Ötvös Tibor

Visszatér a Kingpin

Kingpin: Reloaded címmel támad fel a kultikus FPS.

1999-ben jelent meg a Kingpin: Life of Crime címet kapott gengszter-FPS az Interplay gondozásában, mely milliós eladásokat nem tudott produkálni, de így is elég szép kritikai és anyagi sikereket ért el. Azonban a folytatáshoz ez kevés volt, bár hosszú ideig lehetett hallani, hogy készül valami az alvilágban. Ma azonban, 21 évvel az eredeti után az Interplay és a 3D Realms hivatalosan is bejelentették, hogy visszatér a Kingpin.

A Kingpin: Reloaded nem váltja meg a világot a grafikájával, viszont az eredeti, Quake II Engine-nel hajtott fejezet rajongói számára ez több mint elég. Minimális feljavítást kap, de aki szeretné, az a klasszikus változatban is letudhatja a programot. Ezen felül lesz egy új küldetés rendszer, melyről még sokat nem tudni. A Kingpin: Reloaded az eredeti történetet meséli el újra és elméletileg az idén meg is jelenik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yagami #15
    Ja és igen, Kingpin is "klasszikus", ilyen sincs még egy azóta se. Várjuk szeretettel, bár megvan az eredeti is valahol.

    /mondjuk ebből a semmitmondó/mutató videóból eddig csak az jött le, hogy a f*sznak változtatták meg a szinkronhangokat. Gáz./
    Utoljára szerkesztette: Yagami, 2020.02.12. 13:40:27
  • Yagami #14
    Jáj-jáj; de csak keveset írok inkább. Mutass nekem egy MAI No One Lives Forever-t FPS-ben. Mutass nekem egy MAI MDK 2-őt abban a kategóriában. Mutass egy MAI Giants: Citizen Kabuto-t vagy egy Sacrifice-t. Mutass egy Black and White-ot vagy Shadowman-t. Egy MAI Oni-t. Half-Life-ot meg ide se citáljuk inkább, mert elröhögöm csak magam. Szóval ja, a mai játékokban (amit te nem veszel észre mondjuk) sehol nincsen az a gameplay és hangulat, ami a fentiekben megadatott (és még mindig megadatik). Többet nem írnék egyelőre, mert különben is oldalak lennének. Várom a címeket ;)
  • Kissssss0 #13
    szerencsére még mindig van remény, pl Capcomnak bejött a resi széria remake és jóformán kezd újraéledni az egész széria, system shock első része is kap remaket meg ahogy mondod a harmadik rész.

    ID srácoknak is sikerült újraéleszteniük a doom szériát.

