Ötvös Tibor

Korrigálta a Ryse: Son of Rome gépigényét a Crytek

Nem a valós gépigényt tette közzé a Crytek korábban a Ryse: Son of Rome kapcsán.

Pár napja mi is beszámoltunk arról, hogy a Ryse: Son of Rome hivatalos megjelenési dátuma mellett a PC-s gépigény is napvilágot látott, ám ma kiderült, hogy az bizony nem fedte a valóságot. A minimális még rendben van, ám az ajánlott a 4K-s felbontásra lett szabva és azért volt megadva az a konfiguráció. Most viszont javította magát a Crytek és alant olvasható is a hivatalosan ajánlott gép.

Minimum:
Processzor: Intel Core i3 2.8 GHz vagy AMD Phenom II X4 3.2 GHz
4 GB RAM
Grafikus kártya: NVIDIA GeForce GTX 560 vagy AMD Radeon HD 7770
26 GB szabad hely a merevlemezen

Ajánlott:
Processzor: Intel Core i5 3.3 GHz vagy AMD FX-6350 3.9 GHz
8 GB RAM
Grafikus kártya: NVIDIA GeForce GTX 660Ti vagy AMD Radeon 260x or 7850

A 4K-s játékmenethez ajánlott:
Processzor: Intel Core i7 3.5 GHz vagy AMD FX-8350 4.0 GHz
8 GB RAM
Grafikus kártya: NVIDIA GeForce GTX 780 / Titan vagy AMD Radeon 290x

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hoho #5
    Hagyd már abba ezt a felesleges böfögést! Fáj valami?

    Nekem 120cm FHD tévém van, 2m-re van a fejem a kijelzőtől, és igencsak látom a pixeleket! De egyszerű teszt : nyisd meg a windows paint programot, és húzz egy vékony vonalat ferdén. És lám, milyen recés! Tehát ott vannak a pixelek! Megnéztem 10cm-ről is, pixelenként törik a vonal, nemcsak a paint bénasága a rece.

