Ötvös Tibor

Metro Redux előzetes


A jelek szerint nem puszta ráncfelvarráson esik át a Metro széria, a Redux változatok lényegi változtatásokat is tartalmaznak.

A 4A Games 2010-ben adta ki a Metro 2033-at, majd 2013-ban jelent meg a Metro: Last Light. Mindkét alkotás szép sikereket ért el, ám a THQ csődje után új kiadóhoz került a franchise. A Deep Silver pedig úgy döntött, hogy ők is szeretnének pénzt látni a címekből, így a harmadik epizód helyett az első két rész feljavított, általuk Redux-nak nevezett verzióit adják ki az új generációra és PC-re.

Jó hír, hogy a szokásokkal ellentétben a remaket nem egy külsős csapat készíti, hanem az eredetit is készítő 4A Games vette kezébe a munkálatokat. Ennek előnye, hogy így meg tudják csinálni azon változtatásokat illetve életre hívhatják azon elképzeléseiket, melyeket korábban nem tudtak kivitelezni. Éppen ezért a Metro Redux nevet kapott pakk két tagja is több lesz, mint egy szimpla felújítás.

A legnagyobb változáson természetesen a 2033 esett át. A grafikát a Last Light motorjával újítják fel, de az új generációs konzolokkal együtt még tovább tudnak menni. Így jelentősen javulnak majd a fény-árnyék megoldások, a dinamikus időjárási effektek is megjelennek, illetve a környezet is teljesen rombolható lesz. A Last Light csak minimális változtatásokat kap... vagyis nem, hiszen az átdolgozott külsőségeken kívül azért jelentősebb változtatások is megjelennek a Redux-ban.


Az átvezető jeleneteket például teljesen átdolgozták és mostantól már nem vált át külső nézetbe a kamera egy-egy ilyen résznél, hanem marad az FPS megoldás. Ez több okból is kívánatos volt. A töltőképernyők például így szinte teljesen eltűnnek, hiszen míg megy az átvezető jelenet, addig betölti a következő szakaszt a gép. Ráadásul új jeleneteket is kapunk, hiszen több töltőképernyőt kellett eltüntetni.

A legtöbb rajongó kifogásolta, hogy a 2033 lassabb, megfontoltabb harca után a Last Light jóval pörgősebb lett. Éppen ezért történtek bizonyos változtatások a játékmenetben is. A Survival mód mindkét Redux-ban ott lesz és ezzel a Last Light-ban lassabbá válik az újratöltés, gyengébbek lesznek a lőszerek és kevesebb akcióra számíthatunk. A Spartan mód épp az ellenkezője. Ez felturbózza a Metro 2033 játékmenetét és sokkal pörgősebb lesz a program.

Az eddig látottak alapján a Metro Redux jó választásnak tűnik minden olyan rajongó számára, aki szeretné újraélni a kalandokat és esetleg nem volt elégedett az eredeti megvalósításával (külön is beszerezhető mindkettő). Most már csak az a kérdés, hogy mikor kapjuk meg a valódi folytatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!