Gyurkity Péter

Februárban jön a PlayStation VR2

Az ár nem túl kedvező, a jelek szerint a headset még a konzolnál is drágább lesz.

A Sony tulajdonképpen hónapok óta csepegteti az információrészleteket soron következő VR-eszközéről, amelyről legutóbb azt írtuk, hogy az sajnos visszafelé nem kompatibilis, emiatt pedig kénytelenek leszünk lemondani számos meglévő alkotásról. Most végre a hivatalos árat és a megjelenési dátumot is elárulták, ez viszont nem ad okot nagy örömre.

A japán gyártó hivatalos bejelentésében arról olvashatunk, hogy a PlayStation VR2 több eltérő változatban jelenik meg, erre azonban csak február második felében számíthatunk. Az érdeklődőknek tehát további komoly türelem ajánlott, az OLED-kijelzővel, szemenként 2000 x 2040 pixel felbontással, 90 és 120 Hz-es frissítési rátával, nagyjából 110 fokos látószöggel, valamint számos kamerával és egyéb érzékelővel érkező megoldás azonban az eddigieknél jobb élményt ígér, bár ezt nyilván csak a beszerzést követően, valamint a rendelkezésre álló címek alapján dönthetjük majd el. Némi csalódást jelent azonban, hogy a hivatalos ár 550 dollártól indul, vagyis a kütyü még a konzolnál is drágább lesz.

A cég a várható teljes játéklistát is elérhetővé tette saját oldalán, eszerint a megjelenés pillanatában összesen 20 különböző játékot próbálhatunk majd ki. Ezekből 11 alkotást, azok közeljövőben esedékes debütálását most jelentették be, a listán többek között a Pistol Whip VR és az After The Fall kapott helyet. Érdekesség, hogy egy külön csomag is elérhető lesz, ennek részét képezi majd a Horizon Call of the Mountain is, de a Sense-vezérlőkhöz érkező külön töltőállomás is felbukkan a kínálatban.

A játékkal kiegészített csomag ára már 600 dollár lesz, míg a töltőállomás 50 dollárt kóstál – meglátjuk, ez mennyiben lesz elég a játékosok meghódításához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!