SG.hu

Digitális tananyagból képezhetik a sportszakembereket

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Testnevelés- és Sporttudományi Intézete vezetésével megvalósuló tananyagfejlesztésnek köszönhetően várhatóan már az őszi szemesztertől a hallgatók rendelkezésére állnak a legkorszerűbb tananyagok.

Az ország sportszakemberképző intézményei (Eszterházy Károly Főiskola Testnevelés Tanszéke, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Művészeti-, Nevelési- és Sporttudományi Kara, a Szegedi Egyetem - Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézete) és a Dialóg Campus Kiadó közreműködésével 2010 áprilisában megkezdett elektronikus tananyagfejlesztés a közelmúltban zárult le. A testnevelő-edző, a sportszervezés, a rekreációszervezés és egészségfejlesztés alapszakos hallgatóknak készült tananyagokról és a szakmai megvalósításról a projektben résztvevők 2011. november elején Egerben zárókonferencia keretében számoltak be.

Rétsági Erzsébet és Ács Pongrác, a projekt menedzserei elmondták: a pályázati támogatásnak köszönhetően 38 millió forintból, 22 szakember által összeállított 25 részes tananyag előnye, hogy ingyenesen elérhető lesz az interneten, és nemcsak új, hanem folyamatosan frissülő információkkal is ellátja a hallgatókat. A nemzetközi trendek figyelembe vételével készült sportági, sportelméleti, sportjogi, sportmenedzseri ismeretekkel, s egyebek mellett kutatásmódszertannal is foglalkozó tananyag az alapszakos főiskolai és egyetemi hallgatók oktatása mellett a felsőfokú szakképzésben, valamint az edzőképzésben is használható, így mintegy 3500 diák tanulhat belőle. A digitális tananyagtól a hallgatók könnyebb és eredményesebb felkészülése mellett azt is várják, hogy egységessé válik a hazai sportszakemberek elméleti képzése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!