Ötvös Tibor

Pénzéhesek lettek a Youtube-videósok

A jelek szerint komoly összegeket lehet keresni azzal, ha valaki Youtube teszteket készít.

Érdekes történet bukkant fel a Reddit oldalán. A független fejlesztőcsapat, a Wales Interactive (Soul Axiom, Master Reboot és Infinity Runner) egyik tagja, Ben Tester a bejegyzésben egy nem mindennapi e-mailre hívja fel a figyelmet. Történt ugyanis, hogy egy több milliós látogatottsággal rendelkező Youtuber-t keresett fel Ben, ingyen letöltőkulcsot felajánlva egyik játékukhoz ha játszani akar vele. A válaszban a meg nem nevezett videós két lehetőséget ajánlott fel: ha 2-3 témát említ a programmal kapcsolatban, az 17.600 dollárba, ha mindezt megfejelni még egy, a vásárláshoz vezető linkkel is, az már 22 ezer dollárba fáj a független csapatnak.

Az "ajánlatot" természetesen elutasították, de ez felvet jó pár kérdést. Először is a videós egyetlen alkalommal sem említette, hogy ezért cserébe pozitívan ábrázolja a program erősségeit. Másodsorban egy független csapat feltehetően nem képes kifizetni ekkora összeget (kérdés hogy akkor a nagyoknál is ez megy?). A harmadik pedig, hogy a SteamSpy szerint minimális hatása van az eladásokra egy ilyen Youtuber videónak. Végül Ben szerint egy ilyen videó, ha fizetnek érte már reklámnak számít és kérdés, hogy ezt feltünteti valahol az illető vagy sem (elméletileg kötelező lenne).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #5
    -hát ha azt az alkalmi szembehugyozást amit művel véleménynek lehet hívni, akkor igen, egyébként meg hogy többnyire mennyire tetszenek neki dolgok, az meg nem vélemény

    komolyabb kritikái nincsenek, mint pl . itt:

    http://www.shamusyoung.com/twentysidedtale/?p=27792
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.09.18. 09:00:13
  • Ender Wiggin #4
    azért angry joe véleményére elég sokan adnak...
  • Angelus1991ster #3
    Ahogy a linkelt videó is mutatja, hogy bármelyik proliból lehet sztár a saját környezetében. Csak semmilyenkednie kell, szelfizni egész nap. Ebédjét fogyasztja,de előtte lefotózza. Babákról (és más cukiság faktorral megáldott négylábút) és oszt meg lájkkunyerálós videókat és képeket. Erre a legalja szintre alacsonyodott le a kommunikáció.


    Régen még egy játékot rendesen megmutatták. Ennek a műfajnak a legjobb hazai képviselője FreddyD. Rossz Pc Játékok Sorozatot azóta sem múlta felül senki. Aki még a fapados paint-es módszerrel is minőségi műsort állított össze.
    Engem dűhít az, hogy semmiféle önvizsgálat nélkül fossák a szemetet az internet világába. Narrálásra alkalmatlanok, intro-n kívűl mást nem csinált, de a DONATE koldulás gombot, azt kirakja ( mer nagyon megérdemli ). Igaz , hogy az internet nem televízió. De az nem azt jelenti, hogy fost kell gyártani. Ha fos akkor jegelje a winchesteren.

    Kíváncsi lennék, ha a youtube bevezetné a konkrét/tényleges néző számot, akkor mennyi nézője lenne ezeknek a senkiknek. Konkrét nézőszám alatt azt értem, hogy az adott néző a videó 10%-nál többett nézett meg. Nem csak kattintgatott bele párat , vagy csak félrekattintva belelépett oszt jóvan.
  • Sir Cryalot #2
    narcissztikusok az über-narcissztikust ,
    azaz többnyire
    a kezdő személyiségzavaros a "full blown" személyiségzavarost.

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=sdYnUyemx-0#t=211
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.09.13. 17:23:23
  • kissssss #1
    csak tudnám mit imádnak az emberek az ilyen pewipiewi youtube celebmajmokon.