Ötvös Tibor

Az EA megveszi a The Witcher fejlesztőjét?

Belsős információk szerint az Electronic Arts a CD Projekt RED-el tárgyal a csapat megvásárlásáról.

A CD Projekt RED eddig nagyon keményen őrizte függetlenségét és ez nagyban volt köszönhető a The Witcher sorozat sikerének is. Azonban a növekvő bevételek felkeltették a nagy halak figyelmét is, így nem meglepő, hogy az Electronic Arts ki is szemelte magának a lengyel csapatot. Legalábbis ez derül ki az egyik alkalmazott sajtóhoz eljuttatott rövid leveléből, melyet most szó szerint idézünk is.

"Én a CD Projekt RED egyik alkalmazottja vagyok és rossz hírekkel kell szolgálnom nektek. A vezetésünk feltehetően az Electronic Arts-szal a felvásárlásunkról tárgyal. Az Electronic Arts képviselői jelen pillanatban itt tartózkodnak a központunkban és a legfelső vezetéssel tárgyalnak. Mivel nem fogunk mostanában új játékot kiadni így a kiadói szerződés ki van zárva. Szóval az egyetlen oka, hogy itt vannak az, hogy meg akarnak vásárolni minket."

Kérdés, hogy mennyire tesz jót a csapatnak ha ez a hír igaznak bizonyul (persze egyik oldal sem nyilatkozott az ügyben). Emlékezetes a Westwood bukása, miután az EA felvásárolta a csapatot és nem alaptalan a félelem, hogy a CD Projekt RED is hasonló sorsa juthat (így nem lenne konkurense a Dragon Age sorozatnak sem).

Frissítés: Kb. 2 órával ezelőtt a CD Projekt RED társ-alapítója, Marcin Iwinski kijelentette, hogy a csapat nem eladó és ez elsősorban a nagy kiadók DRM-rendszerei miatt van. A CD Projekt RED ugyanis soha nem fog ilyen rendszert feltenni a játékaira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MrGabor #4
    Igazán tiszteletre méltó dolog, hogy egy ennyire kiélezett szakmában, mint a játékipar, akad egy csapat, mely képes a hatalmas költségvetéssel dolgozó konkurensek tengerében minőségi címeket úgy letenni az asztalra, hogy közben végig a játékos maradjon előtérben. Nyilván mint mindenki, ők is pénzért dolgoznak, puszta lelkesedésből nem lehet megélni, de a fejlesztők hozzáállása, üzletpolitikája sokat elmond a lengyel bandáról.
    Cyberpunk-ra én is kíváncsi vagyok, azon az egy kis "álló" traileren kívül még semmi nincs róla.
  • mérlegjakab #3
    Hát csak reménykedni merek, hogy nem adják el magukat :(. EA-val a háttérben nem lennének ugyan azok. Rendesen szemen köpték a játékipart és tuti milliók kedvence lett a CD Projekt. Ők az egyik a kevés közül akik megérdemlik a pénzt.
    - kiadták minden idők legjobb rpg-jét és egyik legjobb játékát
    - jól lett optimalizálva (szerintem)
    -fossák a dlc-ket " INGYEN"!
    -nincs levédve a game,
    - sorolhatnám de minek aki rákattant az tudja úgy is

    Nagyon várom a következő játékukat a Cyberpunkot 2077-et.
    De ha EA belerondít a képbe vagy bármilyen hasonszőrű pénzéhes Óriás akkor , már retteghetünk. Pedig nagy szükség van ilyen mesterművekre mint a Witcher 3.
  • Evoluti0N #2
    Nem jelent semmit, hogy cáfolták. Bevett szokás, hogy kiszivárgott dolgokat cáfolnak, hogy aztán egy adott időpontban bejelentsék, hogy mégis igaz a pletyka.