    csak sajnos ezen néhány példától eltekintve nem igazán látják be a többi nagy cégek hogy vannak lehetőségek a régi címek felújításában.
  • Blage7 #12
    Blood, Heretic, Hexen, Legacy of Kain sorozat, System Shock (bár abból úton van a harmadik rész), StoneKeep, SW: Dark Forces, EverQuest, Ultima Online és még lehetne sorolni... Szép volt, talán igaz sem volt...
  • bunny #11
    Tudod mi a gáz? Ha 90-es években kezdted, akkor az a "15-20" év az barátom 30! Szar belegondolni, mennyire öregszünk :D
  • Kissssss0 #10
    blood remake na arra befizetnék.
  • sz4bolcs #9
    Ez olyan jó, hogy már remake-et sem mernek gyártani...
    Dungeon keeper 2, Redneck rampage, Blood 1, akár Half-life 1, ezek mind megérnének egy remake-et valami jó grafikus motorral.
    Utoljára szerkesztette: sz4bolcs, 2020.01.22. 23:44:50
  • Blage7 #7
    Nyilván a fiatalabb generáció máshogy fog hozzáállni, de ez nem csak a játékokra igaz. Nem fognak egy Terence Fisher féle Dracula-t megnézni vagy a legújabb iPhone után nem fognak visszatérni a Nokia 3310-hez, ha nem nyitottak rá, de ez is ízlés kérdése. Amikor külföldön voltam nyaralni, elmentünk egy igazi retro játékterembe is, tele árkád játékgépekkel, régi konzolokkal és a hely tömve volt, felnőttekkel-gyerekekkel egyaránt, mindenki ugyanolyan lelkesedéssel nyúzta a Pac-Mant, Donkey Kong-ot, Mortal Kombat 2-t, Street Fighter 2-t, stb... De találkoztam a másik véglettel is, aki elé bármit lehet tenni, csak a hibát fogja benne keresni, lehet az a legjobb akármi a világon.
    Szoktam olyan játékokkal is játszani amiket nem ismerek, ahogy mondtam, gyűjtöm is őket és így próbálom mindegyiket végigjátszani, legutóbb pl. PS1-en játszottam a Martian Gothic: Unification-t, előtte az első, klasszikus Xbox-on a Dinotopia: The Sunstone Odyssey-t és hiába faék egyszerűségű a játék, a szinkron meg a grafika is nyúzott már mai szemmel nézve, engem teljesen lekötött, úgy hogy előtte nem játszottam soha ezzel a játékkal. Egyszerűen csak jó volt egy egyszerűbb játékkal játszani, ami csak szimplán haladt előre, nem pedig azzal kellett tölteni az időt, hogy húszféle útvonalon juss el A-ból B-be, közben összeszedsz 2 tucat mellékfeladatot, aztán fél óráig kraftoljál fegyvereket, gyógycsomagokat, páncélokat... Aztán mondjuk 2 óra alatt magában a játékban haladtál kb. 10 percet.
    Persze, jó dolog az, hogy egyre fejlettebb egy játék, egyre több lehetőséged van, nyitottabb egy kicsit a világa, de néha van úgy, hogy a kevesebb több. Jó példa erre a 2014-es Wolfeinstein: The New Order is. Old school játékmenet, mész előre, ölöd a nácikat, nincsen fedezékrendszer vagy falon futás vagy kraftolás, semmi sallang csak a lényeg és működött is. Ellenben ott van pl. egy RAGE 2 2019-ből, aminek jó a grafikája? Ja, nem csúnya. Van nagy játéktér? Ja, elég nagy egy FPS-hez képest. Tudsz benne kraftolni? Ja, tudsz benne, meg járműveket vezetni... Szóval nem egy egyszerű "megyek oszt ölök" típusú FPS, valahogy mégis megragadt a középszerűségben.
    Summázva a dolgot, szerintem aki vevő a régi játékokra és azt nézi, hogy hogy van összerakva, nem pedig azt, hogy mi hiányzik belőle, az ugyanúgy el fog szórakozni egy Icewind Dale-el 2000-ből, mint mondjuk egy Dragon Age: Inquisiton-el 2014-ből.
    De ahogy mondtam, ez az én véleményem.
  • Dynamic #6
    Igen, csakhogy ez általában azokra a játékokra jellemző, amikkel régen játszottál. Nem önmagukért tetszenek, nem azért mert ma is megállják a helyüket, hanem azért mert előjön a nosztalgia hatás, és az "ismerősség" élménye. Próbálj egy olyan régi játékkal játszani, amivel soha nem játszottál, vagy mutasd meg egy mai fiatalnak, aki mondjuk max. 2010 óta játszik. Ha ezek tényleg ma is ugyanolyan jó játékok, akkor neki is tetszeni fog a Street Rod, de én erősen kételkedem, hogy lesz akár egy fiatal is, akiből ugyanolyan katartikus hatást fog kiváltani.
    Tévedés ne essék, néhány játéktípusnál el tudom képzelni, hogy ma is élmény velük játszani. Egy 2D-s kalandjáték vagy akár még egy RTS nem igényel olyan grafikai és technikai előrelépést, ami miatt elavultnak számítana, de kötve hiszem, hogy egy FPS, egy TPS vagy általában az akciójátékoknál ne számítana a fejlettség.
  • Blage7 #5
    Ez teljesen szubjektív dolog, nekem például van egy modern és egy direkt retro játékokra összerakott PC-m, valamint régi és modern konzolok gyűjteménye és mindegyikkel ugyanolyan jól tudok szórakozni. Pont a napokban nyúztam a PS1-et, nyilván a látvány nem volt egy mai darab, de a játék ugyanúgy lekötött. Előtte meg a Street Rod-ot játszottam végig újra, ahol teljesen minimálisak a lehetőségek, mégis jó érzés volt újra lenyomni a Királyt és elnyerni a nőt meg a vagány kocsit.
    Szerintem aki nem csak a modern játékokkal játszik hanem ugyanolyan mértékben továbbra is előveszi vagy újra játssza a régieket is, annak nemcsak az élmény marad meg, tisztában van azzal hogy mit fog nyújtani az adott játék technikailag is.
    Másrészt pedig a mai játékoknál is vannak olyan újítások amik nekem néha teljesen feleslegesnek érződnek, pl. a 2016-os Doom-ban a fegyverfejlesztés meg hogy most válassz hogy több életerőd vagy több páncélod legyen... Egy Doom-ba szerintem ez teljesen felesleges, adjanak csillió szörnyet meg egy fegyverarzenált és kész, nem kell a sallang. De ahogy mondtam, ez szubjektív dolog.