Ötvös Tibor

Lezárult a Go-sorozat

A Square Enix bejelentette, hogy a Lara Croft, a Hitman és a Deus Ex Go után nem érkezik több rész.

A Square Enix szeretett volna kicsit belépni a mobilos játékok piacára is és ennek eredménye volt a Go-széria. A sorozatban elsőként a Hitman, majd a Tomb Raider, végül pedig a Deus Ex világa jelent meg és élhettük át a hősök kalandjait eddig nem látott módon. És bár az utóbbi nem kapott túl nagy figyelmet, az első kettő a maga nemében remek szórakozást nyújtott. Azonban a kiadó ma bejelentette, hogy lezártnak tekinti a Go-vonalat.

"Napjainkban a mobil piac prémium része elég nagy bajban van" - árulta el Patrick Naud, a Square Enix vezetője. "Egyre több ingyenes cím jelenik meg, szóval egyre kevesebben hajlandóak fizetni bármilyen tartalomért. Ez nem azt jelenti, hogy nem költenek játékon belül, ám ahhoz, hogy megvegyék, biztosnak kell lenniük, hogy tetszeni fog nekik. És sokan egy 5 dolláros játék esetében már nem vállalják a kockázatot." A csapat azonban továbbra is fejleszti a mobilos címeit, a Hitman Sniper például szép siker lett, de a Go-vonal lezárult.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #3
    "Szerintem el lehet fogadni a mobiljáték stratégiát."

    Biztos el lehet fogadni, de én kb. 1-2 hónapig bírtam, azóta csak PC-ről átportolt játékokkal játszom telefonon. Szóval részemről elfogadni elfogadom, csak nem élek vele. :D
    És az ilyen játékoknál a Google Play-ben a felhasználók fele ezért van kiakadva, és ez az értékelés lehúzásának fő oka is, szóval úgy tűnik, nem én vagyok az egyetlen.

    Szerk.: PC-s játékoknál legalább a játékmechanikába nincs beleépítve a lehúzás. Ez óriási különbség. Persze attól még sokszor nagy pofátlanság, de nyilván azért csinálják, mert erre is van igény.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2018.06.07. 10:25:19
  • Ender Wiggin #2
    szerintem el lehet fogadni a mobiljáték stratégiát. általában játszhatók a játékok úgy is, hogy az ember nem költ semmit. jó, vannak olyan aspektusaik, amit ingyen semmiképpen sem lehet élvezni (pl. bizonyos karakterek, fegyverek stb csak pénzért kaphatók), de az sem lenne megoldás azoknak, akik nem szeretnének mobilon fizetni, ha egyszeri vásárlással megkaphatnák a teljes játékot. a gond sokkal inkább a PC piacon is hódító pofátlan lehúzásokkal van, ahol egyből úgy kezdi az ember, hogy 14-15 ezret csenget még a premier után 1-2 évvel is. Na ilyenkor nem azt várná, hogy csak a 2/3 játékot kapja meg, a többit meg apránként 8-10 ezres részletekben...
  • wraithLord #1
    Szerintem nem lenne nagy bajban a "prémium piac", ha az emberek megértenék, hogy semmi sincs ingyen.

    Vagy fizetsz a játékért, vagy a játék cseszeget pénzköltési lehetőségekkel, meg találnak ki bele real-time cooldownt mindenre, hogy még véletlenül se akkor "játszhass", amikor te szeretnél, hanem amikor a játék "akarja". Persze nem kell ezeknek eleget tenni, de az kb. olyan érzés, mintha egy rendes játékban elszalasztottál volna egy lootolási vagy (karakter)fejlesztési lehetőséget. Tehát nem jó.

    Az ingyenes játékok "műfaján" belüli mikrotranzakciós és sz*patós játékokat egye megy, aki kitalálta. (Ráadásul a "mikrotranzakciós" sokszor azt jelenti, hogy költs el 30-40k forintot valami vacakra, mert most akciós... :D :D :D)