Ötvös Tibor

A DiCE támaszthatja fel a Red Faction sorozatot

A THQ maradványainak felvásárlásakor a Nordis Games csinálta a legnagyobb bevásárlást.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
4.9 millió dollárért megszerezték a Darksiders, a Red Faction, az MX vs ATV, a Destroy all Humans!, a Summoner, a Marvel Super Hero Squad és a Supreme Commander címeket is. Ma azonban meglepő kijelentést tett a jogok egykori gazdája, a Volition vezetője, Jim Boone. Elmondása szerint a DiCE lenne a legalkalmasabb a szebb napokat megélt széria feltámasztására.

Boone indoklása szerint a Battlefield 4-et fejlesztő csapat által készített motor, a Frostbite nagyon hasonlít a Red Faction sorozatban használt GeoMod-ra, így könnyebb lenne megoldani az átmenetet. Ráadásul a DiCE okosabban oldotta meg a dolgot, hiszen míg a Volition alkotásában egy lövéssel falakat lehetett lerombolni, addig például a Bad Companyban csupán lukakat lőhettünk beléjük. Ám ez jobban tetszett a rajongóknak, mivel élethűbb.

A Red Faction széria legutóbb az Armageddon képében a túlélő-horror stílusát akarta meghódítani, ám csúnyán elhasalt és ezzel lezárult a franchise története. Ugyanakkor a korábbi hírek arról szóltak, hogy a Nordic Games már készíti a következő részt, mely a Guerilla nyomvonalán halad. Igaz, tavasz óta semmit nem hallottunk a projektről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #4
    Akkor ennek a sorozatnak is kapáltak.
    EA + DICE = mészárosok
  • Gyuszopapa #3
    Csak ők ne.A BF-ekben is a rombolás scriptelt de a RF rombolása az fizikai.
  • NovaTerra #2
    Nekem tetszik mindkét rész. Viszont DICE az nem az EA tulajdona?
  • Ender Wiggin #1
    az armageddont el kéne felejteni. a guerilla elég jó volt, csak egy kissé kifinomultabb küldetés struktúra kellett volna, na meg egy komplexebb történet.