Ötvös Tibor

A Paranautical Activity érdekes története

Érdekes a Paranautical Activity története, melynek fejlesztője megfenyegette a Steam vezetőjét, mire lekerült az oldalról a program.

A Twitter-bejegyzéseknek vannak komoly következményei. Ezt most Mike Maulbeck, a Paranautical Activity fejlesztője egy életre megtanulta. A sztorit kezdjük az elejétől. Adott egy tehetséges fejlesztő, aki saját maga alkotja meg, minden támogatás nélkül egyedi programját. Ez elnyeri a Valve tetszését és elkezdi a promóciót.

Ráadásul közeledik Halottak Napja és a Paranautical Activity kiváló tagja lehetne a Halloween-témájú vásáruknak. Azonban elkövettek egy komolyabb hibát. Bár a marketingben az Early Access egyik tagjaként lett megnevezve a program, de a teljes játék már hetekkel korábban felkerült a Steam oldalára. Ezt azonban azonnal nehezményezte Maulbeck.

"A hirdetés megjelenése után számos Twitter-üzenetet és mailt kaptam, melyben rögtön megvádoltak, hogy azért tüntettem fel az Early Access tagjának az alkotást, hogy erre foghassam a teljes verzióban tapasztalható hibákat." A sok bejegyzés után az úriember agya eldurrant és elkezdett egyre keményebb üzeneteket kitenni a Steamről. Az elsőben még viszonylag visszafogottan csiripelt és kifogásolta, hogy már nem tagjai az Early Accessnek és mégis ez szerepel.



Ezután már jóval durvább hangvételű üzeneteket kezdett megosztani a követőivel. Kifogásolta, hogy a Steam első körben nem engedte, hogy hétvégén töltsék fel a játékukat, majd most rosszul reklámozzák a programot és szerinte "csupa töketlen f...kalap dolgozik a cégnél" és ezekkel nem hajlandó tovább együttműködni. Az utolsó bejegyzése azonban kiverte már a Valve-nél is a biztosítékot. Ebben szimplán halálos fenyegetést küldött Gave Nevell számára.

A cég azonnal reagált a dologra és egy igen hosszú e-mailben fejti ki Maulbeck számára, miért is törölték a játékát a Steam rendszeréből. Kifejtették, hogy "a hozzájuk eljuttatott üzeneteket komolyan vették" és éppen ezért nem tudnak tovább együtt működni a fejlesztővel. Azonban a vásárlókat nem akarják cserben hagyni, így a Community Hub hozzáférését meghagyják, azonban admin-jogokkal már nem rendelkezik.

Ha esetleg bármilyen frissítést szeretne megosztani a vásárlókkal akkor ezt a lehetőséget megadják, ám ezzel Maulbeck nem él. A levélre reagálva bejelentette, hogy felhagy a játék fejlesztéssel, mivel a Steam nélkül a PC-s független világban lehetetlen boldogulni. Azóta pedig folyamatosan kapja a kritikákat, hogy miért is kellett megfenyegetni Nevell-t nyilvánosan. Mindenesetre aki szeretné beszerezni a Paranautical Activity-t, akkor még megteheti más oldalakon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!