Ötvös Tibor

Húsz perc alatt letudva a Prey

Egy megszállott speedrunner mindössze 20 perc alatt letudta az új Prey fejezetet.

A speedrunnerek szeme előtt egyetlen cél lebeg: minél hamarabb letudni egy-egy játékot. Korábban is láthattunk már számos érdekes próbálkozást, mellyel ugyan elveszik a játék nyújtotta varázs, de látványos Youtube videókat lehet készíteni. Ma pedig újabb címet pipálhatunk ki, ezúttal a DraQu nevet viselő felhasználó tudta le alig 20 perc alatt a Bethesda frissen megjelent FPS-ét, a Prey-t. Érdemes megnézni, hiszen láthatóan számos bug is kell ahhoz, hogy ezt meg tudja oldani.

A sztori szerint JFK túlélte a '63-as merényletet és ennek köszönhetően sokkal komolyabb támogatást kapott az űrprogram is. A program helyszínéül szolgáló állomást is az elnök idejében kezdték el építeni és az évek során folyamatosan bővítették. A játék elején 2032-ben járunk, a helyszín pedig a Talos űrállomás, ahol is a főhős, Morgan Yu egy kísérlet alanyaként tér magához. Az eredeti tervek szerint az emberiséget kellett volna megmenteni ezzel a vállalással, ám sajnos ahogy az már lenni szokott, minden kicsúszott a vezetők kezeiből. Egy idegen faj támadja meg az állomást és csak rajtunk múlik, hogy meddig jutnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AcsMarci #6
    Noclip-el megcsinálom 5 perc alatt is, de attól az még nem speedrun. Mint ahogy ez sem. Beütök a fociban 50 gólt 90 perc alatt akkor én leszek a legjobb focista?! A speedrun-nak maximum akkor van értelme, ha a szabályokat betartva csinálják. Csalva bárki tud jó lenni bármiben, nem kell hozzá semmi. Az meg alapból nem egy pozitívum, ha valaki egyből azzal kezd valamit, hogy megnézi hogyan tud csalni. Szóval ez a gyerek leginkább lejáratta magát, annak amit csinált a speedrunhoz semmi köze, még érintőlegesen sem.
  • tigeroo #5
    elmondhatja hogy ő az első a világon...

    mint a rekordkísérletek 99%-a, nem nagyon kell keresni bennük az értelmet.
  • Tinman #4
    Ez nem speedrun, ha bugot használ ki, hanem glitchrun. Useless shit.
  • Relixo #3
    sose értettem ez mire jó?! speedrun értelme nincs...
    autistáknak biztos jó elfoglaltság.
  • Ender Wiggin #2
    Lehet, hogy nettó 20 perc, de mire begyakorolja, megtalálja, hogy mit hol lehet kihasználni, belever 100 órát is...
  • Kissssss0 #1
    ohh draqu... nem rossz, vannak jó videói de közel sem a legjobb speedrunner.