?
    lehet belőle gyorsan jókis hír-cikkeket összegányolni?
    ja, az más...
  • sweech #24
    kielégítő a válasz...thx :DDDDDDDD
  • kancsal456 #23
    mert!!!!!!!!!!!!!!
  • sweech #22
    akkor más fejlesztőknek miért van idejük???
  • sweech #21
    gondolom azér nézegeti hogy egy kis infót szerezzen a játékról