HENT hírlevél

Nem alapíthatnak pártot az orosz kalózok

Az orosz igazságügyi minisztérium elutasította a helyi Kalózpárt pártként való regisztrálására irányuló kérelmét. A kalózok bírósághoz fordulnának.

A 2009-ben, egy internetes fórumon alakult orosz Kalózpárt (Pirate Party of Russia) második alkalommal próbálkozott a szervezet pártként való bejegyeztetésével. Az ismételt kérelem minisztériumi elutasítását a szervezet elnöke, Pavel Rassudov jelentette be – írja az Itar-Tass Hírügynökség.

Az orosz mozgalom vezetője szerint az igazságügyi minisztérium nehezményezte, hogy a szervezet neve nem fedi valódi célját: a hivatal szerint a kalózkodás a tengeren, hajók és tengerészek rovására elkövetett bűncselekmény, amellyel szemben a szervezet az internetes felhasználók jogvédelmét jelölte meg működése céljául. A hivatal továbbá rámutatott, hogy a Kalózpárt 700 fős tagságában kiskorúak is szerepelnek, amely ellentmond a pártalakítás szabályainak. Az orosz kalózok a nemzetközi mozgalom más tagjaihoz hasonlóan a fájlcserélés dekriminalizálását, szerzői jog és a szabadalmi rendszer reformját fogalmazták meg programjukban, emellett szándékukban áll jelölteket állítani az oroszországi választásokon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!