Ötvös Tibor

Godzilla The Game - zúzdába vele!

Nem csalódtunk a Konami munkásaiban: a Godzilla The Game kimondottan jót tesz a nevetőizmainknak.

Már az előjelek sem voltak túl biztatóak a Godzilla játék kapcsán, de a végeredmény minden várakozásunkat alulmúlja. A legrosszabb az egészben pedig az, hogy ezzel a programmal akart a Konami tisztelegni az idén 60 éves monstrum előtt. Éppen ezért a Godzilla The Game az 1954-es, fekete-fehér filmmel kezdődik. Itt tanulhatjuk meg a szörny irányítását, mely nem túl bonyolult.

"Hősünk" képes ütni, taposni és egyedi módon sugarakat lőni a szájából. Ezek a mozgások éppen elegek ahhoz, hogy a Lego-kockából felépített építményeket szétzúzzuk, ugyanis többnyire ez a célunk. A cél elérése nem nehéz, csak a pontszámokat kell gyűjteni... már ha jól értettem az utasításokat. A játékot ugyanis egy japán ismerősöm tette elérhetővé és bár a menü angol nyelven is elérhető, de a játékban található szinte összes felirat japánul van.



Ettől függetlenül a külsőségek és a lényeg bőven érthető és ami vicces volt még trailereken, az szánalmas a képernyőnkön. A Godzilla The Game ugyanis egyszerűen bűn ronda. A PS2-es korszak elejét idéző grafikája és mozgáskultúrája mellett a törésmodellek teljes hiánya (háromszög alakban leszakadó épületrészek? komolyan?) és az abszolút értelmetlen játékmenet teszi még elviselhetetlenebbé a programot.

Igazából nincs is sok értelme foglalkozni a játékkal, hiszen nem ér annyit az egész. A Godzilla The Game mindenesetre arra remek példa, hogyan próbál egy patinás kiadó egy jól ismert névvel adott területen rengeteg pénzt összeszedni. Mert Japánban a programnak jobb lesz a fogadtatása mint nálunk az borítékolható. Szóval aki nem akarja nyáron kidobni az ablakon a pénzét, az hagyja a polcon a nyugati piacra szánt változatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #9
    Ennek sincs igazi hírértéke, mivel valószínűleg a játék soha nem fog megjelenni bolti forgalomban, esetleg konzolos boltok hozhatják be maguknak, de ez sem túl valószínű a japán feliratok miatt.
  • arty #8
    nincs hírértékük: senki nem hallott még róluk és nem is érdekel, csak keveseket

    godzilla szóra sokan idekattintanak (én is ...), márpedig az oldalletöltés a 'zisten' :/
  • Alkenon #7
    Ennek a szerencsétlennek semmi más dolga nem volt,mint lefordítani a cikket... És mivel ez is benne volt,hát jött ide is. Ez elmúlt fél évben nem volt értelmes cikk a SG "újságírók" tollából.....
  • zola2000 #6
    Valaki megmondaná, miért van az, hogy minden gamer oldalon ennek a játéknak az összes trailerét leközölték, és még ilyen pc exkluziv oldalon is mint az sg is kivételesen irtok róla.

    Aztán példáula a persona5, tales of zetsiria, atelier, phantasy star nova, xenoblade2 stb összesen nem kerül annyira szóba mint ez a godzilla, nem értem.
  • xido #5
    Eleve,ha tudtuk előre,hogy rakás szar,minek kellett annyit foglalkozni vele?
    Elég lett volna egy készül és egy teszt aztán szevasz,de ennyi potya karakterért felvenni a fizut nem semmi húzás,az is barom,aki ezeket a "cikkeket" átengedi..
  • Zombee #4
    Úristen. Erről lemaradtam, azóta javították, úgy látom.

    Amúgy érdekelne, mennyire legálisan tesztelte a cikkíró, ha egy japán ismerőse osztotta meg.
  • NEXUS6 #3
    Ma már nem igazán használ senki PAL/NTSC/SECAM megjelenítőt ugye. Mivel kimentek a divatból a CRT TV-kkel, moncsikkal, meg a zanalog műsorszórással.

    XD
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2014.12.28. 16:53:11
  • cateran #2
    Csak kivancsisagbol: A cikkiro szerint megis milyen kapcsolat van a PAL rendszer es a feliratozas kozott?
    "és bár PAL-változat is van benne (azaz népszerűbb nyelven is feliratozzák) a legtöbb felirat sajna japánul van."

    Ilyenkor nem sul le a pofatokrol a bor? Nezzetek mar utana olyasmiknek, hogy NTSC, PAL, SECAM, MESECAM....
  • SirBubu #1
    tényleg olyan tündibündi-aribari az a legfelső kép G.-ról (<-- értitek: G-pont, muhhehe), hogy ebből sok jó nem sülhet ki :DD