Ötvös Tibor

Perlik az Activision-t a Call of Duty miatt


Egy angolai lázadó, Jonas Savimbi családja perli az Activisiont a Call of Duty: Black Ops 2 miatt.

Az Activision zászlóshajója a Call of Duty sorozat, mely sok-sok millió dollárt hozott már a kiadónak és éppen ezért megéri némi kockázatot vállalnia. 2014-ben a korábbi panamai diktátor, Manuel Noriega próbálta beperelni a céget, mert szerinte engedély nélkül használták fel alakját, ráadásul rossz színben tüntették fel. Az Activision felvette a kesztyűt és végül nem lett semmi a dologból. Most azonban újabb per elé nézhet a cég és ismét a Call of Duty: Black Ops 2 kapcsán.

Ma derült ki ugyanis, hogy egy angolai lázadó, Jonas Savimbi családja 1 millió euróra perli az Activision-t, mivel szerintük Savimbi mását a játékban nem a valóságnak megfelelően ábrázolták. A Black Ops 2-ben a 2002-ben kivégzett UNITA vezetőt "barbárnak" és szimpla őrült gyilkosnak állítják be és nem egy olyan, a hazájáért harcoló forradalmárnak, amilyen a valóságban volt. A kiadó nem ért egyet a követeléssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #2
    Hmmm.. érdekes egy állás pont. Negatívan tüntették fel???
    Az ö kavarása miatt tört ki a polgár háború az országában amiben nem kevés ember halt meg. Vagy amikor a 92-es választások rendben zajlottak (ezt jelentette 300 külföldi megfigyelő is) akkor ez az egyorrú nem fogadta el az eredményt és ismét háborúzni kezdett? Az kavarása miatt és ez a választási balhé miatt közel 450ezer ember halt meg az országában. Ennek a balhénak a lezárásakor az ipse belement, hogy UNITA csapatait vissza vonja, cserében viszont az UNITA és a kormánypárti MPLA megosztott hatalomgyakorlást végzett volna. A manusznak felajánlottak egy hatalommal nem járó posztot, ez nem tetszett neki és ismét háborúzni kezdett. Szóval az áldásos tevékenységének köszönhetően majd 30 évnyi polgárháborúba vitte az országát. És ennek a nyamvadt izének a családja azt állítja, hogy negatívan van feltüntetve a játékban?
  • ostoros #1
    :D
    Remélem fizetni kényszerülnek.
    Már csak azért is, mert ilyet ki tudtak találni, megérdemlik a pénzt.