Ötvös Tibor

Panamai diktátor kontra Activision


Egy volt panamai diktátor berágott az Activisionra a Call of Duty: Black Ops 2 miatt.

Érdekes kis per zajlik majd hamarosan a kijelölt bíróságon. Az egykori panamai diktátot, Manuel Noriega ugyanis beperelte az Activisiont, mivel véleménye szerint engedély nélkül használták fel az alakját és karakterét a Call of Duty: Black Ops 2-ben. A pontosan követelt összegről nincs még hivatalos információ, de a belsős informátorok több millió dolláros kártérítési igényről susognak.

Noriega és ügyvédei szerint nem csak az a baj, hogy a mását felhasználták és ezzel próbálták maximalizálni a profitot, hanem hogy egyértelműen gonosz, gyilkos és emberrabló karakterként ábrázolták. Ezt pedig az egykori diktátor sérelmezi. Az Activision nem reagált a dologra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #4
    és ha te lennél az akit lekoppintanak egy HentaiXXX játékban, csak éppen traviként, akkor mi lenne a véleményed? :)
    Nem a faszit védem, mert egy diktátor arról híres, hogy emberbarát és nem arról, hogy geci a népével és az ellenzéket megöleti. De azért törvénybe nem kellene foglalni, mert így akár a szomszéd nagymamából is lehet gyerekcsempész drogdíler, ráadásúl az új gépek grafikai tlejesítménye még arra is alkalmas, hogy 100%-ban hasonlítson is rá, akár csak egy fotó.

    Ami meg a Manuel Noriega illeti: drogdíler, pénzmosás, gyilkosság. Csak ezek a vádak voltak ellene, nem értem mi a töknek van felhbárosdva? Erre szokták mondani, hogy fáj az igazság?
  • Skill84 #3
    kell ennél jobb reklám? kap pár millát és mindenki boldog.
  • Zombee #2
    Nem tudtam, hogy egy banándiktátorról mintázták azt a figurát.
    Vicces, hogy egy diktátor felháborodik ilyesmiken. :)
  • KopaszIsten #1
    Törvénybe kellene már iktatni nemzetközileg, hogy a videojátékokban megjelenített személyek és velük kapcsolatos játékbeli cselekmények ne lehessenek jogvédettek (Tehát ne lehessen perelni, és ne kelljen az engedélyük hozzá.). Max. kötelező legyen kiírni a játék elején, hogy a cselekmények nem fedik a valóságot, hanem kitalált személyek, stb., mint a filmekben. A tököm ki van már a sok perelő gyökérrel.