Gyurkity Péter

Elrajtolt az első Firefox okostelefon

A fejlesztőknek szánt első készülékek után befutott a végfelhasználóknak szánt példány is, amely az első körben Spanyolországban lesz megvásárolható.

A Firefox OS fejlesztése, valamint a készítők által beígért okostelefonok megjelenése nagyjából az előre meghatározott menetrend szerint halad előre. Április végén megjelentek a külső fejlesztőknek szánt változatok, ezt pedig éppen két hónappal később követte a Foxconn bejelentése, amely szerint ők is segédkeznek a szoftveres munkálatokban.



Most végre kezünkbe vehetjük az első, kereskedelmi forgalomba szánt példányt is, amely ZTE Open néven jelenik meg. Ennek felbukkanása nem jelent különösebb meglepetést, hiszen a készülékről már februárban olvashattunk, az MWC alatt pedig a látogatók ki is próbálhatták azt. A spanyol Telefonica azonban végre bejelentette, hogy mától elérhető az okostelefon, mégpedig az első körben a (számukra) hazai piacon, igaz, azt egyelőre nem tudni, hogy ezt mikor követik majd az egyéb európai országok.

A belső összetételt illetően is az előzetes várakozásoknak megfelelő alakul a kép. A telefon belsejében az egymagos Snapdragon MSM7225A chip dolgozik, ezt az Adreno 200 grafikus vezérlő, valamint egy 3,5 hüvelykes érintőképernyő egészíti ki. WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1, gyorsulásmérő, valamint GPS is megtalálható a teljes listán, egy 1200 mAh-s akkumulátor kíséretében, UMTS-elérés mellett.

A készülék induló ára Spanyolországban 69 euró, ehhez kezdetben ingyen hívások társulnak, bár az ajánlat nyilván nem tart majd sokáig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)