Ötvös Tibor

Feltámadhat a Carmageddon franchise

A THQ Nordic megvásárolta a Carmageddon jogait és így van esély a franchise visszatérésére.

Idén év elején foglalkoztunk a Carmageddon sorozattal annak kapcsán, hogy a TDR 2000 bizonyos ideig ingyen volt beszerezhető a Good Old Games oldaláról. A jelek szerint a sorozattal zárjuk is majd az évet, hiszen a THQ Nordic ma bejelentette, hogy megvásárolta a Stainless Games-től a sorozat jogait. Ennek köszönhetően feltehetően egy remastered feldolgozással kezdik majd meg a feltámasztást, hogy aztán új résszel bővítsék a franchiset.

A Carmageddon 1997-ben indult világhódító útjára és aratott rögtön kirobbanó sikert és egyben világraszóló botrányokat. Németországban például eleinte zöld vérrel próbáltak a cenzorok kedvére tenni, majd utána zombik jelentek meg az utakon. Az utolsó, teljes értékű fejezet 2016-ban jelent meg, ám a Carmageddon – Max Damage nem volt képes visszahozni a széria régi csillogását. Várjuk, mihez kezd a THQ Nordic a jogokkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #3
    Ja, vehicular combat, csak próbáltam magyarul írni... :D

    Tényleg, tudtam, hogy valami nem jut eszembe. De attól még meg lehetne csinálni, egy műfajon belül nem csak egy játék van.Mondjuk ez néha nem jó... :D
  • Ender Wiggin #2
    a "gépjárműves harcot" a mad max eléggé kimaxolta.
  • wraithLord #1
    Pedig ha a Reincarnation nem is volt a legjobb, azért a Max Damage annak sok hibáját kijavította. Steamen is elégedettek vele az emberek.
    Szerintem amit várni lehet egy ilyen játéktól, azt simán teljesíti a Max Damage... az pedig nem sok... :D Szóval nem tudom, mit lehet kezdeni ezzel a koncepcióval, ami meglendítené a szekeret. Az egész nosztalgiára és olyan dolgokra épített, ami manapság kevés.

    Pl. Interstate '76 (ha mond valakinek ez valamit) irányba el lehetne menni, nem tudom hogy mostanában van-e a gépjárműves harc műfajban rendes játék. De talán ezt a részét jobban kidolgozva picit több értelmet lehetne vinni a Carmageddonba.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2018.12.03. 23:31:34