Ötvös Tibor

Új köntösben tér vissza a kultikus Descent


Visszatér a kultikus Descent, ám sajnos nem abban a formában, ahogy várnánk.

Az idősebb játékosok számára bizonyosan ismerően cseng a név. Az Interplay "űrhajós-FPS-e" rögtön kultikussá vált és kapott folytatást is, ám 1999-ben a harmadik rész után leállt a széria. Azóta elég nagy a csend a franchise körül, ám ma kiderült, hogy érkezik a reboot Descent: Underground címmel. Mielőtt még pezsgőt bontanánk sajnos azt is hozzá kell tenni, hogy stílusát tekintve egy MOBA lesz az új változat.

Mint ilyen, a hangsúly a multis játékon lesz. Eric "Wingman" Peterson, a fejlesztés vezetője (ő tapasztalatokat a Conquest Frontier Wars, Starlancer, Wing Commander 4 és Freelancer munkálataival szerzett) szerint a 16-fős csatákat több játékmódban is letudhatjuk. A standard Deathmatch mellett a gyűjtögetésre épülő verseny, a Capture the Ore, a Capture the Flag játékmenetét követő Mining for Minerals és a területszerzésre koncentráló Capture the Asteroid ismert, a többit majd később mutatják be.

A projekthez a Kickstarteren próbálnak a fejlesztők összekalapozni 600 ezer dollárt, melyből eddig nagyjából 150 ezer gyűlt össze. Ha elérik a célt a kitűzött ideig, akkor jövő márciusban meg is jelenhet a Descent: Underground.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SirBubu #7
    na, jó hát most egy kis bolondozás tán csak elfér az oldalon :DD

    meg azért ha pontosabban megnézed, mit írtam, én nem azt írtam, hogy angolosan hogy kell kiejteni a szót, hanem hogy szééépen, magyarosssan, hogy kell (vagy legalábbis lehet) :))

    (bezzeg a videómat senki se volt képes megnézni... hát, komolyan mondom, olyanok vagytok ám... vérig vagyok sértve :DD)

    (szerk.) pedig az elmúlt 3,5 évben, amióta fönn van, már sikerült elérnie a brutális 75(!)-ös nézettségi számot (oszt abból is én voltam vagy 10 :DD)
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2015.03.12. 20:01:00
  • SirBubu #6
    hát, például ennek az egy játéknak az esetében, nosztalgikus okokból, mondjuk én, mind a mai napig :))

    de annak idején, százezer évvel ezelőtt az ismerősi körben mindenki így hívta, mert valahogy nem ment még annyira az angol, meg egy alapfokú körüli nyelvoktatás szókincsének nem is feltétlen eleme. a szótárt meg a fene se vette elő ennek az egy szónak a kedvéért, a fonetikus írást meg vagy értette az ember, vagy nem (inkább nem :D), és hát végülis maga a játék volt lényeg
  • Major #5
    Ráadásul nem is biztos, hogy visszatér, maximum visszatérhet, amíg nem kalapozzák össze a pénzt.
  • takysoft #4
    Ne terjesszük a hülyeséget, kérem!

    Erős "ssz" betű, és nem "k"

    valahol a Desszent és a Disszent között van a kiejtés de egyikhez sem húz jobban. Angolban kicsit máshogy vannak a betűk

    Itt van ahogy videóban kiejtik.
    https://www.youtube.com/watch?v=isBpoyAhFqU
  • Ender Wiggin #3
    Furcsa, hogy a Descent lett kultikus. Nekem a Forsaken sokkal jobban tetszett (pl. a hangok és a zene miatt).

    @Bubu: jézus, ki mondja, hogy "deszkent"??? A MOBA az szar...de jó jel, hogy néhány klasszikus kap modern köntöst.
  • SirBubu #2
    hejj, pedig de megörültem, amikor megláttam a cikk címét, új Descent-rész, jííííháááá!!!

    erreföl kiderül, hogy MOBA. ne má, ne szórakozzunk má

    és akkor mi lesz a 6DoF-fal??

    az meg már tényleg mellékes, hogy látszik, mennyire nem érzik ezek az angolszászok a magyar kiejtést, ugyanis a "Descent" szót magyarul "deszkent"-nek mondjuk, nem pedig "diszent"-nek meg ilyesmiknek

    itten pedig egy saját készítésű gameplay videó arról, hogyan is kell valójában deszkentezni, mert hogy nem úgy, ahogyan az ő promo-videójukban látható, az biztos
  • Macropus Rufus #1
    anno ezt egy VFX1 Headgear VR eszközzel is kipróbáltam az egyik Ifabon.
    Nagy királyság volt, bár a gép teljesítménye messze elmaradt attól, hogy valós időben 2x 640x480-as képet rendereljen 30-40fps-el. De az a 20-25fps is bőven jó volt.
    Azóta akarok egy VR sisakot + cyberpuck-ot.