Ötvös Tibor

A Microsoft lett a Rise of the Tomb Raider kiadója

Kiderült, miért nem lesz PS4-es változata a Tomb Raider folytatásának.

Korábban, a Rise of the Tomb Raider bejelentésekor a rajongók nagyon meglepődtek, hogy a játék csak Xbox One-on jelenik majd meg. Akkor még azt gondolta a többség, hogy kemény összegekért vásárolta meg a Microsoft az ideiglenes exkluzivitást. Azonban ma kiderült, hogy ennél jóval többről van szó. A legújabb hír szerint ugyanis a redmondi cég lesz a Rise of the Tomb Raider kiadója is.

A Square Enix szintén megerősítette és hozzátették, hogy a Microsoft komoly összegekkel támogatta a program fejlesztését és utána vásárolták meg a kiadói jogokat. Az Xbox One tulajok így örülhetnek, de a PC-s tábor is, hiszen ez az exkluzivitás lejárta után jön a számítógépes port (ahogy a Ryse: Son of Rome vagy a Dead Rising 3 esetében is). A Sony gépeire viszont biztosan nem érkezik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Celeborn #5
    Totál meg tudom érteni a régi rajongókat. Csak azt mondtam, hogy nekem ez jön be, a régi nem. Nyilván nem a logikai feladványok hiánya/megléte miatt. Szeretem a logikai feladványokat. (egyébként 34 éves vagyok, nem mai fiatal...) De azon kívül minden másban több lett az új Tomb Raider. Azért is értem meg a régi rajongók problémáját, mert én a Final Fantasy sorozattal voltam így. A régieket imádtam. A 8. részt 3-szor is kijátszottam, pedig 70-80 óra a játékidő. Viszont a 13. részt már kiadták xbox-ra is, és borzasztó módon lebutították az egészet. Számomra élvezhetetlen lett, míg azok akik eddig nem is ismerték, szerették...
  • Ender Wiggin #4
    az új tomb raidert a mai fiatalok kedvelik (mert a mai gondolkodáshoz idomították), de az eladások alapján nem lett siker. nyilván a régi rajongók, akik "ettek rajta" valamit, mielőtt csak egy tucatjáték lett belőle, nem vették meg...
  • Celeborn #3
    Én mindig rühelltem a Tomb Raider-t. Egyszerűen nem értettem, hogy mit esznek rajta az emberek. Az új Tomb Raider viszont kimondottan tetszett. Örülnék hasonló folytatásnak, de XBOX ONE-t nem mostanában fogok venni...
  • Ender Wiggin #2
    tök mindegy, hogy lesz-e, a lényeg az lenne, hogy ezt a nyüszítő, önbizalomhiányos agyatlan gyilkológép, új Larát lecseréljék...és a játék újra fejtörős akcióvá váljon, ne pedig egy újabb FarCry/Assassins Creed-klón.
  • zsebninja #1
    Tök jó lenne egy forrásmegjelölés, mert én sehol sem olvastam olyat, hogy nem lesz ps4 verzió. Épp arról van a linkelt cikkben szó, hogy az exkluzivitás időhöz kötött.

    Pl. a StreetFighter esetében a Sony kerek perec elmondta hogy csak PS!-re jelenik meg. De a Tomb Raidernél nem olvastam ilyet. Ti honnan veszitek?