Gyurkity Péter

111 milliónál tart a Nintendo Switch

Továbbra is szép számokat produkál a család, amely már az első helyezettet is megközelíti.

A Nintendo kiemelkedően népszerű megoldásával kapcsolatban nem is olyan rég írtunk arról, hogy annak akkumulátorával voltak gondok, tavaly azonban azt is jeleztük, hogy a cég nem tud elég konzolt legyártani. Most befutottak a friss számok, ezekből pedig igencsak szép kép rajzolódik ki.

A japán gyártó a napokban tette közzé hivatalos adatait, amelyek alapján a család eltérő tagjaiból eddig már több mint 111 millió darab kelt el. Ez természetesen nem pusztán az alapmodellre vonatkozik, hanem az eredeti debütálás óta elérhetővé tett három különböző változatra, vagyis a Switch mellett megjelenik itt a 2019-ben piacra dobott Switch Lite, valamint a tavaly elrajtolt, immár OLED-kijelzővel ellátott típus is. A nemrég lezárult negyedévben újabb 3,4 millió darabot adtak el ezen fejlesztésekből, ezekből a Switch OLED 1,52 milliót, az eredeti Switch 1,32 milliót, a Switch Lite pedig 0,59 milliót mondhatott magáénak.

Az összesített szám mindenképpen kiemelkedő, ezzel ugyanis már a házon belül másodiknak számító termékcsalád eredményét is megközelítik. Ez utóbbi a Game Boy, amelynek különböző példányaiból eddig világszerte 118,7 millió darabot értékesítettek, amivel ez a család egyértelműen maga mögé utasította a 101,6 millió darabot felmutató Wii-sorozatot. A szoftveres oldalon a Mario Kart 8 Deluxe áll az első helyen 46,82 millió példánnyal, ezt az Animal Crossing: New Horizons követi 39,38 millióval, a harmadik helyre pedig a Super Smash Bros. Ultimate volt jó, a maga 28,82 millió darabos eredményével, ami szintén szépnek nevezhető.

A második félévre több exkluzív tartalmat vetítettek előre, ezek közül a Xenoblade Chronicles 3 már meg is jelent, ezt pedig a tervek szerint a Splatoon 3 és a Pokémon Scarlet & Violet követi majd a sorban, vagyis jó eséllyel akár még az abszolút első Nintendo DS darabszámát is megközelíthetik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!