Ötvös Tibor

2018 legrosszabb játékai

2018-ban sem maradtunk rossz játékok nélkül, ráadásul idén a közönség és a kritikusok véleménye nagyjából egyezett is ezekkel kapcsolatban.

A 2018-as év tartogatott jó pár meglepetést és ennek köszönhetően a legjobbak listáját viszonylag nehéz volt összeállítani. A felsorolás alapján sajnos a konzolos gyöngyszemek (God of War, Spider-Man) nem szerepelhettek ezen, de a legrosszabbak listáján nem teszünk ilyen jellegű kivételt. Hiszen ki tudja, mikor gondolja úgy az egyik, listán szereplő játék kiadója, hogy a haszon kedvéért számtógépre is elhozza a "csodálatos" alkotást. Nos, akkor lássuk, melyek voltak a 2018-as év legnagyobb melléfogásai (a Metacritic összesítése alapján).

The Quiet Man - PS4
Talán senkit nem lep meg, hogy a The Quiet Man lett hivatalosan is a 2018-as év legrosszabb játéka. Pedig a bejelentés alapján még elég érdekesnek tűnt a cím a siket hősével és a Quantum Breakhoz hasonló játékmenettel, melyben keveredtek az élőszereplős jelenetek a játék grafikus motorjával készített részekkel. A megvalósítás azonban szörnyű lett, szinte minden pontba bele lehetett kötni és a bukást végül a kiadó is egy elég egyedi trailerrel tette hivatalossá.


Gene Rain - Xbox One
A Gene Rain a kínai Deeli Network egyedinek szánt akciójátéka, mely egy elképzelt jövőben játszódik. A program olyannyira nem kapott hírverést, hogy nálunk talán nem is szerepelt egyetlen alkalommal sem a hírrovatban. Most kicsit utánanézve azt kell mondanom, hogy nem véletlen. A visszajelzések alapján nem elég, hogy a játékmenet elég frusztráló hibákkal bír, de az angol nyelv sem lett tökéletes. Így a legtöbb küldetésnél nem is nagyon értjük, mit kell csinálni, egyszerűen csak megyünk a megjelölt helyre.

Fantasy Hero ~unsigned legacy~ - Switch
Mi értelme egy négy éves játékot portolni egy új konzolra, ha már az eredeti sem volt se sikeres se jó? Persze, hogy a pénzről van szó. A PS Vitára készült Fantasy Hero ~unsigned legacy~ már önmagában is egy rossz cím volt, de az akkor felsorolásban még lemaradt a listáról. Most azonban, feltehetően a pénz miatt, újra megjelent, ezúttal a Nintendo új konzoljára, és fel is került a legrosszabbak közé. A program egyébként egy JRPG, de ennél többet nem is érdemes tudni róla.


Agony - Xbox One
Az Agony kapcsán elég sok játékmeneti részt is láthattunk és ezek alapján egy izgalmas horrort vártunk. A végeredmény azonban egy közepesnek sem nevezhető FPS lett, mely valamilyen oknál fogva jövőre kap egy mellékágat. A Kickstarter adakozók bizonyára nem örülnek a végeredménynek és azon sem lennék meglepve, ha hamarosan visszakérnék a pénzüket.

Past Cure - Xbox One
A Past Cure szintén szerepelt több alkalommal is a hírrovatunkban, illetve egy rövidebb kritikában is foglalkoztunk a címmel. A játék egy akció-kaland, mely sajnos szintén nagyon félrement. Számtalan játékmeneti probléma mellett a történet és a grafika is komoly kihívásokkal küszködött és így megérdemelten bukott a Phantom 8 programja.

Super Seducer: How to Talk to Girls - PC
A Super Seducer: How to Talk to Girls egy csajozós szimulátor, mely kapcsán viszonylag nagy botrányok jelentek volna meg, ha bárki is tud a játék létezéséről. A fejlesztők azonban olyan "jól" mérték fel a piacot, hogy igazából senkit nem érdekelt ez a szörnyeteg. Mindenesetre senki nem veszített semmit vele, a legjobb visszajelzés is csak annyit ír, hogy "nem kötelező megvenni". Ez pedig sokat elmond a végeredményről.


One Piece: Grand Cruise - PS4
A Bandai Namco is felkerült a listára egy alkotásával, mely a One Piece: Grand Cruise címet kapta. A program nem lenne rossz, ha nem lehetne letudni összesen egy óra alatt a két harcot benne. Ezzel pedig megkérdőjeleződik, hogy mennyire éri meg a 10 dolláros árát. Segítünk: semennyire.

Underworld Ascendant - PC
Az Underworld Ascendant a 90-es évek kultikus játéka, az Ultima Underworld folytatása, mely sajnos nem méltó elődje nevéhez. Az Ascendant egy hatalmas bug-halmaz és a mai napig nem sikerült kijavítani az összes hibát. A fejlesztők nem is próbálkoznak, a vásárlók magukra maradtak.

Shaq Fu: A Legend Reborn - PS4
Elsőre jó ötletnek tűnt, hogy folytatást kapjon minden idők legrosszabb verekedős játéka, a Shaq Fu és a poénos felvezetés szintén elég pozitív képet festett előre. Azonban a Shaq Fu: A Legend Reborn közel sem lett olyan jó, mint amennyire vártuk. Persze sikerült felülmúlni az elődöt, de ez nem pozitív lépés, lévén a Delphine Software meglepően rossz eredetije mára történelmi mélységekbe süllyedt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mariakandras #8
    Ez van, ha minden hirt szarrahypeolnak, nem ertem mi a baj azzal, ha az elvaras is akkora, amekkora a felhajtas korulotte.
  • cateran #7
    Mekkora sutyerak faszcimbalok az oldal szerkesztoi..A legjobb jatekok: PC only...Legrosszabb jatekok: Konzol "only", akkor is, ha multiplatform a cim (jo, volt 2 pc-s cim is..)
    Super Seducer: How to Talk to Girls peldaul hogy kerult fel? Elo ember nem hallott rola...ja, hogy a szerlesztosegbol valaki megvette, hogy gyakorolja a randizast es nem jott be neki?
  • Zombee #6
    Á, nagy cím, EA játék, meg Battlefield, az nem lehet szar. :) A listán amúgy is többnyire olyan játékok vannak, amiket nem is tudom, hogy fedeztek fel.
  • Gauge #5
    Battlefield V.
  • Zoliz #3
    Ez, hogy jön ide? Nem megy a matek? 2018-ról van szó.
  • jkedzs #2
    Diablo Immortal, még meg sem jelent de már szar:
    https://www.youtube.com/watch?v=lUkPkOq4BdY
    https://www.youtube.com/watch?v=__TqAr20Uwc
    Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2018.12.26. 12:00:13
  • Tinman #1
    Agony XBOX One? Ezt nekem értelmezze valaki, ugyanis az alapjáték MINDEN platformon bukó volt, ezért elég hamar (5 hónap) kijött az Agony Unrated, ami az ÖSSZES Kickstarter előfizetőnek megjelenéskor ott volt az accján és az már pozitív értékeléseket kapott.