Gyurkity Péter

AMD: jövőre jön a Radeon HD 8000

A jelenleg saját belső átszervezésével és teljesítményének feljavításával foglalkozó AMD a második negyedév során dobná piacra az új sorozatot, amelynek elsődleges feladata az elvesztett pozíciók visszaszerzése lesz.

Tajvani források számoltak be arról, hogy a cég valamikor 2013 második negyedévében mutatná be a Radeon HD 8000 névre hallgató újgenerációs grafikus vezérlőt, amelynek pontos technikai részleteit egyelőre nem ismerjük. Ennek megjelenését eredetileg a negyedik negyedre tervezték, ám a rivális térnyerése miatt nem késlekedhetnek.

Az nVidia ugyanis többek között a kínai piacon is komoly sikereket ért el az utóbbi időben, ennek eredményeként pedig az AMD részesedése itt egészen 30 százalékra esett vissza. Nyilvánvaló, hogy ezt csakis egy agresszív menetrenddel orvosolhatják, amelynek részeként kellemes teljesítményt nyújtó és megfelelő fogyasztási mutatókkal rendelkező vezérlők jelennének meg - ez utóbbiról egyelőre nem nyilatkozhatunk, hiszen hivatalos információ még nem áll rendelkezésre. Saját beszállítóiktól ered a második negyedévre vonatkozó értesülés, így ez megbízhatónak tűnik, bár nem árt majd megvárnunk a hivatalos közleményt, hogy meggyőződjünk annak hitelességéről.


Az nVidia legújabb, GeForce 6xx sorozata meglehetősen vegyes képet mutat, hiszen itt megtaláljuk a valóban az új generációhoz (Kepler) tartozó példányokat, valamint az eggyel korábbi (Fermi) változatokat is, amelyek új néven folytatják pályafutásukat. A cég szintén jövőre tervezi a következő család bemutatását, ez minden bizonnyal a Kepler javított változata lesz, a mobil szegmensben pedig a Tegra 4 révén hódítanának, amely a jövő év első felében bukkanhat fel - ennek bemutatójára a CES alatt számíthatunk.

A Grey kódnéven fejlesztett, a korábban felvásárolt Icera modemjeivel társított mobil chipek a következő év második felében jelennének meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • OGMontana #12
    Azért ezt nem mondanám. A régi két magos 5970-es ereje van benne az 1 magos 7970-ben. És hát a 7970 jóval kevesebbet zabál mint az 5970-es szörny. :D
  • Zoliz #11
    - vannak még hülyék akik végignézik a reklámokat és nem a feature listet vizsgálják, amiből látszana nincs szignifikáns fejlődés, a DX11 bevezetése óta nem történt valódi fejlődés a videőkátyák piacán, csak foltozgatások jó pénzért
  • Zoliz #10
    Persze DXVA HD gyorsítás, tesszeláció és optimalizáltabb antialiasing.
    Most értem el a Far Cry 3-nál, hogy az ULTRA grafikából valamit le kell vennem 1920x1200-ben. Nekem elég lenne a 25 FPS itt is, de csak 18 van meg. Igy lehet váltanom kell 6850-re. Ennyi.

    De nyugodtan lehet hinni a marketingszövegeknek. A Hobbit is jobb lesz 48 FPS en mint 24-en :)
  • MerlinW #9
    Látogasd meg ezt a topikot
  • KopaszIsten #8
    OFF

    Hozzáértők segítségét kérném itt vagy PMben. A tanácsotokat szeretném kérni egy gamer gép összeállításához. Kb. 150 ezrem lenne rá, perifériák és memória nélkül, ezek ugyanis vannak.
    Vettem már pár gépet -saját összeállításban- korábban, szóval nem vagyok teljesen noob, de jó lenne más véleményét is meghallgatni, hogy ár/érték arányban éppen mit érdemes venni ha gamer gépet akarok, és ennyi pénzem van rá...

    Előre is köszönöm.
  • Kotomicuki #7
    Remélem, végre árverseny is kialakul - egy piacon két(-három) gyártó esetén kartellről nem beszélhetünk, áhhh :) - és emberi áron kínálják majd a valóban fejlődő - a DX 11 legnagyobb "újítása" az volt, hogy visszafelé kompatibilis lett a DX9-el -> végre beismerték, hogy a többi vakvágány (mióta az SGI-t kiütötte a M$, nincs egy épkézláb, "önálló" fejlesztésük se) - videokártyákat.
    Nagyon jót tenne a piacnak a HD 4xxx "visszatérése" - az árakban -> és így a forgalomban/eladásokban is (ez meg azt mutatja, hogy mennyire is fontos az otthoni felhasználó(k pénze) -> nagyon nem az... :(
  • barret #6
    8 éve játszom egy játékkal,negyedik videokártyám van azóta...
    A sebesség nem változott semmit,csak a kártyák lettek (okosabbak)....
    Fraps ugyan azt az fps értéket mutatja 8 éve...
  • 505thZajcev[PT] #5
    Azt hogy te nem latsz fejlodest, az meg nem jelenti azt hogy nincs...
  • HM #4
    + vannak még hülyék, akik nem örülnek annak, hogy nem avul el a videokártyájuk 1-2év alatt...
  • sanyicks #3
    nocsak. És 10 éve láttál fejlődést a gyorsaságon kívül? :D