Berta Sándor

A Google eladja a Motorola Mobility üzemeit

A Google által tavaly felvásárolt cég alighanem elveszítheti kínai és brazíliai okos- és mobiltelefon-gyárait, csak a márkaneve marad meg. A létesítményeket a Flextronics vásárolhatja meg.

A DigiTimes tajvani IT-portál birtokába jutott információk alapján a következő hónapokban tovább folytatódhat a Motorola Mobility feldarabolása. Mint ismeretes, tavaly augusztusban döntöttek arról, hogy a Google 12,5 milliárd dollárért megveszi a vállalatot, a tranzakció idén májusra fejeződött be. Ismertté vált még, hogy a Motorola Mobility új tulajdonosa a Huawei lehet, majd az is, hogy a Google eladná a Motorola beltéri egységeket gyártó részlegét, ami becslések alapján 2,5-4 milliárd dollár közötti összeget ér. Augusztusban pedig leépítéseket és átszervezéseket jelentettek be.

Akár ez utóbbi megvalósulásának is betudhatók a lépések, miszerint a Motorola Mobility tiencsini és jaguarunai üzemeit eladják a Flextronics cégnek. A Google és a Flextronics vezetői már meg is állapodtak egymással, de az üzletet csak 2013 első felében véglegesítik, illetve zárják le. A Flextronics a döntéssel a Motorola beszállítójává lép elő, míg a Google leányvállalata teljes mértékben kivonul a mobil- és okostelefon-gyártásból. A Motorola Mobility ehelyett kizárólag márkanévként fog létezni és az okostelefonok terjesztésére akar összpontosítani. A gyárak eladása - a vevő miatt - mindenképpen meglepő, a tajvani beszállítók ugyanis arra számítottak, hogy a létesítmények a Foxconn tulajdonába kerülnek majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #6
    A Flextronics 500 fő-s leépítésben van a Magyar összeszerelő üzemében a meghiúsult HTC részleg miatt!
    De sebaj vásároljon újabb deficites mobil üzletet.
  • Vol Jin #5
    "A Motorola Mobility ehelyett kizárólag márkanévként fog létezni és az okostelefonok terjesztésére akar összpontosítani."

    Ez süket duma. Ha valaki telefonok terjesztésére akar öszpontosítani, az nem adja el a gyárát. Az Apple-Samsung háború vesztese a szabadalmakért felvásárolt Motorola.
  • Szefmester #4
    és a flex ismét beleszalad a telefonbizniszbe... Nem tanulnak bassza meg... :(
  • kvp #3
    Ha a flextronics veszi meg, akkor ez azt jelenti, hogy flex gyarakrol van szo, tehat kezi osszeszerelo uzemekrol. Egy ilyen fenntartasa nem tul nyereseges, a motorolanal is ez volt a csod es az eladas oka. A google megtartja a nyereseges szabadalmakat, a markanevet, mint az apple, de megszabadul a veszteseges reszlegektol. A hp es az apple sem rendelkezik sajat gyarral...
  • nlght #2
    pedig sztem érthető: a google szoftverben utazik inkább (majd ha kb. 2 év múlva kijön a google glass akkor talán változik, mert azzal új piac nyílik), ugyanis a microsoft is az egér, bill, xbox kivételével szoftverben utazott és amikor elindította volna a surfacet, akkor a tajvani hardveres vállalatok ellenségesbe váltottak át emiatt (itt az sg-n is volt cikk róla), a google pedig nem akar a tajvani és koreai cégekkel tengelyt akasztani, csak saját maga alatt vágná a fát, ha jobban nyomná a motorolát, inkább kiszervezi a gyártást, sztem jó döntés
  • Bagoly81 #1
    szerintem ez rossz döntés, vagy a gépek már elavultak és kár megtartani őket.