Ötvös Tibor

Sok pénzt fizettek, hogy ne legyen PC-s GTA 5

Az Intel egyik vezetője meglepő és érdekes dolgot árult el a GTA 5 PC-s portja kapcsán.

Az kétségtelen tény, hogy ha egy olyan sikercím, mint a GTA vagy éppen a Call of Duty (de említhetném a Halo sorozatot is) egy platformon exkluzív, akkor ott azért megnőnek a gépeladások is. Éppen ezért zajlik a Microsoft és a Sony között a különböző DLC-k miatt a harc: ha már a játék multiplatform, legalább a kiegészítő legyen időlegesen az ő exkluzív fegyverük.

A GTA 5 esetében más a helyzet. A Rockstar blockbustere konzol-exkluzív, ami egyébként nem véletlen. Legalábbis ez derült ki ma az Intel egyik vezetőjének írásából. "A GTA esetében nem hiszem, hogy túl sokáig távol marad a PC-től" - árulta el Chris R. Silva, az Intel marketing igazgatója. "De ez van olyankor, ha van két hatalmas cég, dollármilliókkal a zsebükben. Biztosak akarnak lenni abban, hogy az övék lesz a tartalom. Valaki sokat fizetett azért, hogy a GTA 5 ne jöjjön át PC-re."

Ezt természetesen sem a Microsoft sem pedig a Sony nem kívánta kommentálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #13
    ő ezt nem fogja megérteni, mert a legsötétebb konzolfanboy dzson óta. Lásd már én vagyok a konzolhater mert megcáfoltam a baromságait(az idióta agymenését a mindenek fölött álló, mindennél jobb gamepadról), holott évek óta arra vágyom hogy konzolon is minden játékstílus megjelenjen és játszható legyen, és nem kelljen pc-t újítanom, de hát ez az ő által imádott SZENT gamepad kizárólagosságánal megszűnésével járna, ami nem tetszik neki.
    De a legszörnűbb az hogy a tizedannyit adnak el, nem fog megjelenni marhaságait adatok nélkül, és úgy nyomja, hogy pontosan ugyan ez történik minden egyes GTA résznél a 3 óta (kiadják konzolra, a vérfanboyok mint ő huhognak hogy nem lesz pc-re mert ez meg az, aztán pár hónap múlva bejelentik a pc-s verziót).
  • sanyicks #12
    Hogyne érne? Az xbox jóval nagyobb biznisz mint a pc... legalább is játéknál. Azért vesznek konzolt sokan hogy ezzel játsszanak, ráadásul a konzolos játékból is sokkal nagyobb részesedést kap mint a pc-s változatból. Mint mondtam vindóz pc-t senki sem fog venni gta miatt, xboxot viszont igen...
  • Balumann #11
    Ha már egyszer megcsinálták a játékot, akkor megéri kiadni PC-re is, még így is, hogy kevesebb bevételük van belőle.
    A konzolgyártóknak meg érdeke, hogy többen vegyenek konzolt (és az xbox miatt az ms is ide tartozik, akármilyen hihetetlen), és még többen vegyék meg azokra a játékokat (pc-n meg marad a mégtöbb warez, így az arány tovább tolódik).
  • faber #10
    Hat valahogy kibirjuk GTA5 nelkul...biztos nem fogok emiatt PS3-ert rohanni :D
  • narumon #9
    Ezért nem értem én sem - ha valamiért lett volna értelme fizetni az az, hogy NE jöjjön PS3-ra. Az, hogy PC-re ne jöjjön az az MS-nek nem ér pénzt józan paraszti éssszel.
  • Skyline #8
    Hagyjad...Mindig hülyeséget fröcsög ész nélkül.
    Egyértelmű hogy a microsoft fizette le őket hogy ne jöjjön pc-re... Az hogy a sony gépre is jött az smafu...:D
    Ahogy az is hogy ha egy ilyen kiderülne és valóság tartalma lenne a hardver gyártók élen az Nvidia-val és az AMD-vel már ordítanának...:)
  • Skyline #7
    Hagyjuk már, az egyetlen ok amiért basznak a pc változatra az az hogy 10ed annyi bevételt sem hoz mint a konzolváltozatok, ennyi.
    Még hogy fizet valaki ezért...:D
    Meg a microsoft fizeti le...Persze...Mert akkora konkurencia lenne az xbox-nak a pc mi? :D
    Ne röhögtessetek már.:) Főleg ne egy ilyen Konzolhater fröcsögő sanyicks idióta..:D
  • sanyicks #6
    mit hozna? Nem a gta miatt vesz pc-t az ember... Amúgy az xbox többet hoz.
  • narumon #5
    És az miért jó az MS-nek? Hiszen a PC-s neki még hoz valamit a konyhára. Ennyi erővel aki totál kimarad a PC buliból az a Sony. Akkor miért nem ő fizette a sok pénzt? Józan paraszti ésszel. (Ha fizettek akkor együtt szerintem, bár én nem lennék meglepve ha az inteles csókának csak agymenése lenne. Láttunk már ilyet.)
  • sanyicks #4
    Mindegyik résznél fizettek hogy késleltessék a pc-s verziót. Persze ki más mint a microsoft...