Gyurkity Péter

Android-iOS rohamot hozott a karácsony

Az ünnepek alatt mért adatok szerint a két erős mobil platform esetében valóságos robbanás következett be, minden eddiginél többen aktiváltak új készülékeket és töltöttek le appokat.

A Flurry blogbejegyzésében arról olvashatunk, hogy karácsony első napján jelentős növekedést mértek az új aktiválások ütemében, ehhez pedig rengeteg új letöltés társult, ami jól jelzi az okostelefonok és táblák népszerűségét. A tavalyi eredményt is sikerült messze meghaladni, a magasabb szint pedig minden bizonnyal az év végéig kitart.


A cég mintegy 260 ezer különböző appot használ fel a trend követésére, állításuk szerint ezzel (a Flurry Analytics rendszer használatával) az új aktiválások mintegy 90 százalékát regisztrálni tudják, miközben a letöltések számát is követik. December 25-én minden eddiginél több, mintegy 17,4 millió aktiválást észleltek a különböző Android és iOS készülékek esetében, miközben tavaly ilyenkor ez még mindössze 6,8 millió volt. Az ünnepet megelőző 20 napban átlagosan 4 millió körül alakult a szint, vagyis sikerült egy nagy megugrást kimutatni, ami a letöltésekre is ugyanúgy érvényes volt.


Az új és meglévő felhasználók ugyanis 328 millió appot töltöttek le a két platform online boltjából, ami szintén sokkal jobb a tavaly adatnál - akkor 242 milliónál állt meg a számláló. Érdekes módon a megelőző napokban még sokkal nagyobb volt az új okostelefonok aránya, ezek a teljes forgalom 80 százalékát tették ki, míg karácsony első napján a táblák kerültek kisebb előnybe, hiszen az új aktiválások 51 százalékáért voltak felelősek, míg az okostelefonok kénytelenek voltak 49 százalékkal beérni.

Újév napjáig minden bizonnyal hasonlóan magas szinten maradnak az aktiválások, míg a letöltések meghaladják majd a másfél milliárd appot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #17
    Valószínű. Azzal lehet e-mailt csekkolni, naptárt szinkronizálni, böngészni híreket, skypeolni....
  • narumon #16
    Tehát egy magyarul cikkező honlap csak Magyar cikkekkel foglalkozhat? Remélem indexnek is beírsz mindig amikor a nagyvilági híreket olvasod hiszen index.hu, de közvetlen a tv híradónak is szólhatsz, hogy nehogy külföldi hírt betegyenek hiszen Magyar adó.
  • sanyicks #15
    Szövegértelmezési gondok? Azt írtam az MEGY a vice city már nem...
    Annyira kis igényű hogy sokkal nagyobb mint bármelyik másik normál telefonos alkalmazás, ami nem játék. Így van ez, pc-n is a játékok a legnagyobb igényűek...
  • fergusonpapa #14
    Angry birds nem megy 2013ban na akkor az egy érdekes telefon lehet. Ilyen kis igénnyü alkalmazás nem sok van már. Fb többet eszik..

    Az ilyeneknek mindig azt mondom ott a nyomógombos 3310.
  • sanyicks #13
    én használtam, és valahogy nem szoptam vele ;) persze nem megy rajta a gta vice city csak az engribördsz, de minden másra jó.
  • M2 #12
    Te is így tudod, hogy a .hu végű domainek csak az országon belüli dolgokról írhatnak? Tehát az index.hu cikke Obamáról igazából egy újpesti cigánygyerekről szólt. Obama Béla Armandó. :-)
  • M2 #11
    Hát, ha a pénzükért nem egy szopógépet szeretnének kapni... :-)
    (használtál már 20 ezer forintos Androidos mobilt - akkor már inkább egy Nokia vagy 2 ezres ZTE)
  • Kampós Orrú #10
    ( de ez biztos a SunGod rövidítése az új -cionista- világrend jegyében )
  • Kampós Orrú #9
    nem tudom te melyik oldalon mászkálsz de én az sg.HU-t olvasom éppen ...
  • narumon #8
    Sehol nem szerepel a cikkben, hogy Magyarországról lenne szó.