Ötvös Tibor

Kirobbanó siker a PC-s Rise of the Tomb Raider


A megjelenés első havában a PC-s Rise of the Tomb Raider leiskolázta eladások tekintetében az Xbox One változatot.

Miközben a legtöbben - talán joggal - egy haldokló PC-s játékpiacról beszélnek, addig egy-egy blockbuster megjelenése felborítja ezt az elméletet. A Rise of the Tomb Raider első körben Xbox One-ra jelent meg, majd érkezett január végén a számítógépes port. Az első eladási adatok pedig mindenkit megleptek, hiszen a PC-s változat első havában alaposan leiskolázta az Xbox One verziót. Egészen pontosan háromszor annyit értékesítettek digitálisan az alkotásból, mint a konzolos platformra.

Ekkora siker után nagyon meglepődnénk, ha a Square Enix nem készítene Lara Croft kalandjához újabb és újabb DLC-ket és azon meg aztán végképp, ha pár éven belül nem érkezne a harmadik fejezet. Ráadásul év végén jön a PS4-es verzió is, ami újabb milliókat adhat a kiadó kasszájába és ez újabb löketet adhat a harmadik résznek. De első lépésben kíváncsian várjuk, milyen irányba halad tovább a Rise of the Tomb Raider, vagyis mi lesz a következő DLC.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • molnibalage83 #2
    Az igazság az sajnos, hogy ez egy TR 2.0 volt. Ha valaki nem farmolós kitermelgetős, akkor a játék kb. 10 óra alatt szerintem kitolható. Én a játék felénél beleuntam a gyűjtögetésbe. Grafikailag györönyű, a voice acting kiváló főleg a szép karakterekkel, de a sztori nagyon lapos. Kicsit olyan ez egész, mintha egy kívánságlista alapján készült volna. Legyen több tomb? Ok, lesz. Legyen több gyűjtögethető bizbasz? Ok, lesz. Legyen több skill? Ok, az is lesz. Még challange? Ok, helyszínenként akár lesz 3-4 is. Legyenek mini quest-ek? Lesznek. Értelme? Hát sok az nincs.

    A skillek nagy részére semmi szükség, ha egyet sem kapnál meg, akkor is történne semmi.

    3. nehézségi szinten sincs semmiféle kihívás a játékban. Gyakorlatilag végtelen mennyiségű lőszer van, stb.

    Ha, a 3. részben nem lesz valami drámai újítás ez így az unalomba fog fulladni. Enniy pénz elköltése helyett majd megnézem YT-n a longplayt...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.02.29. 08:53:48
  • Ender Wiggin #1
    Ez a hír baromság. Egyrészt a "nearly three-times" az nem "pontosan háromszor", hanem annál kevesebb. "Leiskolázta", mert az Xbox verzió katasztrófálisan szerepelt! 1 millió az első hónap után tragikus, hiszen az előző epizód ugyanennyi idő alatt már 3,4 milliónál járt...