Gyurkity Péter

LG Optimus Vu II, Pantech Vega R3

Két újabb nagyméretű okostelefon mutatkozik be hamarosan a piacon, mégpedig (legalábbis az első körben) hazai pályán. Az 5 hüvelyk felett kijelzőhöz mindkét gyártó ütős hardvert társít.

Az LG nem is olyan régen mutatta be az Optimus Vu névre keresztelt megoldását, amelyet egyértelműen a Samsung Galaxy Note ellen szántak. A jelek szerint most úgy érzik, hogy az eredeti összetétel nem igazán alkalmas a harc folytatására (már csak azért sem, mert időközben elrajtolt a Galaxy Note II), így a specifikáció némi frissítésen esett át.

A forrás szerint először Dél-Koreában megjelenő Optimus Vu II megtartja az eredeti készülék 5 hüvelykes IPS-érintőképernyőjét, annak 1024 x 768 pixel felbontásával együtt. Ezzel ellentétben azonban a RAM mérete megduplázódik, ez immár 2 GB lesz, míg a processzor feladatait a Qualcomm 8960 ikermagos, 1,5 GHz-en futó modellje (tehát nem a nemzetközi négymagos változat) látja majd el. Az USA-ban Intuition néven elérhető példány LTE-rádióját is megtartják, a listán emellett pedig Android 4.0, 8 megapixeles kamera, egy 2150 mAh-ás akkumulátor, valamint microSD szerepel. A további részletekre még várni kell.


A nyugati féltekén kevésbé ismert Pantech ezalatt a Vega R3 okostelefonon dolgozott, amely szintén méretével keltené fel a vásárlók figyelmét. A kijelző itt egy 5,3 hüvelykes IPS LCD, ennek ellenére a cég állítása szerint a készülék egy kézzel is kényelmesen kezelhető lesz. Négymagos Snapdragon S4 Pro chip dolgozik a burkolat alatt, 2 GB RAM és egy 13 megapixeles hátoldali kamera kíséretében, az étvágy kielégítéséért pedig a 2600 mAh-ás akkumulátor lesz felelős.


Az új fejlesztés Dél-Koreában már elérhető, az USA-ban várhatóan nem jelenik meg, az egyéb piacokon azonban még felbukkanhat a Vega R3.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!