Napi Online

Okostelefonjain gazdagszik a Samsung

Részben egyszeri tételeknek, részben high-end telefonjai népszerűségének köszönhetően megdöntötte negyedéves profitrekordját a Samsung Electronics − jelentette a Reuters.

A koreai vállalat a harmadik negyedévben taszította le az Apple-t a világ legnagyobb okostelefon-gyártójának trónjáról, és az év utolsó negyedében széles termékkínálatának köszönhetően tovább növelte előnyét. A potenciális versenytársak − a tajvani HTC, a finn Nokia és a BlackBerryket gyártó amerikai Research in Motion − csak küszködnek, hogy lépést tartsanak a piac két nagyágyújával. A mobilüzletág mellett jó passzban van a Samsung másik fontos divíziója, a memóriachip-gyártás is, ugyanis a világ elektronikai vállalatai nagyon sok ilyet vesznek táblakomputereikhez, led-képernyős tévéikhez.

A Samsung 5,2 ezer milliárd von (4,5 milliárd dollár) üzemi nyereséget könyvelt el az október−decemberi időszakban, szemben a Reutersnek nyilatkozó elemzők 4,7 ezer milliárdos jóslatával. Ez 22 százalékkal több a harmadik negyedéves eredménynél (a végleges adatot január második felében közlik). A korábbi negyedéves rekordot 2010 második negyedében állította fel a cég 5,0 ezer milliárd vonnal. Az október−decemberi eredményt javította 500 milliárd von egyszeri bevétel, ami részben a merevlemezgyártó üzletág értékesítéséből folyt be − a divíziót a Seagate Technology vette meg −, részben a royaltyfizetések csökkenésének köszönhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!