Ötvös Tibor

A Konami készíti az új Metal Gear Solid játékot


A Konami a hírek szerint folytatja a Metal Gear Solid sorozatot.

Érdeklődve vártam már, hogy mi lesz a Kojima kontra Konami "viszály" következő eleme és ma meg is érkezett a következő lépcsőfok ebben a történetben. Egy japán üzleti jelentés szerint ugyanis a Konami jelen pillanatban is tárgyalásokat és megbeszéléseket folytat arról, merre haladjon tovább a Metal Gear Solid franchise. Ez annyira nem meglepő, hiszen már a Kojima-szakítás elején kiderült, hogy a történtektől függetlenül folytatódik a sorozat.

Az azonban érdekes, hogy a Konami továbbra is köti az ebet a karóhoz, azaz még mindig kitart azon véleménye szerint, hogy Hideo Kojima nem távozott a kiadótól, csak szabadságra ment. Közben persze kiderült, hogy a korábban Kojima vezette japán részlegben nagy leépítések történtek és a Metal Gear Solid 5-öt készítő Kojima Productions LA-t be is zárták. Ám a történetnek folytatódnia kell, hiszen az utolsó rész 5 milliós eladást produkált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #2
    Szerintem a konami vezetőség már ott tiplizik kojimánál hogy menjen vissza, amilyen eladása volt az mgs5nek.
  • Inquisitor #1
    Azért vicces miket kamuznak, miközben Kojimának már hónapok óta van saját ÚJ stúdiója ahová rengetegen emigráltak a régi csapatából. Másrészt az MGS V bő 1/3 kimaradt, vélhetőleg Kojima lelépés és a balhé miatt, lásd híreket arról milyen kimaradt részekre maradt utalás a file-ok között.