    A kijelző nagyságáról, meg a nézés távolságáról meg annyit, nem ugyanakkora élmény egy mozi, mint egy okostelefonon filmet nézni, hiába húzod az okostelefont az arcodba!
  • Tauri #4
    Tobb monitoros rendszert azert el lehet kepzelni foleg repulos szimulatorok koreben. Hatalmas plusszt jelent,persze meg meg nem jelennek avirtualis szemuvegek mertaz nagyon varos.
  • Józsibácsi #3
    Sem 4-kra, sem 8k-ra nincs szüksége egy normális játékosnak. Sem Wii-re, sem Kinekt-re, sem több monitoros rendszerre. Egy tapasztalt játékosnak, bőségesen elég, optimális, és felesleges más, mint egy 80-100 centis fullhd képrenyő. Slussz passz. Papolhat bárki, fejre is állhat, a sok nevetséges kamu érvével - minden más parasztvakítás, fejjátszás, noob-ok és lámák agyhalott idiotizmusa.
    A 4k és a fullhd közti különbséget egész egyszerűen NEM LÁTOD, mert fél méternél közelebb nem ülsz a képernyődhöz és a normál fullhd egy 80-100 centisen 30-40 centi távolságról SEM LÁTSZIK MÁR A PIXEL... Akkor minek? Csak a tudat miatt hogy igen-igen most arra maszturbálok hogy ez 4k..???!!! (és elpazaroltam a rendszeremre feleslegesen extra milliókat)
    A 4k, 8k akkor jó, ha irtózatosan nagy 2-3 méteres képátlójú megjelenítő van, kvázi faltól falig tv; azon valóban látszik már a fullhd pixele úgy, hogy már akár ínyencebbeknek zavaró is lehet (átlag normál halandó persze észre sem veszi, de sebaj), és mondjuk házimozizásnál, vagy mit tudom én konferenciázásnál, repinél stb; mondjuk rá, hogy ha nagy a dőzsölés és rongyrázás, ki lehet tenni 4k és 8k flat-eket. Kérdés hogy lesz-e hozzá olyan anyagunk ami natíve valóban ezen a pixelfelbontáson jelenik meg... (ugye-ugye?)
    Azonban játéknál, come on.... építhetünk milliókért 8k-t kivezérlő rendszert, 2-3 méteres képátlós megjelenítőkkel, vagy több megjelenítős rendszerrel, csak éppen MESSZEBB FOGUNK ÜLNI TŐLE. mert ha közel ülsz egy ilyen rendszerhez (tehát uszkve fél-egy méterre), bár a pixelt nem látod - szuper szuper - CSAKHOGY A JÁTÉKOT SEM LÁTOD..!!!! Egyszerűen így nem tudsz játszani, mert a fejed forgatni kell jobbra-balra mint egy teniszmeccsen, mivel nem látod be a játéktered, tehát még hátrébb ülsz, és oda jutsz mire optimális távba kerülsz, ahová a cuccukra 10-ed vagy 20-ad ennyi pénzt elköltő gamerek...!!!! Mintha kb fél méterre, egy normál pc asztalnál ülnél egy 80-100 centi fullhd előtt, pontosan ugyanaz lesz az érdemi képméret amit nézel. Innen kezdve tehát nyilvánalóan idióta dilettánsok pénz elégetéséről beszélhetünk. És még csak a villogás részének sincs értelme, mivel nem tudsz az otthoni pc-ddel az utcán parádézni, mint egy Ferrarival hogy sokan irigykedjenek, legfeljebb egy-két gamer spant lehet áthívni hogy néha megcsodálja, de a játék ugyebár alapvetően magányos műfaj. Ergo az egész 4k 8k hisztéria egy nesze semmi fogd meg jól, sok hűhó semmiért, ostoba milliomos majmok lerántása, legalábbis gamer szempontból.
    A multi screen-t még egyetlen egy esetben fogadom el gamereknél: ha sokat játszik valaki szimulátorral, autó és repülőgép illetve egyéb járművek jól kidolgozott szimulátorainál megadja az oldal ablak élményt, persze sok effektív és érdemi haszna nincs (az élmény mininálisan jobb mint egy nagy képernyőn szemből vagy egy 3d-sen), de talán még azt elfogadhatónak látom. Azonban a legtöbb gamer nem (csak szimulátrokkal játszik, sőt leginkább nem azokkal), tehát azért egy ilyen rendszert építeni, mert néha játszom szimulátorral is megintcsak átlag halandónak hülyeség. Persze milliomosnak mindegy. Tudom, mert ezeregy konfigot építettem már.
    Volt nálam mindenféle csilivili parasztvakító hibavaló szirszar tesztre, hetekig akár hónapokig is jól ki tudtam tesztelni a 4k-t is a multi screent is. Ha akarnám, pénzem is meg lenne rá, mégsem rakok össze feleslegesen ilyen rendszert. Mégis maradok a 100 centis fullhd led képernyőmnél, és hagyományos egér-billenytű megoldásnál. Mert tény, sem gamepad, sem joystick, sem konzol, sem wii, sem kinekt, sem 3d képernyő, sem 4k, sem 8k egészen egyszerűen NEM KELL!!!! Normális, vérbeli profi gamernek tökéletesen feleslegesek ezek a parasztvakítások.
    Kb olyan, mint venni magyar országutakra egy Ferrarit vagy Lamborghinit. NEM-HASZNÁLOD-KI... Még ha akarnád sem tudnád,. A Ferrarival sem mehetsz sehol 130 fölött (jó oké ha annyira milliomos vagy hogy tojsz a büntetésre, mert ki tudod fizetni, akkor megteheted, aztán vagy megdöglesz vagy nem... mert nyilván hullanak mint a legyek az ilyen ámokfutó idióták, tehát nem csak a törvény ami miatt értelmes ember nem csinálja hanem a józan ész a biztonság miatt sem).
    Ugyanígy építhetsz persze 10 millióért is hiábavalóan, 8 vga val, 3 db 3 méteres 8k-s, 3d-s megjelenítővel, 8 - 8 magos cpu-val, tízezer wattokat zabáló gépszörnyet is, és az effektív játékélményed semmivel nem lesz több, mint egy normális gamernek, aki kb fél millából tolta össze a konfigját, józanul és optimalizálva. Sőt sok esetben ő jár jobban, mert a gépszörnnyel egy csomó gond van, melegedés, hely, zaj, nagyon gyakran, csakúgy mint egy Ferrari vagy egy Lamborghini (stb), igen költséges púp lesz a hátadon, zavaróvá és hátráltatóvá válhat az extrém túlpörgetése a dolgoknak. Ahogy az ősi bölcsek már megmondták, mindig az arany középút a helyes...
  • Zombee #2
    Pont annyira elterjedt, mint az i7 processzoros gépek Radeon 290X VGA-val. :)
  • grebber #1
    Szép dolog a 4K támogatás ,de kb jelenleg annyira elterjedt mint az OLED monitorok kb semennyire.